Színház

Radnóti Színház: 102%

2012.06.08. 18:01
Ajánlom
A 2011/2012-es évadban 52.000 néző volt a Radnóti Színházban, ez 102%-os látogatottságot jelent. Átadták a legjobbak díjait és ismertették a 2012/2013-ban várható bemutatókat.

A 2011/2012-es évadban a társulat és a közönség szavazatai alapján Kováts Adél lett a legjobb színésznő, Gazsó György kapta a legjobb színész díját, Szervét Tiborhoz pedig a közönségdíj került. A színház nem színész dolgozóinak díját Daróczi Gabriella, női öltöztető tárvezető kapta.

C5AFE719-1723-4E5B-A027-864CDCDB6745

Vágyvillamos - Kováts Adél

Jövőre repertoáron maradnak a következő előadások: Spiró György: Prah, Szabó Magda: Bárány Boldizsár, Heltai Jenő: Naftalin, Lars von Trier: A Főfőnök, Tennessee Williams: Vágyvillamos, Térey János: Protokoll, Georges Feydeau: Bolha a fülbe, Úr és kutya - Bálint András estje.

Az új bemutatók: Bertolt Brecht-Paul Dessau: Kurázsi mama és gyerekei (krónika a harmincéves háborúból), az előadás szereplői: Kováts Adél, Petrik Andrea, Formán Bálint, Rétfalvi Tamás, Szűcs Péter Pál, Rába Roland, Martin Márta, az előadás rendezője Zsótér Sándor, a bemutató október 14-én lesz; Ingmar Bergman: Jelenetek egy házasságból avagy látlelet arról, hogyan nem tudunk élni együtt - és egymás nélkül sem, a produkció rendezője Bálint András, játszói Szávai Viktória és Schneider Zoltán, a premier december 2-án várható; Nyikolaj Vasziljevics Gogol: Holt lelkek (szatirikus utazás Oroszországon át), a drámát Valló Péter viszi színre Rudolf Péter főszereplésével, a bemutató időpontja 2013. január 27.; Nényei Pál: Mozgófénykép (zenés magyar filmvégjáték a boldog, 1944. március 19-e előtti időkből a férfias Törzs Jenővel, a végzet asszonya Karády Katalinnal, a nők bálványa Jávor Pállal, a bájos Perczel Zitával és a mókás Kabos Gyulával) Göttinger Pál rendezésében, Szervét Tibor főszereplésével, a premier 2013 áprilisában várható.

 

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Száz ólomkatonát cserélt egy vetítőgépre és az egész élete megváltozott

70 film, öt feleség, kilenc gyerek. A 100 éve született Ingmar Bergman titkát próbálják megfejteni hozzátartozók, munkatársak, kutatók, köztük a rendező egykori asszisztense, a magyar származású Katinka Faragó a legendás svédről készült dokumentumfilmben.
Jazz/World

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg júliusban!

Új – régóta időszerű – sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent magyar és külföldi kiadványok közül. Az első cikk jogán megengedjük magunknak, hogy az előző hónapok terméséből is válogassunk.
Vizuál

Kiállítják Freud titkos gyűrűit

Az osztrák neurológus és pszichiáter a megajándékozotthoz kötődő mitológiai alakot vésetett az ékszerbe, amelyet csak a kiválasztottaknak ajándékozott.
Zenés színház

Dolhai Attila: „Egészséges versengés van bennünk”

Hagyomány és újítás jegyében rendezik meg hatodik alkalommal a nagy sikerű Palotakoncerteket a budai Vár gyönyörű díszletében. Bemutatjuk a húsz szólistát: elsőként az Operettszínház jól ismert és szeretett bonvivánját, Dolhai Attilát kérdeztük.
Klasszikus

Mozart zenéje enyhíti az epilepszia tüneteit

Egy friss kutatás szerint öt perc Mozart-muzsika is hozzájárulhat a betegek jobb közérzetéhez. Mindez azért is fontos, mert nem mindenkinek segítenek a drága gyógyszerek.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Színház hírek

Ők a Színikritikusok díja várományosai

A Színházi Kritikusok Céhe 39. alkalommal adja át az előző évad legkiemelkedőbb színházi teljesítményeinek járó elismerést szeptemberben.
Színház magyar színház

Az Operettszínház és a Magyar Színház vezetésére írtak ki pályázatot

A kiírások szerint mindkét pályázat nyertese 2019. február 1-jétől öt évig töltheti be a vezetői pozíciót.
Színház etikett

Focimeccset néztek telefonon egy színdarab közben – a színészek felháborodtak

A két angol hölgyet nem akadályozták a színpadon zajló események abban, hogy megtudják, ki nyerte a büntetőpárbajt. A színészek a Twitteren fakadtak ki a bunkó nézők miatt.
Színház szavazás

Döntsön a Kaszás Attila-díj sorsáról!

Az idei jelöltek: Farkas Ignác, Nagy Csongor Zsolt és Varga Klári. A közönség augusztus 24-én éjfélig szavazhat a három színművészre.
Színház fesztivál

Csak érzed, hogy jó, és itt a helyed – Megérkezett az idei Katlan-himnusz

Immár tizenegyedik alkalommal rúghatjuk le a cipőnket és adhatjuk át magunkat a változatos, emberarcú és nyitott Ördögkatlan Fesztiválnak július 31. és augusztus 4. között.