Színház

Személyes világvégéink – Andella Mirtill posztapokaliptikus víziót rendez

2022.10.03. 09:30
Ajánlom
A fiatal filmrendező első színházi rendezésében, az Elnyelt rezgések utóéletében egy posztapokaliptikus vízióban enged betekintést a magyar néplélekbe, és keresi a választ arra, hogyan lehet reményt találni szubjektív, személyes világvégéink után.

Az Enyedi Ildikó és Gigor Attila osztályában végzett Andella Mirtill, aki Mint egy haiku című diplomafilmjével aratta első nagy sikerét, idén először rendez színpadi darabot. A TIM Stúdió közreműködésében megvalósuló előadás bemutatója október 7-én 19 órakor, a Charbon Café alatti pincehelyiségben, a Bunkerben lesz.

A posztapokaliptikus világban egy, a föld alatt rejtőzködő nő, Luna (Hesz Maya) történetét ismerhetjük meg, akinek sorsa egy rádióadás javítása során fonódik össze Admiráéval (Miklós Franciska). A darab nem csupán a világvége mint élethelyzet által keres új nézőpontokat jelenünk megértéséhez, de azt is boncolgatja, miből meríthetnek reményt azok, akik kilátástalannak érzik helyzetüket.

Bár könnyebb elmenekülni a saját világunkba, és magas falakat húzni magunk köré, ezzel csak mélyítjük sebeinket.

Helyette talán itt az idő nyitni, akkor is, ha küzdelmes, és befogadni másokat, hogy aztán a jövőben összekapaszkodhassunk, és együtt építhessünk egy új világot.” – mondta Andella Mirtill a darab koncepciójáról.

Elnyelt rezgések utóélete - bunkerdráma 1 órában elmesélve

Bemutató: október 7. 19:00
Helyszín: Bunker Galéria

A darab hét alkalommal látható. A jegyek már megrendelhetők a jegy.hu oldalán, vagy megvásárolhatók a helyszínen, a Charbon Art Café / Bar-ban, hétfőtől csütörtökig 14 óra és éjfél, péntektől vasárnapig 14 óra és 23 óra között.

Minden információ megtalálható továbbá az előadás folyamatosan frissülő Facebook-eseményén.

Fejléckép: Hesz Maya és Miklós Franciska (forrás: TIM Stúdió)

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Klasszikus

Elhunyt Rolla János

A Kossuth-díjas hegedűművész, a Zeneakadémia Kamarazene Tanszékének oktatója és korábbi tanszékvezetője hetvenkilenc éves volt – tudatta a szomorú hírt a Zeneakadémia.
Klasszikus

„Micsoda tűz gyúlt benne a színpadon” – Vass Lajos emlékezik Rolla Jánosra

A hetvenkilenc éves korában elhunyt Kossuth-díjas hegedűművész, a Liszt Ferenc Kamarazenekar egykori koncertmestere több szállal kötődött az Óbudai Társaskörhöz, ahol legutolsó koncertjét is adta. Emlékét az intézmény igazgatója, Vass Lajos idézte fel.
Vizuál

Elhunyt Andresz Kati

A színházi munkái mellett szinkronszerepeiről is híres színésznőt, akinek különleges hangja számos filmet tett emlékezetessé, hatvannyolc éves korában érte a halál.
Színház

Otthonából üzent Szász Júlia

„Jobban vagyok már, lassan, de biztosan gyógyulgatok” – írta Instagram-bejegyzésében a Nemzeti Színház balesetet szenvedett művésze, aki egyúttal megköszönte az elmúlt hetekben kapott rengeteg támogatást.
Zenés színház

Presser Gábor és Sztevanovity Dusán dalaival érkezik a Pinokkió a Vígszínházba

A padlás óta először dolgozott együtt zenés előadáson a két alkotó. A Keresztes Tamás rendezésében készült produkciót december 9-én és 10-én mutatják be. Az alkotók az eredeti Collodi-regényre támaszkodtak.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Színház hír

Evangéliumi történetek felolvasásával emlékeztek Jézus életére

A székesfehérvári Vörösmarty Színház hagyományos Újszövetség Maratonján negyven helyi lakos olvasott fel evangéliumi szövegrészeket advent első vasárnapján.
Színház hír

Otthonából üzent Szász Júlia

„Jobban vagyok már, lassan, de biztosan gyógyulgatok” – írta Instagram-bejegyzésében a Nemzeti Színház balesetet szenvedett művésze, aki egyúttal megköszönte az elmúlt hetekben kapott rengeteg támogatást.
Színház ajánló

Már elérhető a Pintér Béla és Társulata januári és februári műsora

Az idén 25. jubileumát ünneplő Pintér Béla és Társulata januárban és februárban összesen harminchat estén várja nézőit az újpesti UP Rendezvénytérbe. Az előadásokra már elindult a jegyértékesítés.
Színház ajánló

Tabutémákat is feszeget a Vörösmarty Színház A kék hajú lány című előadása

Két szereposztással is bemutatta a Vörösmarty Színház a Dóka Péter regényéből készült színdarabot, A kék hajú lányt. Az előadás után a közönség fiatal tagjai színházpedagógiai foglalkozáson is részt vehetnek.
Színház hír

Vidnyánszky Attila maradt a Magyar Teátrumi Társaság elnöke

Ismét Vidnyánszky Attilát, a Nemzeti Színház vezérigazgatóját választotta elnökévé a Magyar Teátrumi Társaság.