Színház

„Szeretünk, Kátya” – jótékonysági gálával segítik a színművész gyógyulását

2024.05.09. 09:25
Ajánlom
A Jászai Mari-díjas színművész a daganatos betegségek egyik ritka válfajában szenved, amelyhez a legmegfelelőbb kezelés Magyarországon nem érhető el. Tompos Kátya támogatására május 25-én jótékonysági gálát rendeznek Szegeden, emellett azok is támogathatják, akik az esten nem tudnak részt venni.

„Bizonyára sokatoknak feltűnt, hogy Tompos Kátya két éve nem látható színházakban, koncerttermekben és eltűnt a média látómezejéből is. Ennek oka egy daganatos betegség – a »világot jelentő deszkákat« már csak egy-egy felolvasó est erejéig látogathatta, amíg pillanatnyi állapota ezt megengedte” – írta Facebook-oldalán a Fábián Juli Emlékalapítvány. Bejegyzésükben arról írnak, a Jászai Mari-díjas színművész a daganatos betegségek egy olyan ritka válfajában szenved, amelyhez a legmegfelelőbb kezelés Magyarországon nem érhető el.

A külföldi gyógykezelésének jelenlegi fázisai az állam által nem finanszírozottak, az eddig felmerült költségek pedig már felemésztették Kátya anyagi kereteit, tartalékait, valamint a barátai által korábban összegyűjtött összeget.

Kitértek rá, Tompos Kátya kérésére eleddig kizárták a nyilvánosságot, ám úgy érzik, most jött el az idő, hogy a nagyközönséghez forduljanak segítségért.

Mint írják, a művész gyógyulását két módon támogathatjuk: május 25-én „Szeretünk, Kátya” címen jótékonysági gálát szerveznek a Szegedi Nemzeti Színházban,

az est bevételének száz százaléka a színművész gyógykezelési alapjába kerül.

Azoknak, akiknek nem lesz lehetősége részt venni a gálán, de szívesen segítenének, ezt a Fábián Juli Emlékalapítvány számlájára utalva tehetik meg:

  • Kedvezményezett neve: Fábián Juli Emlékalapítvány
  • Kedvezményezett számlaszáma: 16200151-18543755-00000000
  • A megjegyzés vagy közlemény rovatba Tompos Kátya nevét kell beírni

A gyűjtés határideje a koncert napja, május 25.

Fejléckép: Tompos Kátya (Fotó/Forrás: Kleb Attila)

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Zenés színház

„Ha sztrájkolunk, ha lejjebb kapcsolunk, nem lesz magyar operaéneklés” – interjú Ókovács Szilveszterrel

Új évadról, sztrájkról, szereposztásokról és az Eiffel Műhelyházról is kérdeztük Ókovács Szilveszter főigazgatót, aki azt is elárulta, mit gondol az elmúlt időszak néhány olyan kínos ügyéről, amit felkapott a sajtó.
Klasszikus

Elhunyt Fekete Győr István

A Magyar Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett zeneszerző, a Bartók Béla Zeneművészeti Szakiskola zeneszerzés tanára 88 éves volt.
Színház

Nemzetközi fesztiválok a Karinthy Színházban

Június 4-én és 5-én a Nemzetközi Történetmesélő Fesztiválon, június 8-án pedig az I. Karinthy New Wave Festivalon találkozhat a közönség nemzetközileg elismert művészekkel.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Színház ajánló

Nemzetközi fesztiválok a Karinthy Színházban

Június 4-én és 5-én a Nemzetközi Történetmesélő Fesztiválon, június 8-án pedig az I. Karinthy New Wave Festivalon találkozhat a közönség nemzetközileg elismert művészekkel.
Színház hír

Bíró Kriszta első rendezése és Gálffi László önálló estje az Örkény Színház jubileumi évadában

Meghirdette 2024/25-ös évadát az idén húszéves jubileumát ünneplő Örkény Színház. A szezon során a kortárs művek ismét nagy szerephez jutnak, hét ősbemutatóval is készülnek.
Színház ajánló

Jön a Jelen/Lét, a nemzetiségi színházak fesztiválja

Június 1-jén kezdődik a magyarországi nemzetiségi színházak fesztiválja Budapesten. A VII. Jelen/Lét Fesztivál kilenc napja alatt 18 társulat mutatkozik be a Nemzeti Színházban.
Színház hír

Kórházba került Jordán Tamás

A színművész elmondása szerint egy kisebb beavatkozás miatt szorult kórházi kezelésre, ám várhatóan már vasárnap hazaengedik, rövidesen pedig ismét színpadra állhat.
Színház hír

Meghívást kapott a Nagymamával álmodtam című előadás a Párizsi Olimpia kulturális fesztiváljára

Göndör László a pandémia alatt harminckét napon keresztül folytatott hosszas beszélgetést holokauszt-túlélő nagymamájával, az együtt töltött idejükből készült színházi produkció most egyedüliként képviseli a magyar előadóművészeti szcénát Párizsban.