Színház

Sokszínű a miskolci teátrum

2011.11.08. 15:57
Ajánlom
Kivételes műfaji sokszínűség várja novemberben a nézőket a Miskolci Nemzeti Színház négy játszóhelyén.

Az évad eddigi két új bemutatója (Túl a Maszat-hegyen és Az arany ára) után most operaelőadásra készül a Miskolci Nemzeti Színház társulata és vendégművészei. Puccini Bohéméletét Halasi Imre állítja színpadra, a premier november 25-én lesz a Nagyszínházban. Mindezek mellett azonban tizenhat másik előadással is találkozhat a miskolci közönség: musical és klezmer musical, piaci játék, életjáték és bábjáték, színmű, tragikus komédia és komédia, zenés meseelőadás és zenés bolondság valamint táncelőadás és mozgásszínházi előadás egyaránt fellelhető a novemberi műsorban.

Az elmúlt években folyamatosan nagy sikerrel játszott előadások mellett két régebbi előadás is újra műsorra került. 2004-ben mutatta be színházunk A dzsungel könyve című musicalt a Kamaraszínházban, ami 2008-ban elérte a 120. előadást. Most - kétévadnyi szünet után - újra látható Miskolcon ez a remekbeszabott musical, ám ezúttal a Nagyszínházban, hogy ezzel is eleget tegyünk nézőink kérésének: legyen gyermekelőadás a Nagyszínházban is. A dzsungel könyve első előadása november 11-én lesz látható, és ekkor kerül színre az utoljára 2009-ben látott tragikus komédia is, Az élet mint olyan Máhr Ágival, Bősze Györggyel és Áron Lászlóval a Játékszínben.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Ez a Mahlert hallgató macska az új netes kedvencünk

Mahler IX. szimfóniájának zárótétele csupa szenvedély, és ezt a négylábúak is átérzik. Ez derül ki ebből a videóból.
Klasszikus

Rangos nemzetközi díjat kapott Várjon Dénesék lemeze

Várjon Dénesé mellett Bartók-művek felvételeit is díjazta a rangos ICMA zsűrije.
Vizuál

Meghalt Andy Vajna

A filmipari kormánybiztos hosszú betegség után hunyt el.
Tánc

Carlos Acosta balettigazgató lett

A kubai utcagyerekből generációja egyik legkiemelkedőbb művészévé avanzsált táncost választották a Birmingam Royal Ballet új balettigazgatójának.
Vizuál

Társadalmi, politikai kérdéseket feszegetnek a 69. Berlinale versenyfilmjei

Összeállt a 69. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál (Berlinale) versenyprogramja, az Oscar-díjas francia színésznő, Juliette Binoche vezette zsűrinek 17 alkotás közül kell kiválasztania a legjobbat. A magyar filmet Mészáros Márta, Buda Flóra Anna, Tóth Luca és Tasnádi Zsófia képviseli.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Színház kritika

Liliom mint intellektuális művész – ifj. Vidnyánszky Attila rendezése a Vígben

A Vígszínház hatalmas színpadát is szinte szétfeszítő, óriási díszletben mutatták be Molnár Ferenc emblematikus darabját, a Liliomot. A kisemberek szinte elvesznek a térben, de tragédiájuk elemi erővel tör át a rivaldán.
Színház józsef attila színház

Így ünnepelték Láng József színművész 85. születésnapját

A József Attila Színház a Feketeszárú cseresznye január 10-i előadásán ünnepelte mindenki Dodi bácsiját.
Színház ajánló

Suttogók a FÉMben

A FÉM több lábon áll, hiszen a színház mellett a zene, a képzőművészet szinte ugyanolyan hangsúllyal szerepel a kulturális tér kihasználásában. Ám a legfontosabb, maga a színház is két részre tagolódik: egyrészt a FÉM saját, repertoár előadásaira, s az igencsak színes felhozatalt képviselő vendégelőadások produkcióira.
Színház ajánló

Isten férfi vagy nő? – Halhatatlan a FÉMben

Márton Andrással és Andai Katival a főszerepben mutatta be a FÉM Cziczó Attila Halhatatlan című drámáját. Lehet-e sírni az élettel? Lehet-e nevetni a halállal?
Színház hír

Meglepetéssel indítja az évet a Proton Színház

A színházzal nem rendelkező társulat a föld alá csábítja nézőit.