Színház

Rendkívüli egyszeri szociális segély előadóművészeknek

2020.04.07. 17:00
Ajánlom
Az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) rendkívüli egyszeri szociális segélyt kíván juttatni azoknak a színművészeknek, akik az EJI által meghirdetett COVID19 segélyezésből bármely ok miatt nem részesülhettek.

A Színházi Dolgozók Szakszervezetének közleménye:

Kedves Tagtársaink,

az EJI rendkívüli egyszeri szociális segélyt kíván juttatni azoknak a színművészeknek, akik az EJI által meghirdetett COVID19 segélyezésből bármely ok miatt nem részesülhettek.

1. Ilyen ok elsősorban az, hogy az előadóművész nem regisztrálta magát az EJI-ben, azaz nem szerepel az EJI által képviselt előadóművészek listáján. A másik legjellemzőbb ok, hogy az előadóművész nyugdíjas.

2. A koronavírus járvány miatti helyzetben rendkívüli egyszeri szociális segélyben részesíthető az előadóművész, ha országos hatókörben működő előadóművész-szakmai szakszervezet, szervezet tagja legalább 2019. január 1-től és tagdíját megfizette,

  • nem áll munkaviszonyban (közalkalmazotti jogviszonyban) se előadóművészként, se más munkakörben,
  • amennyiben nyugdíjas, havi nyugdíja kevesebb, mint 100 ezer Ft, és nem részesül se az EJI-től se más szervezettől nyugdíj-kiegészítésben,
  • előadóművészeti tevékenységét főfoglalkozásszerűen folytatja, egyéb tevékenységből, vállalkozásból nincs jövedelme, bevétele,
  • nem kapott rendkívüli támogatást az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) által meghirdetett COVID19 segélykeretből.

3. A segélyezésre javasoltak névsorát a szakmai szervezet vagy a szakszervezet állítja össze.

4. Amennyiben megfelelsz a rendkívüli egyszeri segély jogosultság feltételeinek, úgy kérünk szíveskedj a csatolt excel táblázatban szereplő adataidat megküldeni a szidosz@komedias.hu, vagy a kzsofi@komedias.hu e-mailcímekre legkésőbb 2020. április 7-ig.

5. A segélyezésre fordítható teljes összegről és a segélyekről a beérkező javaslatok mennyisége ismeretében az EJI elnöksége a Jogdíjbizottság javaslata alapján dönt.

A döntésről a javaslattevők értesítést kapnak, pozitív döntés esetében a megjelölt bankszámlára vagy postai úton küldjük meg a támogatást, április második felében.

SzíDoSz

A letölthető dokumentumok ezen a linken érhetők el.

Gyorssegély a jövedelem nélkül maradt művészeknek

Kapcsolódó

Gyorssegély a jövedelem nélkül maradt művészeknek

Rendkívüli szociális támogatási keret létrehozásáról döntött az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) és az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület a koronavírus miatt nehéz helyzetbe kerülő szerzők és előadók számára. Részletek.

Programkereső

Legnépszerűbb

Plusz

A b(m)űvész embersége – interjú a 110 éve született Rodolfo lányával, Gálvölgyi Judittal

Polgári neve Gross Dezső volt, de Rodolfoként ismerte meg a világ. „Vigyázat, csalok!”, mondta – és csalt. A többi már játék volt és szórakozás. Születésének 110. évfordulója alkalmából lánya, Gálvölgyi Judit segítségével idéztük föl a bűvész és édesapa legendás alakját.
Könyv

Felavatták Tandori Dezső és felesége síremlékét

A Nemzet Művésze címmel kitüntetett Kossuth-díjas és József Attila-díjas költő, író, műfordító és felesége, Tandori Ágnes síremlékét május 15-én avatták fel Budapesten, a Fiumei úti sírkertben.
Vizuál

Premier előtt látható a Szupernóva az Ideje moziba menni fesztiválon

Kilenc filmet mutat be az új mozis fesztivál május 27. és 30. között. Az egyik legjobban várt alkotás a Szupernóva, a lélegzetelállító tájakon forgatott érzékeny romantikus brit dráma Colin Firth és Stanley Tucci főszereplésével.
Vizuál

Új magyar LMBTQ-dokumentumfilm érkezik a mozikba

A nemzetközi színtéren is sikerrel szereplő Tobi színeit július 1-jén mutatják be a magyar mozik a Cirko Film forgalmazásában.
Színház

„Az embereknek nevetésre van szükségük” – A hétköznapok hőseit jutalmazta a Vörösmarty Színház

Július közepétől újra várja közönségét a Vörösmarty Színház. Ám lesznek olyanok, akik már kicsit korábban is elmehetnek a teátrumba: ők azok a hősök, akik nap mint nap, a legnehezebb időszakban, és azon túl is helyt állnak. Különleges akcióval köszönte meg a székesfehérvári társulat a Fejér megyei mentődolgozóknak az emberfeletti munkát, amelyet értünk tesznek.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Színház hír

Új játszóhellyel nyit újra az Átrium

Az Átrium Bisztrószínpad május 22-én debütál színházi játszóhelyként, itt mutatják be ugyanis a Háy János írásaiból készült A bogyósgyümölcskertész fia című előadást.
Színház hír

Stadionban lesznek láthatóak a DESZKA Fesztivál előadásai

Nem mindennapi környezetben, a Nagyerdei Stadion gyepéről követhetik a nézők a közvetítéseket.
Színház gyász

Elhunyt Lellei Pál bábkészítő mester

81 éves korában elhunyt Lellei Pál, a Budapest Bábszínház nyugalmazott munkatársa, a Bábkészítés című alapmű szerzője – tudatta a Budapest Bábszínház.
Színház hír

„Az embereknek nevetésre van szükségük” – A hétköznapok hőseit jutalmazta a Vörösmarty Színház

Július közepétől újra várja közönségét a Vörösmarty Színház. Ám lesznek olyanok, akik már kicsit korábban is elmehetnek a teátrumba: ők azok a hősök, akik nap mint nap, a legnehezebb időszakban, és azon túl is helyt állnak. Különleges akcióval köszönte meg a székesfehérvári társulat a Fejér megyei mentődolgozóknak az emberfeletti munkát, amelyet értünk tesznek.
Színház ajánló

Nyári színház négy helyszínen, visszatérnek A Pál utcai fiúk is

Komédiák, bohózatok, visszatérő színésznő, szerelem, mámor, Grund és stand up, mert ehhez van kedvünk. Idén nyáron a Vörösmarty Színház négy helyszínen várja közönségét.