Színház

Szerelmi pszichodráma a Pinceszínház online műsorán

2020.12.13. 11:55
Ajánlom
Balázs Ágnes drámájával várja az online térbe az érdeklődőket december 14-én a Pinceszínház. A Meghallgatás igazi jutalomjáték az életben is egy párt alkotó Kálid Artúr és Murányi Tünde számára, akik két művész sikerekkel és hullámvölgyekkel teli kapcsolatát mutatják be.

25 évnyi házasság alatt alaposan kiismerhető az ember, és ha a pár belekényelmesedik a biztonság illúzióját keltő helyzetbe, az egyik fél bizony előbb-utóbb új kihívásokat keres. Így történik ez Ellával is, akit Leonárd – akivel 25 évvel korábban együtt kezdték a pályájukat is – lecserél egy kezdő színésznőre.

A sors furcsa fintora, hogy az ünnepelt művésznő, és a tehetséges, ám sikertelen színművész egy évvel később ugyanarra a meghallgatásra érkezik, a találkozás pedig mindkét félben érzelmi lavinát indít el.

A szereplőválogatáson felszínre tör negyed évszázad minden sérelme és öröme, gyilkos indulattá fokozódik.

A párkapcsolati dráma, mely, miközben szembesít önmagunkkal, nem nélkülözi a humort sem, fokozatosan alakul át pszicho-krimivé, a nézők Láng Leonárddal együtt rakják össze a darab szürreális valóságát. Az előadás végén megfogalmazódik a kérdés: ki felel azért, ami velünk történik és milyen döntések vezethetnek az emberi kapcsolatok válságba jutásáért?

Szereposztás

Szereplők: Kálid Artúr, Murányi Tünde

Írta: Balázs Ágnes
Látvány: Herman Anett, Pajor Patrícia

Rendező: Gáspár András

A Meghallgatás december 14-én 19 órakor látható a Pinceszínház online közvetítés-sorozatában, jegyek az alábbi oldalon válthatók.

Fejléckép: Kálid Artúr és Murányi Tünde az előadásban (forrás: Pinceszínház)

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Vizuál

Elhunyt Ragályi Elemér, Kossuth-díjas operatőr

A 83 esztendős filmes szakember halálának hírét a család közölte a Telexszel.
Zenés színház

„A csodát vissza a közönségnek” – Kesselyák Gergely is pályázik az Opera élére

A karmester közösségi oldalán jelentette be, hogy beadta pályázatát az intézmény főigazgatói posztjára, és közzétette pályázatának legfontosabb pontjait.
Vizuál

Ingyenesen nézhető filmekkel tiszteleg Ragályi Elemér emléke előtt a FILMIO

Április 2-a estig ingyenesen nézhetünk meg a Nemzeti Filmintézet (NFI) streaming platformján három filmet, amelyet a március 30-án elhunyt operatőr fényképezett.
Könyv

23 kortárs író dolgozik Budapest nagyregényén

A projektben részt vevő művészek már kiválasztották a lakosság által beküldött történeteket legjobbjait, és hozzá is láttak a fejezetek megírásához. A könyvet novemberben vehetjük kézbe.
Jazz/World

Oláh Krisztián személyes inspirációiról is mesél legújabb videójában – Klippremier a Fidelión

Oláh Krisztián konkrét hátteret felrajzoló ötletek mellett rengeteg inspirációs forrását és asszociációját is megosztja újonnan indult, Insight című sorozatában. A felvétel a Fidelio oldalán debütál.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Színház

Galambos Erzsi 91 évesen lép fel Rátonyi Róbert emlékestjén

A Rátonyi Róbert Színház gálát szervez névadója születésének századik évfordulója alkalmából. Az eseményen a társulat színművészei és más előadóművészek lépnek fel, de jelen lesznek a család tagjai is az Uránia Nemzeti Filmszínházban, március 31-én.
Színház ajánló

Sok-sok kacagás melletti megrendítő pillanatok – ezt ígéri a Sírpiknik 

A Sírpiknik című darabot Guelmino Sándor rendezésében mutatják be a József Attila Színházban április 15-én. A darab a barátságról, az élet szeretetéről és az újrakezdés lehetőségeiről szól. 
Színház ajánló

Világszínházi ünnepre készül a MITEM

A 2014 óta évente megrendezésre kerülő Madách Nemzetközi Színházi Találkozót idén a Színházi Olimpia keretén belül valósul meg. Április 16. és június 18. között tizenkilenc ország hatvannyolc előadása szerepel a fesztivál 2023-as programjában.
Színház ajánló

Amikor a férfi szüli a gyereket – Tasnádi István új bemutatójával ismét tabukat dönget

Tasnádi István maga állítja színpadra a Tapasztalt asszony című darabját, amely a hagyományos férfi és női szerepeket gondolja újra. Az Orlai Produkció előadását március 31-én mutatják be a Jurányiban.
Színház kritika

Üt, mint egy Pintér Béla-i óraszerkezet – kritika a Szutyok stuttgarti bemutatójáról

Pintér Béla színdarabjai között vannak olyanok, amelyek mindeddig „házon belül” maradtak. Másokat színre vittek határon innen és túl, magyarul és idegen nyelven. Bár a Szutyok annak idején talán „csak itt, csak most” jellegű drámaszövegnek tűnhetett, az élet nem ezt igazolta, hanem az ellenkezőjét.