Színház

Programkavalkád a Budapesti Nyári Fesztiválon

2011.05.18. 16:03
Ajánlom
A nyár leghosszabb és legszínesebb fesztiválja május 29-én indul a Városmajori Szabadtéri Színpadon. Szeptember 4-ig további négy helyszínen közel száz program várja a Budapesti Nyári Fesztivál vendégeit.

A Margitszigeti Szabadtéri Színpad a nagy kiállítású produkciók helyszíne, ahol musicalek, koncertek, táncos egyedi programok és hétvégi családi programok széles kínálatából válogathatnak az érdeklődők. Az idei évben is a Városmajori Szabadtéri Színpad a prózai és zenés színházi előadások, matinék helyszíne. Akik eddig aggódtak az időjárás miatt, bátran elindulhatnak a változékony nyári estéken is: a helyszín ebben az évben tetőt kapott.

A Margitszigeten, a századik születésnapjára díszkivilágítással megajándékozott a Víztoronynál rendezik meg a Jazzy Tower névre hallgató koncertsorozatot, valamint egész napos tematikus eseményekre kerül sor. A Szent Margit-kolostor romjainál vasárnaponként rendezik meg a Reneszánsz Délelőttök családi programjait, míg a Premontrei kápolna ad helyet a Bibliai mesék sorozatának.

Az idei nyár kiemelt programjai: GOCCO japán taiko dob-show a Margitszigeten; a Magyar Színház négyprodukciós városmajori minifesztiválja a La Mancha lovagja utolsó előadásával; Mindörökké Liszt! címmel koncert, amelyen a klasszikustól a popig terjed a műfaji skála; Táncos Sziget; a Kecskeméti Katona József Színház előadása, A nyomorultak; a debreceni Csokonai Színház és a Magyar Állami Operaház koprodukciója, a Háry János; a Orff Carmina Buranájára Juronics Tamás koreográfiáját táncolja a Szegedi Kortárs Balett; közkívánatra ismét  látható a koncertszínház Freddie Mercury emlékére, illetve a Robin Hood című musical; fellép a hatvanéves Magyar Állami Népi Együttes az Ecseri lakodalmassal és a Naplegendával; valamint az I love Margitsziget! címmel 12 hétvégén át tartó interaktív ingyenes családi programok a kultúra, a sport, a kikapcsolódás jegyében, a természeti és épített örökség védelmében.

Tavaly már jártak a színházi hajójáratok, ez idén sem lesz másképp, a vidékről vagy külföldről érkező vendégek pedig Szabad Tér Színház kiemelt partnerszállodáiban tölthetik el kellemesen az időt.

A Budapesti Nyári Fesztivál programjairól részletes információ található tematikus oldalunkon!

További információ és jegyvásárlás: www.szabadter.hu

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

„A művészeten sírni kiváltság” – Vásáry Tamás 85 éves

Augusztus 11-én nyolcvanöt éves Vásáry Tamás Kossuth-díjas zongoraművész, karmester, a Magyar Szent István Rend birtokosa, a nemzet művésze.
Klasszikus

Rendeltek egy pepperonit, a pizzafutár egy Beethoven-szonátát is eljátszott ráadásként

Íme egy sztori arról, hogy az is arany lehet, ami nem fénylik. A tizennyolc éves Bryce Dudal pizzát kézbesített Detroitban, amikor észrevette, hogy a házban egy zongora áll. Nem tudott ellenállni.
Vizuál

24 óra alatt eltűnt a legújabb utcai Banksy-mű

Az egyik legismertebb kortárs művész minden munkájának feltűnése eseményszámba megy. Ilyen hamar viszont ritkán tűnnek el alkotásai.
Tánc

50 éves Bozsik Yvette, akinek bátorságát még Pina Bausch is elismerte

Saját nevét viselő társulata az ország egyik kiemelt, nemzetközileg is elismert kortárs táncegyüttese.
Színház

Elhunyt Kerényi Imre

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas rendező, színigazgató hosszú, türelemmel viselt betegség után, életének 75. évében családja körében hunyt el.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Színház nemzeti színház

Cserhalmi György marad a rendezésnél

A Nemzeti Színház új évadában Örkény István Macskajátékát állítja színpadra Udvaros Dorottya és Bánsági Ildikó főszereplésével jövő tavasszal. Színészként viszont továbbra sem találkozunk vele.
Színház thealter fesztivál

Szabadkai előadást is díjaztak az idei THEALTER-en

A közönség-, Kritikus- és Junior-díj mellett a fesztivál önkéntesei is díjazták kedvenc produkciójukat, valamint három Különdíjat is odaítélt a fesztivál.
Színház gyász

Elhunyt Kerényi Imre

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas rendező, színigazgató hosszú, türelemmel viselt betegség után, életének 75. évében családja körében hunyt el.
Színház kritika

Törőcsik Mari ott sem volt, mégis főszereplő lett a Sztalker előadásában

Nem gyerekjáték, hanem igazi férfimunka volt az ifj. Vidnyánszky Attila és Vecsei Miklós vezette Sztalker Csoport bemutatkozó előadása, a Míg fekszem kiterítve, amely az Ördögkatlan fesztiválon debütált.
Színház ian mckellen

Ian McKellen saját élettörténeteivel kárpótolta az elmaradt előadás nézőit

Kisebb sérülés miatt ki kellett hagynia a Lear király egyik előadását Ian McKellennek a londoni West Enden, de a színész megkérte a közönséget, hogy hallgassák meg pályafutása legemlékezetesebb történeteit.