Színház

Próbák és szépségverseny az Új Színházban

2010.10.27. 12:30
Ajánlom
Két új produkció próbái folynak az épületben, de a legszebb töklámpást is várják a színházba.

A nagyszínpadon Beth Henley A szív bűnei című darabjának a munkálatai folynak. Beth Henley Pulitzer-díjas művének próbái fergeteges hangulatban zajlanak. Bagó Bertalan rendező biztos kézzel vezeti színészeit egy szellemes, humoros és nagyon elgondolkodtató előadás irányába, amelynek bemutatója november 12-én lesz. A főbb szerepekben Pokorny Liát, Pálfi Katát, Földes Esztert és Száraz Dénest láthatjuk. Október 28-án délután fél 5 és fél 6 között az Új Színház szervezésén személyesen vehetők át jegyek A szív bűnei című darab szereplőitől!

A stúdiószínpadon nemrég kezdődtek a Móricz Zsigmond Erdély című regénytrilógiája alapján készült történelmi játék próbái, amely Bethlen Gábor erdélyi fejedelem politikai és magánéleti konfliktusait mutatja be. A címszerepben Gáspár Sándort, a női főszerepekben Takács Katit és Gubás Gabit láthatjuk, az előadást Hargitai Iván rendezi, a bemutató november 27-én lesz.

Minden vállalkozó kedvű, ügyes kezű néző, aki október 25. és 30. között jegyet vált az alábbi előadások valamelyikére: Ahogy tetszik - október 30.; Édentől keletre - október 31.; Fogat fogért - november 2., valamint a színház szervezésére vagy pénztárába bevisz egy által kifaragott töklámpást, 50% kedvezményt kap a jegyek árából és „alkotásával" részt vehet az Új Színház Töklámpás Szépségversenyén. Eredményhirdetés 2010. november 2-án, 17:30-kor. A legszebb és a legijesztőbb töklámpás alkotójának járó díjat a színház két kitűnő művésze, Pokorny Lia és Hirtling István adja át.

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Így buliztak régen a sztárok az Oscaron

Közeledik az idei Oscar díjátadó, felkészülésnek megmutatjuk, ki kivel mulatott vagy épp sutyorgott a szünetekben az ötvenes évektől a kilencvenesig. Galéria!
Klasszikus

Megszólalt az ELTE Zenei Tanszékének vezetője a pénzelvonás kapcsán

Múlt héten jelent meg az a közlemény, amelyből kiderült, hogy az ELTE BTK-t érintő 250 millió forintos forrásmegvonás miatt szeptembertől nagyon nehéz lesz megoldani a zongora- és a magánének-oktatást a Zenei Tanszéken. A Fidelio kérdéseire Bodnár Gábor tanszékvezető válaszolt.
Vizuál

Bálványozta a közönség, bolondokházában végezte – 175 éve született Munkácsy Mihály

Stílusát romantikus realizmusnak nevezik, amelyre nem hatottak lényegesen a modern festészeti irányzatok. Első sikerét 1869-ben aratta Az ásító inas című képpel, amelynek témáját saját korábbi életéből vette.
Jazz/World

Borbély Mihály: "Pénzért vagy egoizmusból nincs értelme zenélni"

A több hangszeren és műfajban jártas Borbély Mihály minden zenei és emberi szituációban az átjárhatóságot kutatja. Legközelebb A népzene ünnepén hallhatjuk őt február 23-án a Müpában, tavasszal pedig új jazzlemezét is bemutatja saját formációjával.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Színház magazin

A társulat kérdéseiről – a közös ügyektől a közügyekig

A Jó kérdés, a Magyar Színházi Társaság és a Színház folyóirat sorozatának vendégei februárban a társulatról beszélgettek. A meghívottak, Kováts Adél, Göttinger Pál és Molnár Áron tapasztalatainak, nézőpontjainak megismeréséből és helyenkénti ütköztetéséből izgalmas kép rajzolódott ki a társulatokat illető lehetőségekről, külső és belső elvárásokról.
Színház ajánló

Mennyiért szülnél, anyuci? – új bemutató a FÉMben

Miklós Zsófiával és Kolnai Kovács Gergellyel a főszerepben mutatta be a FÉM Cziczó Attila Fém című abszurd drámáját: Miről álmodik a fiatal? Hírnévről, vagy családról?
Színház premier

Nyakunkon a hurok – Hazai ősbemutatóra készül az Orlai Produkciós Iroda

Bagossy László az Orlai Produkciós Iroda színészeivel állítja színpadra Kerékgyártó István szövegét, amely a szerző Puzzle című darabjából és a Hurok című regényből állt össze. A bemutatót február 23-án tartják a Jurányi Házban.
Színház ajánló

Vígjáték vagy dráma: A pillangók még mindig szabadok a József Attila Színház Stúdiójában

Nagy érdeklődés övezi a hazánkban kevéssé ismert Broadway sikerszerző, Leonard Gershe darabját a József Attila Színházban.
Színház ajánló

Az öldöklés istene - Házaspárbaj az Átriumban

Yasmina Reza világhírű komédiája leleplező őszinteséggel beszél a kispolgári álszentségről, és arról, hogy mindannyiunkban mennyi sérelem, előítélet és düh kavarog.