Színház

Rendkívüli egyszeri szociális segély előadóművészeknek

2020.04.07. 17:00
Ajánlom
Az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) rendkívüli egyszeri szociális segélyt kíván juttatni azoknak a színművészeknek, akik az EJI által meghirdetett COVID19 segélyezésből bármely ok miatt nem részesülhettek.

A Színházi Dolgozók Szakszervezetének közleménye:

Kedves Tagtársaink,

az EJI rendkívüli egyszeri szociális segélyt kíván juttatni azoknak a színművészeknek, akik az EJI által meghirdetett COVID19 segélyezésből bármely ok miatt nem részesülhettek.

1. Ilyen ok elsősorban az, hogy az előadóművész nem regisztrálta magát az EJI-ben, azaz nem szerepel az EJI által képviselt előadóművészek listáján. A másik legjellemzőbb ok, hogy az előadóművész nyugdíjas.

2. A koronavírus járvány miatti helyzetben rendkívüli egyszeri szociális segélyben részesíthető az előadóművész, ha országos hatókörben működő előadóművész-szakmai szakszervezet, szervezet tagja legalább 2019. január 1-től és tagdíját megfizette,

  • nem áll munkaviszonyban (közalkalmazotti jogviszonyban) se előadóművészként, se más munkakörben,
  • amennyiben nyugdíjas, havi nyugdíja kevesebb, mint 100 ezer Ft, és nem részesül se az EJI-től se más szervezettől nyugdíj-kiegészítésben,
  • előadóművészeti tevékenységét főfoglalkozásszerűen folytatja, egyéb tevékenységből, vállalkozásból nincs jövedelme, bevétele,
  • nem kapott rendkívüli támogatást az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) által meghirdetett COVID19 segélykeretből.

3. A segélyezésre javasoltak névsorát a szakmai szervezet vagy a szakszervezet állítja össze.

4. Amennyiben megfelelsz a rendkívüli egyszeri segély jogosultság feltételeinek, úgy kérünk szíveskedj a csatolt excel táblázatban szereplő adataidat megküldeni a szidosz@komedias.hu, vagy a kzsofi@komedias.hu e-mailcímekre legkésőbb 2020. április 7-ig.

5. A segélyezésre fordítható teljes összegről és a segélyekről a beérkező javaslatok mennyisége ismeretében az EJI elnöksége a Jogdíjbizottság javaslata alapján dönt.

A döntésről a javaslattevők értesítést kapnak, pozitív döntés esetében a megjelölt bankszámlára vagy postai úton küldjük meg a támogatást, április második felében.

SzíDoSz

A letölthető dokumentumok ezen a linken érhetők el.

Gyorssegély a jövedelem nélkül maradt művészeknek

Kapcsolódó

Gyorssegély a jövedelem nélkül maradt művészeknek

Rendkívüli szociális támogatási keret létrehozásáról döntött az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) és az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület a koronavírus miatt nehéz helyzetbe kerülő szerzők és előadók számára. Részletek.

Programkereső

Legnépszerűbb

Jazz/World

Hallgasd meg az összetartozás dalát – Csík Zenekar: Hazám, hazám

Elkészült a Nemzeti Összetartozás Dala, a Csík Zenekar dalát olyan művészek éneklik, mint Miklósa Erika, Szarka Tamás és Molnár Levente.
Plusz

Komolyan kellett volna venni, amiről a Joker szólt

Thomas Wayne-nek nem kell félnie, hogy orrba vágja Arthur Flecket, hiszen pénze van. A Joker kivételes, egymilliárd dolláros közönségsikere és a jelenlegi amerikai zavargások egy narratívában illeszthetők. Vélemény.
Vizuál

Ingyenes filmek a Trianon emléknapon a Távmoziban

A korszakban játszódó ingyenesen vetített filmekkel, illetve az akkori virágzó filmes és színházi életet bemutató különleges Filmhíradóval kapcsolódik a Trianon100 eseménysorozathoz június 4-én a Budapest Film Zrt..
Könyv

Istencsapás, embercsapás

Vámos e hónapban is megmondja, mit érdemes elolvasni. Most értelemszerűen a karanténból, online.
Színház

86 éves korában elhunyt Földi Teri

A Jászai Mari-díjas színművész halálhíréről egykori színháza, a Vígszínház számolt be.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Színház ajánló

Lakatos Márk látványvilágával készül a Dekameron 2020

Csákányi Eszter és Kulka János is szerepel a Trojka Színházi Társulás online előadásában, amely bárki számára ingyenesen elérhető lesz június 11-én este.
Színház ajánló

Trianon különkiadással emlékezik a Vörösmarty Színház a százéves évfordulón

A Trianon című előadással emlékezik meg a székesfehérvári Vörösmarty Színház a 100 éve aláírt békediktátumra. Június 4-én 16.31-kor a színház Facebook oldalán online elérhető lesz az évad utolsó nagyszínpadi bemutatójából készült rendhagyó összeállítás.
Színház hír

140 év óta először elmarad a Royal Shakespeare Company évada

A Royal Shakespeare Company (RSC) neves brit színházi társulat az összes idei előadását elhalasztotta vagy törölte a koronavírus-járvány miatt - jelentette be közleményében a társulat művészeti igazgatója.
Színház gyász

86 éves korában elhunyt Földi Teri

A Jászai Mari-díjas színművész halálhíréről egykori színháza, a Vígszínház számolt be.
Színház ajánló

Sikerdarabokat tesz online elérhetővé a Játékszín

Június 3-tól szerdánként találkozhat a közönség a színház újranyitása óta műsorra tűzött, ám színpadon már nem látható produkciókkal.