Színház

Schell Judit újra táncos előadásban bizonyít

2016.11.05. 13:13
Ajánlom
Próza és tánc egyetlen előadásban: a Thália Színház nagyszínpadán november 5-én, szombaton mutatják be azt a komplex színházi élményt ígérő produkciót, ami Karinthy Ferenc Gellérthegyi álmok című drámája alapján készült. A darab két főszerepét Schell Judit és Finta Gábor játssza és táncolja.

Az előadásban olyan különleges vetítési technikát használnak, amely prózai színházban újszerű hatást kelt. A darab történetének fonalát eredeti és "kölcsönvett" zenékre készülő táncok, mozgásszínházi víziók szakítják meg, és emelik át egy másik dimenzióba, másik műfajba, amelyből azonban újra és újra visszatérünk a darabbeli hátrahagyott villába.

Gellérthegyi álmok

Gellérthegyi álmok (Fotó/Forrás: Puskel Zsolt)

Schell Juditm a prózai színház egyik legsokoldalúbb egyénisége mellett Finta Gábor látható az előadásban, aki Pécs, Rotterdam és a Belga Királyi Balett után a Szegedi Kortárs Balett vezető táncosa volt.

Ez a színdarab nagyon sok lehetőséget ad a víziókra"

– mondta az előadásról Schell Judit. A színésznő elmondta: a történet 1944-45-ben Budapest ostromának idején játszódik. Egy elhagyott gellérthegyi villában hoz össze a sors egy menekülő zsidó lányt és egy katonaszökevény fiút. A két fiatal egymásra utaltságában úgy üti el az időt, hogy mesélni kezdenek. Sok mindent elmondanak a múltjukból, majd pedig elképzelik, eljátsszák a jövőjüket, ezért is gondoltam arra, hogy mozgással, tánccal jeleníthetnénk meg ezeket a víziókat - mondta Schell Judit.

Gellérthegyi álmok

Gellérthegyi álmok (Fotó/Forrás: Puskel Zsolt)

Az alkotók különleges látványvilágot terveztek, amelyben segítségükre volt a Freelusion - az egyik leghíresebb 3D videomapping stúdió -, amely Las Vegas legnívósabb pódiumain bizonyított már olyan show-műsorokban, mint Criss Angel Mindfreak Live-ja vagy Tim Burton legújabb filmjének bemutató estje. A szakmájukban úttörő, 12 nemzetközi díjjal rendelkező csapatnak öt kontinensen, több mint 200 fellépése volt már 40 különböző országban. A Gellérthegyi álmok című produkcióhoz virtuális díszletet terveztek és gyártottak, amely az előadás folyamán varázslatos vízióvá formálódik. A valósághű 3D animációt egy speciális, több síkból álló vászonrendszerre vetítik. A produkció zeneszerzője Balázs Ádám, a dramaturg Zöldi Gergely. A jelmezeket Gallatz Rita tervezte, a látvány a Freelusion, a grafika Solt Attila munkája.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.
Zenés színház

Kalocsai Zsuzsa: „A szívünk-lelkünk benne van”

Kalocsai Zsuzsa született díva, igazi primadonna, aki nem csak csodás hangjának, hanem belső eleganciájának, királynői megjelenésének köszönhetően érdemelte ki a Budapesti Operettszínház közönségének szeretetét.
Klasszikus

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Színház Radioaktív

Keverni nem csak a fakanállal lehet: Marie Curie nem mindennapi élete

Marie Curie története sok szempontból a századforduló és a 20. század története. A radioaktivitás úttörő kutatójának életét feldolgozó monodráma egy egyedülálló tudós történetét meséli el, akinek volt bátorsága szembemenni a hagyományos női szerepkörrel.
Színház interjú

Gyerekek tragédiája – valóságos túszdráma, színházi köntösben

2004-ben a beszláni I. számú iskolát terroristák rohanták le, ezernél is több embert ejtve túszul. A holland Carly Wijs Mi és Ők című kamaradarabja ezen elbeszélhetetlen napok emlékéről szól.
Színház hírek

Ők a Színikritikusok díja várományosai

A Színházi Kritikusok Céhe 39. alkalommal adja át az előző évad legkiemelkedőbb színházi teljesítményeinek járó elismerést szeptemberben.
Színház magyar színház

Az Operettszínház és a Magyar Színház vezetésére írtak ki pályázatot

A kiírások szerint mindkét pályázat nyertese 2019. február 1-jétől öt évig töltheti be a vezetői pozíciót.
Színház etikett

Focimeccset néztek telefonon egy színdarab közben – a színészek felháborodtak

A két angol hölgyet nem akadályozták a színpadon zajló események abban, hogy megtudják, ki nyerte a büntetőpárbajt. A színészek a Twitteren fakadtak ki a bunkó nézők miatt.