Színház

Stork Natasát, Rujder Vivient és Kovács Patríciát is jelölték Women of the Year díjra

2023.02.14. 16:15
Ajánlom
A Glamour magazin minden évben több kategóriában is díjjal ismeri el a maguk területén kiemelkedő nők munkáját. Az év színésznője kitüntető cím várományosai közé a fentieken kívül Sztarenki Dóra és Dobos Evelin is bekerült. Március 21-ig lehet rájuk szavazni.

A GLAMOUR Women of the Year díj missziója immár másfél évtizede, hogy figyelmet, elismerést adjon a nőknek, és ezáltal javítsa a helyzetüket a társadalomban. A szerkesztőség hitvallása: „mindenki nyertes, aki egy női közösség részeként, integrálódva a férfiak által uralt társadalomban hangot tud adni annak, ami motiválja, ami bántja, ami foglalkoztatja, amit létrehozott, amit alkotott”. A 2023-as gálán

a kiemelkedő tehetség és női energia kerül a fókuszba,

miközben a szerkesztőség továbbra is fontosnak tartja, hogy a 21. századi ökomissziónak megfelelő, környezetbarát eseményen ünnepelhessen.

Hat kategóriában van lehetőség szavazni, és a szavazatok alapján az év színésznője mellett az év énekesnőjét, az év divattervezőjét, az év vállalkozóját, az év közösségimédia sztárját, az év sportolóját és az év hősnőjét díjazzák a gálán.

Az év színésznője kategória jelöltjei közül Kovács Patríciát színházi előadásokból, a Vígszínházból, a Centrál Színházból és az Orlai Produkció előadásaiból, valamint számos filmből (9 és ½ randi, Félvilág, Szia, Életem!) és sorozatból (Szájhősök, Válótársak, Korhatáros szerelem) egyaránt ismerhetjük.  

Szabó Kimmel Tamás, Kovács Patrícia - Dühöngő ifjúság

Szabó Kimmel Tamás és Kovács Patrícia a Dühöngő ifjúság előadásában (Fotó/Forrás: Takács Attila / Orlai Produkciós Iroda)

Stork Natasa színészi pályája a független színházi szférában kezdődött, prózai és színházi-nevelési előadások tucatjaiban szerepelt. Ezek mellett kisebb filmes alakításai is voltak, mígnem a Horvát Lili által rendezett Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című film egy csapásra nemzetközi ismertséget és elismertséget hozott számára: több filmfesztiválon is elnyerte a legjobb alakítás díját, és 2020-ban a kritikusok nemzetközi szövetségének zsűrije FIPRESCI-díjjal tüntette ki.

Rujder Vivien a budapesti Katona József Színház tagja, de filmsorozatokban (Tóth János, Apatigris, Nagy fehér főnök) és játékfilmekben is szerepel. Legutóbbi filmje az Átjáróház, ahol ő játssza a női főszerepet. 2021-ben Junior Príma díjat kapott.

Ők az idei Junior Prima Díjasok színház- és filmművészet kategóriában

Kapcsolódó

Ők az idei Junior Prima Díjasok színház- és filmművészet kategóriában

„Senki sem születik egyedülálló művésznek, hanem a családjának, környezetének és nem utolsósorban persze önmaga kitartó, kemény munkájának köszönhetően válhat azzá” – vallja Vida József, a Takarékbank elnök-vezérigazgatója, aki a szeptember 14-i díjátadó ünnepségen hat fiatal művésznek adta át a színház- és filmművészet kategória pénzjutalommal is járó Junior Prima Díját.

Sztarenki Dóra táncművész és színésznő jelenleg a Centrál Színház tagja, korábban szabadúszóként játszott többek között a Thália Színházban, a Jurányi Házban és a Rózsavölgyi Szalonban.  A tévénézők számára a Terápia című sorozatban általa megformált tornászlány, Zsófi szerepén keresztül válhatott ismertté. Azóta is rendszeresen találkozhatunk vele a televízió képernyőjén és a mozivásznon is (A martfűi rém, 1945, Mellékhatás).

190910_gordoneszter_5289-154227.jpg

Sztarenki Dóra a Semmit sem bánok című előadásban (Fotó/Forrás: Gordon Eszter / Rózsavölgyi Szalon)

Dobos Evelint filmekből, televíziós sorozatokból és televíziós műsorokból ismerhetjük. Többek között szerepelt az Aranyélet, a Felejthetetlen és a Keresztanyu című sorozatokban, majd az Egynyári kaland sorozatában kapott jelentősebb szerepet. Szerepelt Nemes Jeles László Napszállta című filmjében is. 2016-tól az M5 kulturális programajánló műsorának, a Hétvégi belépő élő adásában Bősze Ádám mellett volt műsorvezető. 2022-ben A Séf meg a többiek című sorozatban játszott egy főszerepet, és ugyanabban az évben részt vett A könyhafőnök VIP műsorában is, amelyet meg is nyert.  

„Az év hősnője” különdíjat minden évben egy olyan szervezet vagy közszereplő kapja meg, melynek vagy akinek hiteles és fontos a társadalmi felelősségvállalása.

2023-ban Mérő Veráé, íróé, publicistáé és jogvédőé az elismerés. A pécsi rendőrség 2014-ben jelentette meg Tehetsz róla, tehetsz ellene című, áldozathibáztató kampányvideóit, amelyekre reakcióként Mérő válaszvideót forgatott, egyúttal létrehozta a Nem tehetsz róla, tehetsz ellene Facebook-oldalt, és öt évvel később az azonos nevű, sértetti képviselettel foglalkozó alapítványt.

