Színház

Showcase a Katonában

2014.05.29. 09:30
Ajánlom
Nemzetközi bemutatóhetet tartanak május 30-tól a Katona József Színházban. A programban öt előadás szerepel, amelynek premierjét az idei évadban tartották. A showcase alkalmával a színház előadásait angol felirattal láthatják a meghívott külföldi színházi szakemberek, újságírók és a szélesebb közönség.

Május 30-án, pénteken este a nagyszínpadon a Máté Gábor rendezte Illaberek című előadással indul a program. Szombaton délután a Kamrában a Mártírok című produkciót játsszák, amelyet Dömötör András állított színpadra, este a nagyszínpadon A nép ellensége című a Zsámbéki Gábor-rendezést láthatják az érdeklődők. Vasárnap délután a Kamrában Ahol a farkas is jó címmel Gothár Péter rendezését, este a nagyszínpadon pedig az Ascher Tamás rendezte Fényevők című darabot játsszák.

Mint felidézték, tavaly nem hirdették meg a showcase-t, mert kapcsolódtak a Színházi Kritikusok Céhe első alkalommal megszervezett hasonló rendezvényéhez, amelyen több színház között bemutatkozhatott a Katona is. Az idén viszont - a korábbi évekhez hasonlóan - ismét saját programjukként rendezik meg az eseményt: feliratozzák az előadásokat, vendégül látják az érkezőket, lehetőséget teremtenek arra, hogy megismerjék a társulatot.

Kiemelték, hogy a színház többször kapott már fesztiválmeghívást a bemutatóhét nyomán, és az idén is jönnek fesztiválválogatók az előadásokra. A showcase-re tizenhárom vendég, többek között a Wiener Festwochen, a Pilsen Festival, a lengyel Demoludy Festival képviselői, olasz, osztrák és német újságírók, valamint litván, cseh, olasz és görög színházi szakemberek érkeznek.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Varázslatosan festő koncertközpont épül Münchenben

Az osztrák Cukrowicz Nachbaur Architekte mérnökei építik azt a koncertpalotát, amelynek nagytermében 1800 néző kaphat majd helyet.
Klasszikus

Fidelio Klasszik: Bérczes, Elsässer, Tóth Vera

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása július 14-én lesz hallható a 92.1-en.
Vizuál

Frida hétfőnként is fogad

A nagy érdeklődésre való tekintettel július harmadik hetétől hétfőnként is látogatható a Nemzeti Galériában a Frida Kahlo-kiállítás.
Vizuál

Száz ólomkatonát cserélt egy vetítőgépre és az egész élete megváltozott

70 film, öt feleség, kilenc gyerek. A 100 éve született Ingmar Bergman titkát próbálják megfejteni hozzátartozók, munkatársak, kutatók, köztük a rendező egykori asszisztense, a magyar származású Katinka Faragó a legendás svédről készült dokumentumfilmben.
Jazz/World

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg júliusban!

Új – régóta időszerű – sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent magyar és külföldi kiadványok közül. Az első cikk jogán megengedjük magunknak, hogy az előző hónapok terméséből is válogassunk.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Színház hírek

Ők a Színikritikusok díja várományosai

A Színházi Kritikusok Céhe 39. alkalommal adja át az előző évad legkiemelkedőbb színházi teljesítményeinek járó elismerést szeptemberben.
Színház magyar színház

Az Operettszínház és a Magyar Színház vezetésére írtak ki pályázatot

A kiírások szerint mindkét pályázat nyertese 2019. február 1-jétől öt évig töltheti be a vezetői pozíciót.
Színház etikett

Focimeccset néztek telefonon egy színdarab közben – a színészek felháborodtak

A két angol hölgyet nem akadályozták a színpadon zajló események abban, hogy megtudják, ki nyerte a büntetőpárbajt. A színészek a Twitteren fakadtak ki a bunkó nézők miatt.
Színház szavazás

Döntsön a Kaszás Attila-díj sorsáról!

Az idei jelöltek: Farkas Ignác, Nagy Csongor Zsolt és Varga Klári. A közönség augusztus 24-én éjfélig szavazhat a három színművészre.
Színház fesztivál

Csak érzed, hogy jó, és itt a helyed – Megérkezett az idei Katlan-himnusz

Immár tizenegyedik alkalommal rúghatjuk le a cipőnket és adhatjuk át magunkat a változatos, emberarcú és nyitott Ördögkatlan Fesztiválnak július 31. és augusztus 4. között.