Színház

Szavazzon ön is, ki kapja a Staféta pályázat közönségdíját!

2023.05.02. 16:20
Ajánlom
A nézők összesen nyolc előadás közül választhatnak, szavazni június 1-ig van lehetőségünk. Lapunk a tavalyi évhez hasonlóan idén is díjat ajánl fel a szavazás második helyezettjének.

A Budapest Főváros Önkormányzata által meghirdetett Staféta pályázaton immáron negyedik alkalommal nyílik lehetőségünk szavazni a közönségdíjról. A véleményünket már csak azért is érdemes kifejezni, mivel a kérdőív kitöltői között páros belépőjegyeket sorsolnak ki a 2023/2024-es évad Staféta-előadásaira. A közönségszavazás már elindult, a voksunkat június 1-ig adhatjuk le.

A közönség a következő előadásokra szavazhat:

Dányi Viktória és Furulyás Dóra – Hidden mom
Fekete Ádám – Moby Dick, vagy a fehér bálna
Fodor Fanni és Török Tímea – Otthon
Kárpáti Pál – Hogy a barátaim egyszer végighallgassanak
Kókai Tünde – A Négyszögletű Kerek Erdő Küldetés
Kovács Domokos – reburn a cathedral
Raubinek Lili – Dioráma magyarokkal
Varsányi Péter – NÉPMESEBEAVATÓ.333

A Staféta közönségdíj mellett a Füge Produkció – támogatói bevonásával – egymillió forint produkciós támogatást nyújt a nyertesnek egy újabb bemutatóhoz.

A közönségszavazás második helyezettjének díját pedig a tavalyi évhez hasonlóan a pályázat kiemelt médiapartnereként a Fidelio ajánlja fel.

A harmadik helyezett elismerését a pályázat kiírója, Budapest Főváros Önkormányzata és a Budapest Brand Nonprofit Zrt. ajánlja fel.

A díjakat június 7-én 15 órai kezdettel adják át a Jurányi Ház udvarán megrendezett JuNyári Piknik részeként.

Szavazni EZEN A LINKEN lehet. 

Fejléckép: Részlet Dányi Viktória és Furulyás Dóra Hidden mom című előadásából (Fotó/Forrás: Simon Iringó)

Ha bíznak benned, szabad vagy – beszélgetés Pass Andreával

Kapcsolódó

Ha bíznak benned, szabad vagy – beszélgetés Pass Andreával

Ez most más lesz, mint amit eddig megszoktunk. Emberközeli, manírmentes és legfőképp: őszinte. DanteCasino néven indult útjára az a színházi szerveződés, ami szemléletváltó szándékkal szeretné a fiatalokhoz közel hozni, és velük együtt újragondolni a színházat. Kamu- és rutinmentes játékról, sorsszerű utakról, születésről és gyászról, valamint szorongásról és harmóniáról beszélgettünk a projekt megálmodójával, az író-rendező Pass Andreával.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Tánc

Abbahagyja a balettet, és búcsúzik a színpadtól Leblanc Gergely

A 31 éves balettművész az Operaház videójában beszélt arról, hogy elbúcsúzik a színpadtól, és a továbbiakban a háttérben fogja segíteni a Magyar Nemzeti Balett munkáját.
Színház

Mindig van egy hajnal a konyhában – beszélgetés Kovács Patríciával és Schmied Zoltánnal

Valódi érzelmi hullámvasutat kínál a nézőknek a Rózsavölgyi Szalon április közepén bemutatott, Bármit mondhatsz című előadása, amelyben egy negyvenes házaspár próbálja tisztázni sok-sok év alatt felgyülemlett sérelmeiket egy reggelbe nyúló beszélgetés során. A két főszereplővel, Kovács Patríciával és Schmied Zoltánnal beszélgettünk.
Könyv

Megmenekülhet Esterházy Péter egykori otthona

Alkotóházként születhet újjá a 2016-ban elhunyt Kossuth- és József Attila-díjas író egykori, rómaifürdői családi háza.
Klasszikus

Bach-estre készül Ránki Dezső és az Anima Musicae

A sűrű májusi koncertszezon igazi különlegességet tartogat még a hónap végére is: a Klukon Edit, Ránki Dezső és Ránki Fülöp által megálmodott Csönd-zsák koncertek 14. hangversenyén J. S. Bach négy zongoraversenye csendül fel az Anima Musicae Kamarazenekarral közösen.
Plusz

„Lenyűgöző, hogy Bartók milyen sokakat inspirált” – interjú Káel Csabával

A Müpa vezérigazgatójával a határátlépő produkciókról, saját rendezéseiről és arról is beszélgettünk, hogyan találhat a nagyközönség is utat Bartók muzsikájához.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Színház ajánló

Milyen hatással van hat ember életére egy váratlan terhesség? – új bemutató a 6SZÍN-ben

Csákvári Krisztián írta és rendezte a 6SZÍN legújabb bemutatóját, amely egy váratlan terhesség körül forog. A Kontraszt című előadás története egy fiatal felnőtt férfi útkereséséről szól a modern világ talajvesztett zűrzavarában.
Színház interjú

Mindig van egy hajnal a konyhában – beszélgetés Kovács Patríciával és Schmied Zoltánnal

Valódi érzelmi hullámvasutat kínál a nézőknek a Rózsavölgyi Szalon április közepén bemutatott, Bármit mondhatsz című előadása, amelyben egy negyvenes házaspár próbálja tisztázni sok-sok év alatt felgyülemlett sérelmeiket egy reggelbe nyúló beszélgetés során. A két főszereplővel, Kovács Patríciával és Schmied Zoltánnal beszélgettünk.
Színház interjú

A művészet szabaddá tesz – interjú Venyige Sándorral

Pest megye legnagyobb szabadtéri összművészeti fesztiválját kínálja Budapesttől mindössze 25 kilométerre a Mézesvölgyi Nyár. A fesztivál alapító-igazgatóját, Venyige Sándort kérdeztük az idei programokról.
Színház ajánló

Nemzetközi fesztiválok a Karinthy Színházban

Június 4-én és 5-én a Nemzetközi Történetmesélő Fesztiválon, június 8-án pedig az I. Karinthy New Wave Festivalon találkozhat a közönség nemzetközileg elismert művészekkel.
Színház hír

Bíró Kriszta első rendezése és Gálffi László önálló estje az Örkény Színház jubileumi évadában

Meghirdette 2024/25-ös évadát az idén húszéves jubileumát ünneplő Örkény Színház. A szezon során a kortárs művek ismét nagy szerephez jutnak, hét ősbemutatóval is készülnek.