Színház

Segítettek az adományok: évadot hirdet az Átrium

2022.07.08. 09:30
Ajánlom
Az elmúlt napok összefogásának köszönhetően a szorult anyagi helyzetbe került Átrium meghirdeti 10. évadának szeptemberi és októberi előadásait.

A jubileumi évadra ugyan még nincs meg a teljes anyagi fedezet, azonban a példátlan támogatói összefogás arra sarkallta az intézményt, hogy előadásokkal hálálja meg az adományokat.

„Felfoghatatlan élmény. Nem volt reális, hogy ilyet ember átélhet, amit mi az elmúlt napokban nektek köszönhetően” – kommentálta az Átrium, hozzátéve, hogy úgy érzik a nevük az összefogás szimbólumává vált.

A színházhoz immár több mint 40 millió forint érkezett be, ebben nincs benne a július 7-i támogatói nap bevétele.

Az Átrium emellett felhívta a figyelmet arra, hogy bár az önkormányzat megítélt nekik 30 millió forint támogatást, illetve a II. kerület is segíti őket 12 millió forinttal, a teljes anyagi biztonsághoz többszáz millió forintra lenne szükség.

„Hogy mit ígérünk a továbbiakra? Ugyanazt, amit eddig. Ugyanazt a műsorpolitikát, ugyanazokat az elveket, ugyanazt a művészi színvonalat, mint eddig, ugyanúgy csakis a saját, vagyis művészeink szabadságára alapozott előadásokat, kritikusan, a magunk stílusában, a magunk humorával. Ahogy szoktuk. Veletek együtt. Meglátjuk, ez mire és meddig elég, meglátjuk, hogy ez az erő képes-e fenntartani ezt a szövetséget. Rajtunk és rajtatok nem fog múlni” – zárta közleményét a színház, megköszönve a támogatásokat.

Fejléckép: Adománygyűjtés az Átriumban (forrás: Átrium)

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Klasszikus

„Micsoda tűz gyúlt benne a színpadon” – Vass Lajos emlékezik Rolla Jánosra

A hetvenkilenc éves korában elhunyt Kossuth-díjas hegedűművész, a Liszt Ferenc Kamarazenekar egykori koncertmestere több szállal kötődött az Óbudai Társaskörhöz, ahol legutolsó koncertjét is adta. Emlékét az intézmény igazgatója, Vass Lajos idézte fel.
Vizuál

KÉP-regény: Sztalker Óbudán

A Fidelio sorozatában hétről-hétre új fotóját – és annak történetét – osztja meg velünk a Morphoblog szerzője, morpho, azaz Hegedűs Ákos. Ezúttal azt eleveníti fel, amikor 1992-ben úgy döntött, besurran az Óbudai hajógyár területére, és megörökíti a csendben rothadozó épületeket. 
Klasszikus

Duplalemezzel ünnepli fennállása hatvanadik évét a Liszt Ferenc Kamarazenekar

Az együttes új dupla albumán közönségkedvenc felvételek is helyet kaptak. A jubileum alkalmából jelent meg Egy viharos nap című zenés mesekönyvük is. 
Vizuál

Varázslatos bábanimáció érkezik a mozikba karácsonykor

A cseh-szlovák-magyar koprodukcióban készült Tomi, Polli és a varázsfény című bábanimáció olyan örökzöldekhez hasonlítható, mint a Mirr-Murr, a kandúr vagy a Misi Mókus kalandjai. Cikkünkben elérhető a film első hivatalos előzetese. 
Színház

Evangéliumi történetek felolvasásával emlékeztek Jézus életére

A székesfehérvári Vörösmarty Színház hagyományos Újszövetség Maratonján negyven helyi lakos olvasott fel evangéliumi szövegrészeket advent első vasárnapján.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Színház hír

Evangéliumi történetek felolvasásával emlékeztek Jézus életére

A székesfehérvári Vörösmarty Színház hagyományos Újszövetség Maratonján negyven helyi lakos olvasott fel evangéliumi szövegrészeket advent első vasárnapján.
Színház hír

Otthonából üzent Szász Júlia

„Jobban vagyok már, lassan, de biztosan gyógyulgatok” – írta Instagram-bejegyzésében a Nemzeti Színház balesetet szenvedett művésze, aki egyúttal megköszönte az elmúlt hetekben kapott rengeteg támogatást.
Színház ajánló

Már elérhető a Pintér Béla és Társulata januári és februári műsora

Az idén 25. jubileumát ünneplő Pintér Béla és Társulata januárban és februárban összesen harminchat estén várja nézőit az újpesti UP Rendezvénytérbe. Az előadásokra már elindult a jegyértékesítés.
Színház ajánló

Tabutémákat is feszeget a Vörösmarty Színház A kék hajú lány című előadása

Két szereposztással is bemutatta a Vörösmarty Színház a Dóka Péter regényéből készült színdarabot, A kék hajú lányt. Az előadás után a közönség fiatal tagjai színházpedagógiai foglalkozáson is részt vehetnek.
Színház hír

Vidnyánszky Attila maradt a Magyar Teátrumi Társaság elnöke

Ismét Vidnyánszky Attilát, a Nemzeti Színház vezérigazgatóját választotta elnökévé a Magyar Teátrumi Társaság.