Színház

Sokszínű a miskolci teátrum

2011.11.08. 15:57
Ajánlom
Kivételes műfaji sokszínűség várja novemberben a nézőket a Miskolci Nemzeti Színház négy játszóhelyén.

Az évad eddigi két új bemutatója (Túl a Maszat-hegyen és Az arany ára) után most operaelőadásra készül a Miskolci Nemzeti Színház társulata és vendégművészei. Puccini Bohéméletét Halasi Imre állítja színpadra, a premier november 25-én lesz a Nagyszínházban. Mindezek mellett azonban tizenhat másik előadással is találkozhat a miskolci közönség: musical és klezmer musical, piaci játék, életjáték és bábjáték, színmű, tragikus komédia és komédia, zenés meseelőadás és zenés bolondság valamint táncelőadás és mozgásszínházi előadás egyaránt fellelhető a novemberi műsorban.

Az elmúlt években folyamatosan nagy sikerrel játszott előadások mellett két régebbi előadás is újra műsorra került. 2004-ben mutatta be színházunk A dzsungel könyve című musicalt a Kamaraszínházban, ami 2008-ban elérte a 120. előadást. Most - kétévadnyi szünet után - újra látható Miskolcon ez a remekbeszabott musical, ám ezúttal a Nagyszínházban, hogy ezzel is eleget tegyünk nézőink kérésének: legyen gyermekelőadás a Nagyszínházban is. A dzsungel könyve első előadása november 11-én lesz látható, és ekkor kerül színre az utoljára 2009-ben látott tragikus komédia is, Az élet mint olyan Máhr Ágival, Bősze Györggyel és Áron Lászlóval a Játékszínben.

Programkereső

Legnépszerűbb

Plusz

Összeköt és feszültséget teremt – Dejcsics Konrád bencés szerzetes az Arcus Temporum csendjéről 

Egy pillanatnyi csendre hív meg a művészet és az élet forgatagában az Arcus Temporum művészeti fesztivál augusztus 23. és 25. között Pannonhalmán. Dejcsics Konrád fesztiváligazgatóval beszélgettünk a Főapátság és a kortárs kultúra kapcsolatáról, és a fesztivál eszmeiségéről.
Zenés színház

Ügy lett a Soharóza kórus szerepléséből a Szigeten – Galéria!

A Soharóza Ügy című előadása megjárta a Szigetet, a backstage-ben és a próbán pedig fotósorozat készült. Ezt a galériát mutatjuk meg most Önöknek.
Színház

Tompos Kátya énekli a Színházak Éjszakája „himnuszát” - Klippremier

Tompos Kátya dalos játékra hívta kollégáit, többek közt Udvaros Dorottyát, Vecsei H. Miklóst és Mucsi Zoltánt. Hangulatos videoklip készült a Színházak Éjszakája idei „himnuszához”, melyet Hrutka Róbert és a népszerű színésznő közösen jegyeznek.
Tánc

Sosztakovics titkos szerelme egy balerina volt

Kalapács alá került a zeneszerző tíz szerelmeslevele, amit a Bolsoj egykori balerinájának, Nina Pavlova Ivanovának írt 1935. és 1939. között. A titkos románcról és a szerelmeslevelekről eddig a zenetörténészek sem tudtak.
Vizuál

Kulisszatitkok: így készült a Brian élete

A hetvenes években egy filmes stáb Tunéziába utazott, hogy leforgassa Jézus életének történetét a születésétől a kereszthalálig (Názáreti Jézus - 1977). A nyomukban pedig – sokszor ugyanazokon a helyszíneken és statisztákkal - egy hatfős angol csapat elkészítette a saját verzióját. A negyven éve bemutatott film a Pythonok szerint is legjobb közös munkájuk, amelyben gyakorlatilag az élet minden helyzetére megtalálható a válasz.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Színház ajánló

Kamaraszínházi produkciókkal jön a Roma Hősök Nemzetközi Színházi Fesztivál

A Független Színház Magyarország augusztus 24. és szeptember 15. között rendezi meg a III. Roma Hősök Nemzetközi Színházi Fesztivált, amelyen Európa több országából mutatkoznak be roma társulatok, produkciók.
Színház színházak éjszakája

Tompos Kátya énekli a Színházak Éjszakája „himnuszát” - Klippremier

Tompos Kátya dalos játékra hívta kollégáit, többek közt Udvaros Dorottyát, Vecsei H. Miklóst és Mucsi Zoltánt. Hangulatos videoklip készült a Színházak Éjszakája idei „himnuszához”, melyet Hrutka Róbert és a népszerű színésznő közösen jegyeznek.
Színház gyász

Elhunyt Boda-Szász Kriszta színművész

A székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház művésze 42 éves volt. Két gyermeket hagyott hátra.
Színház ajánló

Idén is együtt mulathatunk az örkényes színészekkel – jön a 9. Örkény kert

Egész napos szabadtéri rendezvénnyel, a már hagyománnyá vált Örkény kerttel köszönti az új évadot a Madách téri teátrum szeptember 7-én.
Színház interjú

Három kérdés a Kaszás Attila-díj jelöltjeihez

Augusztus 25-ig lehet szavazni a Kaszás Attila-díj jelöltjeire: Harsányi Attilára, Király Attilára és Orosz Ákosra.