Színház

Sziget, színház...

2011.08.08. 16:16
Ajánlom
Nemzetközi fellépőgárdával várja a színházszeretőket a Sziget idén is! Cirkusz, utcaszínház, próza, tánc...

Idén is több helyszínen is találhattok izgalmas színházi programokat! A Medence Csoport és a Fidelio szervezésében immár kilencedik éve működik az Octopus, minden nap lesz Nagy Utcaszínház és a Cirkusz Porond is nemzetközi csemegével vár rátok!

A Fidelio Octopus Összművészeti Helyszín a Sziget Fesztivál irodalmi, design és képzőművészeti, komolyzenei, valamint színház és tánc programjainak otthona évek óta. Ezen a nyáron sem lesz hiány a változatos műfajokból, magyar írók műveiből. Pár éve Garaczi László Plazmája töltötte meg a sátrat, vasárnap (14.) a Pillanat Színház (Fodor Annamária, Huszár Zsolt, Kolti Helga, Szegezdi Róbert) Bagó Bertalan rendezésében mutatja be Ovibrader című drámáját. Pintér Béla a Parasztoperával nem csak rendezőként, de íróként is óriási sikert aratott. A szabadszállási barockoperát szerdán keressétek a helyszínen!

Ardai Petra, Luc van Loo ál-doku-panoptikuma, A felhő nem lesz csalódás érzékeinknek: lesz étel, ital, dinnyeceremónia, persze mindez 2061-ben. A holland-magyar koprodukció minden nap két alkalommal is látható lesz. Ha performansz, akkor Artus és Filter, minden nap a szimbólum jegyében. Szimbolizált szimbólumokat a német PAN.OPTIKUM: TRANSITion látványos akciószínháza előtt és után nézhetitek meg.
A cirkuszkedvelők is megtölthetik naptárukat, mert a magyar fellépők mellett cseh, olasz, argentin, angol, német és spanyol társulatok szórakoztatják a közönséget.
A színházi programokat keresd részletesen a Sziget különszámunkban!

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Elmaradnak a Billy Elliot előadásai

Tizenöt előadás marad el a két éve futó Billy Elliotból. A közelmúltban kormányközeli oldalról kritizált musicalnek egy ezernyolcszáz férőhelyes színházat kellene megtöltenie gyakran naponta kétszer.
Vizuál

Amit ne hagyjon ki a Múzeumok Éjszakáján

Hasznos tudnivalók és szerkesztőségünk tagjainak tippjei.
Színház

Működik a kémia Vecsei H. Miklós és Mészáros Blanka között

Megkezdődtek a Szegedi Szabadtéri Játékok új Shakespeare-bemutatójának, a Rómeó és Júlia próbái Hegedűs D. Géza vezetésével.
Zenés színház

Lőrinczy György: Ezen az úton mennék tovább

Az Operettszínház főigazgatója büszke arra, hogy sokszínű intézményt vezethet és újfajta közönséget vonz a színházuk. A kultura.hu-nak adott interjúban azt is bejelentette, újra pályázik a vezetői pozícióra.
Klasszikus

„A kezdetekben minden zene kamarazene volt”

Kokas Katalin és Kelemen Barnabás világhírű hegedűművészek által alapított Fesztiválakadémiát július 23-29-ig rendezik a Liszt Ferenc Zeneakadémián.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Színház rómeó és júlia

Működik a kémia Vecsei H. Miklós és Mészáros Blanka között

Megkezdődtek a Szegedi Szabadtéri Játékok új Shakespeare-bemutatójának, a Rómeó és Júlia próbái Hegedűs D. Géza vezetésével.
Színház kritika

Kapitalista rémuralom és forróvérű balkáni ösztönvilág

Átalakult a TESZT (Temesvári Eurorégiós Színházi Találkozó) válogatási rendszere, ennek következtében talán „közönségbarátabb” lett a programja. De szellemiségéből, merészségéből, izgalmasságából mit sem veszített.
Színház szeged

Izgalmas színházi merítéssel és workshoppal vár augusztusban a THEALTER

Az idén 28. alkalommal jelentkező szegedi fesztivál a független színházak egyik legfontosabb hazai fóruma, amely a hazai és határon túli előadások mellett kritikusműhellyel is várja a színházkedvelőket augusztus 3-11. között.
Színház interjú

„Egyszerre szívbemarkoló és komikus” – Interjú Horváth Csabával

Izgalmas és sűrű időszakot jelent a nyár a Forte Társulat számára: május végén mutatták be Az öngyilkos című fekete komédiát a Szkénében, majd fesztiválszereplés fesztiválszereplést ér. A társulat vezetőjével, Horváth Csaba rendező-koreográfussal beszélgettünk.
Színház óbudai társaskör

Óbudai Nyár az Óbudai Társaskör kertjében

Az elmúlt évek hagyományait folytatva idén nyáron is várja közönségét az Óbudai Nyár keretében az Óbudai Társaskör kertje.