Célja, hogy a társadalom tudatosításával hatékonyan tegyen egy áldozatok iránt barátibb, együttérzőbb Magyarországért.

A GLAMOUR Women of the Year jelöltjeire március 21-én éjfélig lehet szavazni ezen a linken.

Fejléckép: Stork Natasa, Rujder Vivien, Kovács Patrícia (fotó/ forrás: Daniele Venturelli / Getty Images Hungary , Tokár Tamás / Takarékbank Zrt., Jurányi Ház)

A legígéretesebb európai színésztehetségek közé választották Stork Natasát

Kapcsolódó

A legígéretesebb európai színésztehetségek közé választották Stork Natasát

Stork Natasát Európa tíz ígéretes színésztehetsége között mutatja be a European Film Promotion (EFP) a nemzetközi filmszakmának február végén. A filmpromóciós szervezeteket tömörítő EFP által felkért szakmai zsűri a magyar színésznőt beválasztotta a „Shooting Stars” programba.

Stork Natasa: „Eddig három olyan nemzetközi díjat kaptam, amit postán küldtek el”

Stork Natasa: „Eddig három olyan nemzetközi díjat kaptam, amit postán küldtek el”

Szerdán kezdetét vette a 71. Berlinale a European Shooting Stars 2021 Kick Off rendezvénnyel, amely azzal a céllal jött létre, hogy bemutassa az adott év legtehetségesebb fiatal színészeit és színésznőit a filmvilág nagyjainak. Köztük van Stork Natasa is, aki budapesti otthonában ülve fogadja három napot át a világsajtót és a legnevesebb casting ügynökségeket.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Vizuál

Csák János: Demeter Szilárd hat intézményt összefogó közgyűjteményi központot vezet majd

Az M5 közszolgálati csatornának adott interjúban a kulturális és innovációs miniszter részletesebben is megindokolta, miért Demeter Szilárdot választotta a Magyar Nemzeti Múzeum élére, illetve bejelentette a Széchényi Ferenc Közgyűjteményi Központ létrejöttét.
Vizuál

Denis Villeneuve már a tökéletességet ostromolja – megnéztük a Dűne második részét

Az első fejezethez hasonlóan a Dűne: Második rész ugyancsak összművészeti remekmű lett, amelyben a szórakoztatás és a művészi koncepció varázslatos összhangba került. Denis Villeneue nagyeposza egy valódi audiovizuális orgia, amely minden alkotóelemében a tökéletességre törekszik.
Vizuál

Ingyenes művészettörténet kurzust indít a Képzőművészeti Egyetem középiskolásoknak

A tanfolyam márciusban indul, és május végéig folyamatosan be lehet kapcsolódni. A fiataloknak csupán regisztrálniuk szükséges a részvételhez.
Klasszikus

Kér egy csésze Bachot?

Az Anima Musicae Kamarazenekar rendhagyó Bach-estre hívja az érdeklődőket az Óbudai Társaskörbe március 21-én, a mester 339. születésnapja alkalmából.
Klasszikus

Tiszteletbeli lovagi címmel tüntették ki Vlagyimir Jurovszkij karmestert

A Bajor Állami Opera főzeneigazgatója és a Berlini Rádiózenekar művészeti vezetője tizenhárom évig vezette a Glyndebourne-i Operafesztivált, és tizenöt évig állt a Londoni Filharmonikus Zenekar élén.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Színház hír

Erdélyben is bemutatkozik Székely Csaba tízparancsolat ihlette darabja

Székely Csaba 10 című drámáját Rusznyák Gábor állítja színpadra a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színházban. A tízparancsolat ihlette alkotás tíz magányos ember fokozatosan kibomló, egymást keresztező élettörténetét mutatja be.
Színház ajánló

Cseke Péter viszi színre a Játékszín magyarországi bemutatóját

Április 6-án Cseke Péter rendezésében, Hernádi Judit, Horváth Lili és Nagy Sándor főszereplésével mutatja be a Rém rendes vendég című komédiát a Játékszín.
Színház hír

Átadták a Kortárs Magyar Dráma-díjat: Pintér Béla és Horváth János Antal az idei kitüntetettek

A Radnóti Zsuzsa dramaturg alapította elismerést idén Pintér Béla érdemelte ki több évtizedes munkásságáért és színpadi szövegeiért. Különdíjat kapott Horváth János Antal, a Loupe Színházi Társulás alapítótagja.
Színház ajánló

Miért kell eljutni a tragédiáig? – Budaörsön rendezi meg a Hamletet Alföldi Róbert

Megtartották a h.ml.t. című előadás próbáját. Shakespeare drámáját április 20-án mutatják be a Budaörsi Latinovits Színházban, de a premiert még megelőzi egy nyílt próba márciusban, a Színházak Éjszakáján.
Színház ajánló

Krabat a Fekete Malomban – a német ifjúsági irodalom egyik legnépszerűbb művét mutatja be a Budapest Bábszínház

Otfried Preuβler filmen és színpadon is többször feldolgozott, klasszikus történetének vadonatúj színpadi változatát mutatja be a Budapest Bábszínház március 2-án Hegymegi Máté rendezésében.