Színház

Programok a felnőttbábfesztivál második napján

2010.08.24. 08:17
Ajánlom
A nap előadásaival Rijekától Londonig, Szlovéniától Franciaországig barangolhatjuk be a bábszínház tájait. Persze a magyar kedvencek sem maradnak el.

14:00, 16:00, 18:00 - Konrad Fredericks: Punch kalandjai (Kultúrkert)

Punch elődei ismeretlenek, és bizonyára nagyon idősek. Életében komikius és tragikus epizódok váltják egymást. Tradicionális utcaszínház Londonból.

15:00 - Mikropódium Családi Bábszínház: Gulyás Terka, avagy aki a müzlit szereti, rossz ember nem lehet (Színház tér)

Az előadás főszereplője, Gulyás Terka, mindent tud, amit híres elődei, de női szemmel nézi a világot. Szeretne egy jó gulyáslevest főzni a gyerekeknek, de az ördögök . Müzli János, Zabpehely Béla, Popkorn Péter vagy Megdonáldsz Aladár - el akarják rabolni a levest, hogy levigyék a pokolba, Terka ezt persze nem hagyja...

15:00 - Pupilla Bábszínház: Az utolsó repülés avagy a bárányfelhők hercege (Bóbita Bábszínház, Kamaraterem)

Tizenéveseknek és felnőtteknek egyaránt szóló előadás A kis herceg és szerzője, Antoine de Saint Exupéry előtt tiszteleg. Az alkotók szerint a pilóta 1944 júliusában felszállt gépével, ami meghibásodott. A pilóta katapultált, a roncsok szétszóródtak, ő pedig a kietlen sivatagban, rádiókapcsolat híján találta magát. A hideg fényű csillagok alatt azonban az utolsó pillanatig írt.

16:00 - Pályi János: Vitéz László (Színház tér)

A pirossapkás vidám fickó újra visszatér, hogy palacsintasütőjével móresre tanítsa az ördögöket és magát a halált is. Sziporkázó, életvidám kesztyűs bábjáték, a magyar vásári hagyományok legszebbike.

17:00, 20:00 - Theatre du Rugissant, Compagnie des Chiffonieres: Moby Dick (Minerva park)

A fiatal Ismael arról álmodik, hogy felszáll egy nagy bálnavadász hajóra a New Bedford-i kikötőben. Egy prófétai jövendölés ellenére Ismael leszerződik egy hajóra, ahol egy sötét, titokzatos ember a kapitány, aki Moby Dickre, a fehér bálnára támad.

17:00 - Stúdió "K": Vakkacsa tojások (Bóbita Bábszínház, Nagyterem)

"Illetlen" előadás, ami közben Euripidész, Moliére, Shakespeare, Csehov és Ibsen garantáltan forognak a sírjukban.

19:30 - Rijekai Városi Bábszínház: Rómeó és Júlia (Pécsi Nemzeti Színház Kamaraszínháza)

Romantikus melodráma iróniával vegyítve, két tinédszer csetelése magáról és a világirodalom legnagyobb szerelmi történetéről, és Rosalinda, Rómeó előző szerelmének meséje Rómeóról és Júliáról.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Vizuál

Már biztos: mozifilm lesz a Downton Abbey-ből

Hosszú találgatás után most megerősítették, hogy filmváltozat készül az angol sorozatból. A hírek szerint az eredeti szereplőgárda tagjai is visszatérnek.
Zenés színház

Frankó Tünde: „Kedves pikantériát ad...”

Egy művésznek az a legfontosabb, hogy a törekvéseiben a színháza partner legyen - állítja Frankó Tünde. A Palotakoncertek fellépőit bemutató sorozatunkban a népszerű primadonna válaszolt kérdéseinkre.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Színház interjú

Gyerekek tragédiája – valóságos túszdráma, színházi köntösben

2004-ben a beszláni I. számú iskolát terroristák rohanták le, ezernél is több embert ejtve túszul. A holland Carly Wijs Mi és Ők című kamaradarabja ezen elbeszélhetetlen napok emlékéről szól.
Színház hírek

Ők a Színikritikusok díja várományosai

A Színházi Kritikusok Céhe 39. alkalommal adja át az előző évad legkiemelkedőbb színházi teljesítményeinek járó elismerést szeptemberben.
Színház magyar színház

Az Operettszínház és a Magyar Színház vezetésére írtak ki pályázatot

A kiírások szerint mindkét pályázat nyertese 2019. február 1-jétől öt évig töltheti be a vezetői pozíciót.
Színház etikett

Focimeccset néztek telefonon egy színdarab közben – a színészek felháborodtak

A két angol hölgyet nem akadályozták a színpadon zajló események abban, hogy megtudják, ki nyerte a büntetőpárbajt. A színészek a Twitteren fakadtak ki a bunkó nézők miatt.
Színház szavazás

Döntsön a Kaszás Attila-díj sorsáról!

Az idei jelöltek: Farkas Ignác, Nagy Csongor Zsolt és Varga Klári. A közönség augusztus 24-én éjfélig szavazhat a három színművészre.