Színház

Próbák és szépségverseny az Új Színházban

2010.10.27. 12:30
Ajánlom
Két új produkció próbái folynak az épületben, de a legszebb töklámpást is várják a színházba.

A nagyszínpadon Beth Henley A szív bűnei című darabjának a munkálatai folynak. Beth Henley Pulitzer-díjas művének próbái fergeteges hangulatban zajlanak. Bagó Bertalan rendező biztos kézzel vezeti színészeit egy szellemes, humoros és nagyon elgondolkodtató előadás irányába, amelynek bemutatója november 12-én lesz. A főbb szerepekben Pokorny Liát, Pálfi Katát, Földes Esztert és Száraz Dénest láthatjuk. Október 28-án délután fél 5 és fél 6 között az Új Színház szervezésén személyesen vehetők át jegyek A szív bűnei című darab szereplőitől!

A stúdiószínpadon nemrég kezdődtek a Móricz Zsigmond Erdély című regénytrilógiája alapján készült történelmi játék próbái, amely Bethlen Gábor erdélyi fejedelem politikai és magánéleti konfliktusait mutatja be. A címszerepben Gáspár Sándort, a női főszerepekben Takács Katit és Gubás Gabit láthatjuk, az előadást Hargitai Iván rendezi, a bemutató november 27-én lesz.

Minden vállalkozó kedvű, ügyes kezű néző, aki október 25. és 30. között jegyet vált az alábbi előadások valamelyikére: Ahogy tetszik - október 30.; Édentől keletre - október 31.; Fogat fogért - november 2., valamint a színház szervezésére vagy pénztárába bevisz egy által kifaragott töklámpást, 50% kedvezményt kap a jegyek árából és „alkotásával" részt vehet az Új Színház Töklámpás Szépségversenyén. Eredményhirdetés 2010. november 2-án, 17:30-kor. A legszebb és a legijesztőbb töklámpás alkotójának járó díjat a színház két kitűnő művésze, Pokorny Lia és Hirtling István adja át.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Zenés színház

Nyolcvanöt előadást töröl a jövő évadból az Opera

A 24.hu értesülései szerint az intézményben tartott sztrájkot lezáró megállapodás következtében a Magyar Állami Operaház kénytelen törölni az Eiffel Műhelyházba tervezett előadások nagy részét.
Színház

Évadot hirdetett a Budaörsi Latinovits Színház – Alföldi Róbert, Pelsőczy Réka, Hegymegi Máté és Fehér Balázs Benő is rendez

Hat új bemutatóval készül a 2024/25-ös évadra a Budaörsi Latinovits Színház. Berzsenyi Bellaagh Ádám, a színház vezetője ezúttal is olyan alkotókat kért fel, akik magától értetődően tudnak bekapcsolódni abba a műhelymunkába, amely évek óta mind professzionálisabban és egyre több szakmai eredményt felmutatva működik Budaörsön.
Klasszikus

Schiff András is fellép május végén Kismartonban

A bécsi klasszika és Joseph Haydn kompozícióinak bölcsője, az Esterházy-kastély 2024-ben, az Esterházy alapítványok megalapírásának 30., jubileumi évében az évfordulóhoz méltó programokkal és kitárt kapukkal várja a klasszikus zene szerelmeseit. Így lesz ez májusban és júniusban is.
Klasszikus

Idén is tíz fiatal kapott Junior Prima Díjat a klasszikus, a könnyűzene és a jazz területéről

A május 15-én a Magyar Zene Házában tartott ünnepélyes díjátadón tíz harminc év alatti kiemelkedő művészt díjaztak, akik az elismerés mellett hárommillió forint támogatásban is részesülnek.
Könyv

Minden határhelyzet izgalmas az irodalomban – Rostás Eni a Lírástudók vendége

A Magvető Kiadó Határhelyzetek-sorozatában a kortárs, friss világirodalom legszebb kötetei kerülnek a magyar olvasók elé. Ezekről beszélgettünk a kiadó szerkesztőjével, Rostás Enivel, akivel felemlegettük Irene Solà fantasztikus sikereit is.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Színház hír

Bíró Kriszta első rendezése és Gálffi László önálló estje az Örkény Színház jubileumi évadában

Meghirdette 2024/25-ös évadát az idén húszéves jubileumát ünneplő Örkény Színház. A szezon során a kortárs művek ismét nagy szerephez jutnak, hét ősbemutatóval is készülnek.
Színház ajánló

Jön a Jelen/Lét, a nemzetiségi színházak fesztiválja

Június 1-jén kezdődik a magyarországi nemzetiségi színházak fesztiválja Budapesten. A VII. Jelen/Lét Fesztivál kilenc napja alatt 18 társulat mutatkozik be a Nemzeti Színházban.
Színház hír

Kórházba került Jordán Tamás

A színművész elmondása szerint egy kisebb beavatkozás miatt szorult kórházi kezelésre, ám várhatóan már vasárnap hazaengedik, rövidesen pedig ismét színpadra állhat.
Színház hír

Meghívást kapott a Nagymamával álmodtam című előadás a Párizsi Olimpia kulturális fesztiváljára

Göndör László a pandémia alatt harminckét napon keresztül folytatott hosszas beszélgetést holokauszt-túlélő nagymamájával, az együtt töltött idejükből készült színházi produkció most egyedüliként képviseli a magyar előadóművészeti szcénát Párizsban.
Színház hír

Évadot hirdetett a Budaörsi Latinovits Színház – Alföldi Róbert, Pelsőczy Réka, Hegymegi Máté és Fehér Balázs Benő is rendez

Hat új bemutatóval készül a 2024/25-ös évadra a Budaörsi Latinovits Színház. Berzsenyi Bellaagh Ádám, a színház vezetője ezúttal is olyan alkotókat kért fel, akik magától értetődően tudnak bekapcsolódni abba a műhelymunkába, amely évek óta mind professzionálisabban és egyre több szakmai eredményt felmutatva működik Budaörsön.