Színház

Radnóti Színház: 102%

2012.06.08. 18:01
Ajánlom
A 2011/2012-es évadban 52.000 néző volt a Radnóti Színházban, ez 102%-os látogatottságot jelent. Átadták a legjobbak díjait és ismertették a 2012/2013-ban várható bemutatókat.

A 2011/2012-es évadban a társulat és a közönség szavazatai alapján Kováts Adél lett a legjobb színésznő, Gazsó György kapta a legjobb színész díját, Szervét Tiborhoz pedig a közönségdíj került. A színház nem színész dolgozóinak díját Daróczi Gabriella, női öltöztető tárvezető kapta.

C5AFE719-1723-4E5B-A027-864CDCDB6745

Vágyvillamos - Kováts Adél

Jövőre repertoáron maradnak a következő előadások: Spiró György: Prah, Szabó Magda: Bárány Boldizsár, Heltai Jenő: Naftalin, Lars von Trier: A Főfőnök, Tennessee Williams: Vágyvillamos, Térey János: Protokoll, Georges Feydeau: Bolha a fülbe, Úr és kutya - Bálint András estje.

Az új bemutatók: Bertolt Brecht-Paul Dessau: Kurázsi mama és gyerekei (krónika a harmincéves háborúból), az előadás szereplői: Kováts Adél, Petrik Andrea, Formán Bálint, Rétfalvi Tamás, Szűcs Péter Pál, Rába Roland, Martin Márta, az előadás rendezője Zsótér Sándor, a bemutató október 14-én lesz; Ingmar Bergman: Jelenetek egy házasságból avagy látlelet arról, hogyan nem tudunk élni együtt - és egymás nélkül sem, a produkció rendezője Bálint András, játszói Szávai Viktória és Schneider Zoltán, a premier december 2-án várható; Nyikolaj Vasziljevics Gogol: Holt lelkek (szatirikus utazás Oroszországon át), a drámát Valló Péter viszi színre Rudolf Péter főszereplésével, a bemutató időpontja 2013. január 27.; Nényei Pál: Mozgófénykép (zenés magyar filmvégjáték a boldog, 1944. március 19-e előtti időkből a férfias Törzs Jenővel, a végzet asszonya Karády Katalinnal, a nők bálványa Jávor Pállal, a bájos Perczel Zitával és a mókás Kabos Gyulával) Göttinger Pál rendezésében, Szervét Tibor főszereplésével, a premier 2013 áprilisában várható.

 

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Meghalt Andy Vajna

A filmipari kormánybiztos hosszú betegség után hunyt el.
Zenés színház

Sonya Yoncheva: „Mernünk kell élni a lehetőségekkel”

Mimì, Violetta, Tosca vagy Médeia – az operairodalom legjelentősebb női szerepeit énekli a világ legnagyobb színpadain, osztatlan sikerrel. Az Opera idei tematikus évadához kapcsolódó Olasz Estély sztárvendége a Maria Callas utódjaként is emlegetett bolgár szoprán, Sonya Yoncheva.
Klasszikus

Ez a nagybőgő elfér egy kézitáskában

A nagybőgősnek soha nem könnyű dolog az utazás, ezen segít a TravelBass nevű olasz cég. Persze egy kis trükk van a dologban.
Plusz

Megépítették a hangszereket, amiket Bosch a Gyönyörök kertjén ábrázolt

És kiderült, hogy pokolian szólnak. Nem véletlenül, hiszen az 1500 táján készült triptichon Pokol szárnyán találhatóak.
Zenés színház

Signor Crescendo

Százötven éve hunyt el Gioachino Rossini. Ebből az alkalomból felavatták a zeneszerző mellszobrát a korszerűsítés alatt és állványok mögött álló Operaházban, ahol a dalszínház énekesei kedvenc áriáik előadásával tisztelegtek az olasz mester előtt.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Színház díj

Radnóti Zsuzsa kortárs magyar dráma-díjat alapított

A Kossuth-díjas dramaturg – Örkény István özvegye, életművének gondozója – kortárs magyar dráma-díjat alapított, amelynek első átadóünnepsége a Rózsavölgyi Szalonban lesz február végén.
Színház ajánló

Pepita Oroszlán és a FÉM

A FÉM elsősorban színházi közösség, de maga a kulturális tér ennél sokkal többre hivatott. Ameddig kitart lelkesedésünk, minden alkalmat megragadunk arra, hogy nem csak a dráma, hanem szinte valamennyi művészeti ág otthonra leljen nálunk.
Színház kritika

Liliom mint intellektuális művész – ifj. Vidnyánszky Attila rendezése a Vígben

A Vígszínház hatalmas színpadát is szinte szétfeszítő, óriási díszletben mutatták be Molnár Ferenc emblematikus darabját, a Liliomot. A kisemberek szinte elvesznek a térben, de tragédiájuk elemi erővel tör át a rivaldán.
Színház józsef attila színház

Így ünnepelték Láng József színművész 85. születésnapját

A József Attila Színház a Feketeszárú cseresznye január 10-i előadásán ünnepelte mindenki Dodi bácsiját.
Színház ajánló

Suttogók a FÉMben

A FÉM több lábon áll, hiszen a színház mellett a zene, a képzőművészet szinte ugyanolyan hangsúllyal szerepel a kulturális tér kihasználásában. Ám a legfontosabb, maga a színház is két részre tagolódik: egyrészt a FÉM saját, repertoár előadásaira, s az igencsak színes felhozatalt képviselő vendégelőadások produkcióira.