Színház

Próbák és szépségverseny az Új Színházban

2010.10.27. 12:30
Ajánlom
Két új produkció próbái folynak az épületben, de a legszebb töklámpást is várják a színházba.

A nagyszínpadon Beth Henley A szív bűnei című darabjának a munkálatai folynak. Beth Henley Pulitzer-díjas művének próbái fergeteges hangulatban zajlanak. Bagó Bertalan rendező biztos kézzel vezeti színészeit egy szellemes, humoros és nagyon elgondolkodtató előadás irányába, amelynek bemutatója november 12-én lesz. A főbb szerepekben Pokorny Liát, Pálfi Katát, Földes Esztert és Száraz Dénest láthatjuk. Október 28-án délután fél 5 és fél 6 között az Új Színház szervezésén személyesen vehetők át jegyek A szív bűnei című darab szereplőitől!

A stúdiószínpadon nemrég kezdődtek a Móricz Zsigmond Erdély című regénytrilógiája alapján készült történelmi játék próbái, amely Bethlen Gábor erdélyi fejedelem politikai és magánéleti konfliktusait mutatja be. A címszerepben Gáspár Sándort, a női főszerepekben Takács Katit és Gubás Gabit láthatjuk, az előadást Hargitai Iván rendezi, a bemutató november 27-én lesz.

Minden vállalkozó kedvű, ügyes kezű néző, aki október 25. és 30. között jegyet vált az alábbi előadások valamelyikére: Ahogy tetszik - október 30.; Édentől keletre - október 31.; Fogat fogért - november 2., valamint a színház szervezésére vagy pénztárába bevisz egy által kifaragott töklámpást, 50% kedvezményt kap a jegyek árából és „alkotásával" részt vehet az Új Színház Töklámpás Szépségversenyén. Eredményhirdetés 2010. november 2-án, 17:30-kor. A legszebb és a legijesztőbb töklámpás alkotójának járó díjat a színház két kitűnő művésze, Pokorny Lia és Hirtling István adja át.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Mi történik, ha Don Giovanniból RockGiovanni lesz?

Ütős napunk volt tegnap Miskolcon. Délután stand-up, este pedig a várva várt idei népopera: a RockGiovanni. Nevettünk, izgultunk, elámultunk, ünnepeltünk, kutyagoltunk, fáztunk... És persze jól el is fáradtunk. De megérte.
Klasszikus

87 évesen elhunyt Gennagyij Rozsgyesztvenszkij

A világhírű orosz karmester több ízben járt Magyarországon is. Több mint félszáz művet írtak neki kortárs zeneszerzők.
Klasszikus

Daganatos betegségből gyógyuló sorstársainak gyűjt a Virtuózok döntőse

Lukács Gergely tavaly a döntőig jutott a Virtuózok tehetségkutató műsorban. A tubaművész most egy fontos ügy érdekében kéri közönségének támogatását. A rákból felépült művész a Démétér ház daganatos betegségből gyógyuló lakóinak szeretne segíteni, akik ugyanazt a nehéz utat járják végig, amit egykor ő.
Színház

Székely Krisztát, Kováts Adélt és a kolozsvári társulatot is díjazta a POSZT

A XVIII. Pécsi Országos Színházi Találkozó szakmai, színész- és közönségzsűrije idén is döntött a fesztivál díjairól. A Kolozsvári Állami Magyar Színházé a legjobb előadásnak járó elismerés, a Fidelio támogatásával átadott legjobb 30 év alatti színésznőnek járó díjat Szakács Hajnalka vehette át. Íme a díjazottak listája!
Zenés színház

DaCapo: lehet kétszer is érdekes ugyanaz a produkció?

Ismerik azt a keserédes érzést, amikor felvirrad egy várva várt esemény utolsó napja? Ezzel ébredtünk ma Miskolcon immár túl operabáron, régi keresztény hagyományokat idéző felvonuláson, és a RockGiovanni második előadásán is.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Színház óbudai társaskör

Óbudai Nyár az Óbudai Társaskör kertjében

Az elmúlt évek hagyományait folytatva idén nyáron is várja közönségét az Óbudai Nyár keretében az Óbudai Társaskör kertje.
Színház interjú

„Nevetsz, de közben akár sírhatnál is” – Interjú Vida Péterrel

Június 22-én, Az Anyám, a nyolcadik kerület! című előadással nyitja meg színházi idényét a Kultkikötő, ami egyben a darab ősbemutatója lesz. A „monoKRÓM KÁDdráma” főszerepét Vida Péter alakítja.
Színház poszt 2018

Székely Krisztát, Kováts Adélt és a kolozsvári társulatot is díjazta a POSZT

A XVIII. Pécsi Országos Színházi Találkozó szakmai, színész- és közönségzsűrije idén is döntött a fesztivál díjairól. A Kolozsvári Állami Magyar Színházé a legjobb előadásnak járó elismerés, a Fidelio támogatásával átadott legjobb 30 év alatti színésznőnek járó díjat Szakács Hajnalka vehette át. Íme a díjazottak listája!
Színház magazin

A néző bosszantása és kényeztetése – jegyzetek az idei POSZT-ról

Ha valaki valóban egy fesztiválra kíváncsi, arról szeretne összbenyomást kapni, leküzdhetetlen akadályokba ütközik. Csak látszólag egyszerű megoldás, hogy módszeresen végignézi valamennyi előadást.
Színház gyász

Elhunyt Paudits Béla

Szerda délután a kórház intenzív osztályán érte a halál a 68 éves színészt.