Színház

Szabadtéri színház Egerben

Agria Nyári Játékok
2022.06.02. 10:15
Ajánlom
Eger szabadtéri színháza, az Agria Nyári Játékok, méltán a város legnagyobb rendezvénysorozata. Június 29. és augusztus 16. között változatos programokkal várnak minden generációt.

1994 októberében – Kelemen Csaba kezdeményezésére – újraéledt az Agria Nyári Játékok rendezvénysorozata Egerben. A műsor gerincét immár hagyományosan a musicalek alkotják, de lesznek operettek, bohózatok, zenés játékok, táncprodukciók, koncertek is, és számos gyermekelőadás.

2004 augusztusára megvalósult az a régi szándék is, hogy Gárdonyi Géza Egri csillagok című regényének színpadi változata – garantált programként, minden évben előre tervezhetően – méltó helyére, az egri várba kerüljön.

Idén is látható majd augusztus első hétvégéjén a regény musicalváltozata.

A programkínálatban szerepel továbbá az Indul a bakterház a Turay Ida Színház előadásában, a Veres 1 Színház Anconai szerelmesek című produkciója, a Pannon Várszínház két musicale, a Hotel Menthol, valamint A Pál utcai fiúk, a TBG Production Vadak ura című családi musicalje, továbbá a Valódi hamisítvány című vígjáték.

HotelMenthol1forrasPannonVarszinhaz-101112.jpg

Hotel Menthol (Fotó/Forrás: Pannon Várszínház / Agria Nyári Játékok)

Agria Nyári Játékok

További információ és jegyvásárlás itt!>>>

Támogatott tartalom.

Fejléckép: Vadak ura (forrás: TBG Production / Agria Nyári Játékok)

Agria Nyári Játékok

Az Agria Nyári Játékok szabadtéri színház több mint 40 éves múltra tekint vissza. Jelenlegi formájában 1994 óta létezik. Legfontosabb célja a magyar kulturális örökség feltárása, bemutatása, népszerűsítése határainkon innen és túl.

Minden nyáron megrendezik, három színpadon, körülbelül negyven előadással.

A Líceum színpadán könnyed nyári darabok, musicalek, operettek, vígjátékok képezik a repertoárt. Színházi partnereik a teljesség igénye nélkül: Békéscsabai Jókai Színház, Veszprémi Pannon Várszínház, Magyar Zenés Színház, Pesti Művész Színház, Dáma Díva Produkció.

Az egri vár színpadán már közel húsz éve augusztus elején három előadásban az Egri csillagok musicalt játsszák, ami az Agria Nyári Játékok saját produkciója.

A gyermekszínház a legkisebbeknek nyújt felhőtlen szórakozást, nyaranta tizenöt előadással.

A kamaraszínház vidám és komolyabb darabok, sanzonestek, zenés előadások bemutató helyszíne.

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Könyv

E. T. A. Hoffmann Mozarttól kölcsönözte a nevét

1776. január 24-én született a német romantika kiemelkedő írója, Az arany virágcserép, valamint a Diótörő és Egérkirály szerzője, aki annyira tisztelte Wolfgang Amadeus Mozartot, hogy még a nevét is felvette.
Zenés színház

Súlyosan megsérült a Budapesti Operettszínház egyik táncosa a terézvárosi házomlásnál

Június 27-én, a reggeli órákban leomlott egy ház tetőszerkezete a 6. kerületi az Aradi utca és Jókai utca sarkán. A leeső szerkezeti elemek a Jókai utcára zuhantak, maguk alá temetve a Budapesti Operettszínház egyik táncművészét, aki éppen próbára tartott.
Színház

„Kételyek és kétségek visznek előre” – Beszélgetés Blaskó Péterrel

Hamarosan a Nemzeti Színházban is látható lesz Blaskó Péter „családi előadása”, a GRANE – Képzelgések a Peer Gynt nyomán, amelyet lánya, Blaskó Borbála rendezett, és fia is szerepel a Bethlen Téri Színház produkciójában. A színművésszel ősztől Hubay Miklós Ők tudják, mi a szerelem című drámájában is találkozhatunk, Udvaros Dorottya oldalán.
Vizuál

Last Minute kiállítások június utolsó hetére

Ezúttal olyan ritkaságszámba menő csoportos és egyéni tárlatokra hívjuk fel a figyelmet, amelyek ezen a héten még megnézhetők. A válogatásban szerepel vadonatúj kiállítótér rég nem látott művésszel, jól ismert galéria 24 kortárs művész munkáját bemutató tárlattal, valamint digitális művészeti triennálé.
Klasszikus

Új vizekre hajózhatunk a Nemzeti Filharmonikusok új évadában

Régi és új zene, különleges hangszeres művek és egész estés operaprodukciók, beavatókoncertek és kórushangversenyek várják a közönséget a 2022/23-as évadában a Nemzeti Filharmonikusok koncertjein.

Ezt olvasta már?

Színház hír

A Jókai utcai házomlás miatt elmarad a 6SZÍN előadása

A nézők és színészek biztonsága érdekében a színház lemondta a június 27-i Előttem az élet című előadását.
Színház ajánló

Ifjú barbárok ősbemutató Gyulán

A Gyulai Várszínház a Kolozsvári Állami Magyar Színházzal testvérszínházi megállapodást kötött, melynek hozadéka egy bemutató és kölcsönös vendégjátékok. A közösen létrehozott bemutató az Ifjú barbárok című előadás lesz július 9-én, Vecsei H. Miklós művének ősbemutatója, ifj. Vidnyánszky Attila rendezésében.
Színház interjú

„Kételyek és kétségek visznek előre” – Beszélgetés Blaskó Péterrel

Hamarosan a Nemzeti Színházban is látható lesz Blaskó Péter „családi előadása”, a GRANE – Képzelgések a Peer Gynt nyomán, amelyet lánya, Blaskó Borbála rendezett, és fia is szerepel a Bethlen Téri Színház produkciójában. A színművésszel ősztől Hubay Miklós Ők tudják, mi a szerelem című drámájában is találkozhatunk, Udvaros Dorottya oldalán.
Színház hír

Újraértelmezett Shakespeare-drámák a nyári fesztiválokon

A Magyar Mozgókép Fesztivál „Legjobb tévésorozat” kategóriájának győztese, a drámaíró műveit feldolgozó Shakespeare/37 meghívást kapott három fesztivál programjába is, így a rövid epizódok láthatóak lesznek a Kolorádó Fesztiválon, a Bánkitó Fesztiválon és az Ördögkatlan Fesztiválon is.
Színház galéria

Így néz ki most a felújítás alatt álló debreceni Csokonai Színház – GALÉRIA

2020 szeptemberében megkezdődött a debreceni Csokonai Színház felújítása, és a színház valamennyi belső terét érinti. Ilyen nagymértékű átalakításra az elmúlt 30 évben nem volt példa a teátrumban, amely a tervek szerint 2023-ban nyitja meg kapuit a nézők előtt.