Színház

Szabadtéri színház Egerben

Agria Nyári Játékok
2022.06.02. 10:15
Ajánlom
Eger szabadtéri színháza, az Agria Nyári Játékok, méltán a város legnagyobb rendezvénysorozata. Június 29. és augusztus 16. között változatos programokkal várnak minden generációt.

1994 októberében – Kelemen Csaba kezdeményezésére – újraéledt az Agria Nyári Játékok rendezvénysorozata Egerben. A műsor gerincét immár hagyományosan a musicalek alkotják, de lesznek operettek, bohózatok, zenés játékok, táncprodukciók, koncertek is, és számos gyermekelőadás.

2004 augusztusára megvalósult az a régi szándék is, hogy Gárdonyi Géza Egri csillagok című regényének színpadi változata – garantált programként, minden évben előre tervezhetően – méltó helyére, az egri várba kerüljön.

Idén is látható majd augusztus első hétvégéjén a regény musicalváltozata.

A programkínálatban szerepel továbbá az Indul a bakterház a Turay Ida Színház előadásában, a Veres 1 Színház Anconai szerelmesek című produkciója, a Pannon Várszínház két musicale, a Hotel Menthol, valamint A Pál utcai fiúk, a TBG Production Vadak ura című családi musicalje, továbbá a Valódi hamisítvány című vígjáték.

HotelMenthol1forrasPannonVarszinhaz-101112.jpg

Hotel Menthol (Fotó/Forrás: Pannon Várszínház / Agria Nyári Játékok)

Agria Nyári Játékok

További információ és jegyvásárlás itt!>>>

Támogatott tartalom.

Fejléckép: Vadak ura (forrás: TBG Production / Agria Nyári Játékok)

Agria Nyári Játékok

Az Agria Nyári Játékok szabadtéri színház több mint 40 éves múltra tekint vissza. Jelenlegi formájában 1994 óta létezik. Legfontosabb célja a magyar kulturális örökség feltárása, bemutatása, népszerűsítése határainkon innen és túl.

Minden nyáron megrendezik, három színpadon, körülbelül negyven előadással.

A Líceum színpadán könnyed nyári darabok, musicalek, operettek, vígjátékok képezik a repertoárt. Színházi partnereik a teljesség igénye nélkül: Békéscsabai Jókai Színház, Veszprémi Pannon Várszínház, Magyar Zenés Színház, Pesti Művész Színház, Dáma Díva Produkció.

Az egri vár színpadán már közel húsz éve augusztus elején három előadásban az Egri csillagok musicalt játsszák, ami az Agria Nyári Játékok saját produkciója.

A gyermekszínház a legkisebbeknek nyújt felhőtlen szórakozást, nyaranta tizenöt előadással.

A kamaraszínház vidám és komolyabb darabok, sanzonestek, zenés előadások bemutató helyszíne.

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Plusz

Prima Primissima Díjat kapott Tarr Béla, Gőz László és Sapszon Ferenc

Tíz kategóriában vehették át a Prima Primissima Díjakat a magyar szellemi élet, a művészet, a tudomány és a sport jeles képviselői a Müpában tartott gálaesten. 
Könyv

Megvannak a 2023-as Déry-díj nyertesei

Ladik Katalin, Mohácsi István, Mohácsi János, Nagy Gabriella és Ilma Rakusa vehetik át a magyar irodalom egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező elismerését.
Klasszikus

„Nagyon boldoggá tesz, ha én vezethetek el valakit a dalokhoz” – interjú Helmut Deutschcsal

Helmut Deutsch zongorakísérőként nem csupán kevesekhez fogható népszerűségre tett szert szakmájában, de tanárként is rendkívüli énekesnagyságokat vezetett el a dalműfajhoz. A művész nemrég Piotr Beczałával adott szláv estet az Operaházban.
Klasszikus

Karácsonyi ráadáskoncertet is ad a Concerto Budapest a hagyományos adventi ajándékkoncertek mellett

Koncertekkel ajándékozza meg a zeneszeretőket az adventi időszakban a Concerto Budapest. A kórházi kezelés idején családjukat nélkülözni kényszerülő betegekhez, idősekhez idén is kamaraprodukciókkal látogatnak el a zenekar tagjai.
Klasszikus

Dél-Afrikában rendezett kortárs fesztiválon szerepel az UMZE

Az új és legújabb zenére specializálódott együttes a Nemzetközi Kortárszenei Társaság éves fesztiválján működik közre, Johannesburgban és Fokvárosban.

Ezt olvasta már?

Színház ajánló

Társadalmunk gyengeségeinek analízise – Máté Gábor rendezésében készül az Orlai Produkció új bemutatója

A Skorpió című előadás a közélet iránt érdeklődő, a színházban a társadalmi kérdések boncolgatását és a szarkasztikus humort kedvelő nézők számára lehet izgalmas választás.
Színház hír

Egy vezető távozása és figyelmeztetés lett a következménye a Katonában egy színházjegy-akciónak

Két munkatársat figyelmeztetésben részesítettek, egy vezető beosztású dolgozó pedig elhagyja a színházat, miután kiderült, hogy DK-tagok kaphattak kedvezményes jegyeket.
Színház gyász

Elhunyt Bajomi Nagy György, az Örkény Színház művésze

A Gábor Miklós- és Jászai Mari-díjas színművész 56 éves volt.
Színház ajánló

Básti Julit fia rendezi a Centrál Színház új bemutatójában

December 8-án a színház első premierjének újrahangszerelt bemutatásával ünnepli 20. évfordulóját a budapesti Centrál Színház. A Fekete Péter című magyar klasszikus címszerepét akkor is és most is Magyar Attila alakítja.
Színház hír

Kaposváron rendezik meg jövőre az Országos Színházi Találkozót

A kaposvári Csiky Gergely Színház ad otthont 2024. június 10. és június 16. között az Országos Színházi Találkozónak.