Színház

Sziget, színház...

2011.08.08. 16:16
Ajánlom
Nemzetközi fellépőgárdával várja a színházszeretőket a Sziget idén is! Cirkusz, utcaszínház, próza, tánc...

Idén is több helyszínen is találhattok izgalmas színházi programokat! A Medence Csoport és a Fidelio szervezésében immár kilencedik éve működik az Octopus, minden nap lesz Nagy Utcaszínház és a Cirkusz Porond is nemzetközi csemegével vár rátok!

A Fidelio Octopus Összművészeti Helyszín a Sziget Fesztivál irodalmi, design és képzőművészeti, komolyzenei, valamint színház és tánc programjainak otthona évek óta. Ezen a nyáron sem lesz hiány a változatos műfajokból, magyar írók műveiből. Pár éve Garaczi László Plazmája töltötte meg a sátrat, vasárnap (14.) a Pillanat Színház (Fodor Annamária, Huszár Zsolt, Kolti Helga, Szegezdi Róbert) Bagó Bertalan rendezésében mutatja be Ovibrader című drámáját. Pintér Béla a Parasztoperával nem csak rendezőként, de íróként is óriási sikert aratott. A szabadszállási barockoperát szerdán keressétek a helyszínen!

Ardai Petra, Luc van Loo ál-doku-panoptikuma, A felhő nem lesz csalódás érzékeinknek: lesz étel, ital, dinnyeceremónia, persze mindez 2061-ben. A holland-magyar koprodukció minden nap két alkalommal is látható lesz. Ha performansz, akkor Artus és Filter, minden nap a szimbólum jegyében. Szimbolizált szimbólumokat a német PAN.OPTIKUM: TRANSITion látványos akciószínháza előtt és után nézhetitek meg.
A cirkuszkedvelők is megtölthetik naptárukat, mert a magyar fellépők mellett cseh, olasz, argentin, angol, német és spanyol társulatok szórakoztatják a közönséget.
A színházi programokat keresd részletesen a Sziget különszámunkban!

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Emlékestet szervez a Nemzeti Törőcsik Mari tiszteletére

Amint a járványhelyzet lehetővé teszi. A megemlékező műsort Bérczes László rendezi.
Színház

Online színházi közvetítések Shakespeare születésnapja alkalmából

Április 23-án William Shakespeare születésnapjára, és halálának ugyanerre a napra eső évfordulójára emlékezik a színházi világ. A Pannonia Entertainment online csatornáján két legautentikus Shakespeare-színház: a Royal Shakespeare Company és a Globe Színház egy-egy előadásának felvételével tisztelegnek a világhírű drámaíró előtt.
Klasszikus

„A klasszikus zene a feleségem, a jazz a szeretőm” - Gyenyisz Macujev a Müpa Home műsorán

Április 22-én a kivételes tehetségű orosz zongorista Gyenyisz Macujev ad online koncertet a Müpa Home közönségének, de ezúttal nem a klasszikus zenei repertoárjának darabjai lesznek hallhatók, hanem megvillantva könnyedebb oldalát, exkluzív jazz-koncerttel jelentkezik.
Vizuál

A Downton Abbey visszatér a mozivászonra

Az azonos című, hat évadot megélt, többszörös díjnyertes sorozat alapján készült 2019-es Downton Abbey filmváltozatának érkezik a folytatása, melyet várhatóan 2021. december 22-én mutatnak be - adta hírül a Telex, a Hollywood Reporterre hivatkozva.
Színház

Megható kisfilm a szeretet erejéről és egymás elfogadásáról

Három ország, három nyelv, három sérült társulat találkozott márciusban az online térben, hogy egy négynapos közös workshop keretében együtt játszanak.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Színház hír

Az egészségügyi dolgozókért kampányol a Radnóti Színház

Kétnapos adománygyűjtő akciót szervez az egészségügyi dolgozók számára a Radnóti Színház, a kezdeményezéshez a Líra Csoport és az eSzínház is csatlakozott.
Színház hír

Díjat alapít a FESZ Lengyel Anna emlékére

A vándordíjat az előző évad legnagyobb társadalmi hatással bíró produkciója kaphatja, első alkalommal 2022-ben adják át.
Színház hír

Broadway-plakátokkal segítik a színházi szféra talpra állását

Április elején Paul Rudnick darabjával megnyitott a Broadway egyik színháza, a Broadway Care/Equity Fights AIDS nevű nonprofit szervezet pedig ismét akciót indított a kulturális szektor megsegítésére.
Színház hír

Stumpf István visszalépett, elmaradt az SZFE-s vita

A magyar egyetemi polgárság április közepén beszélgetéssorozatot indított Infosztrájk címmel, hogy választ kapjon a felsőoktatást érintő legfontosabb kérdésekre. A négynapos programsorozat meghívott vendégei között volt Stumpf István is, aki az esemény előtt egy nappal mondta vissza a részvételt.
Színház ajánló

Online színházi közvetítések Shakespeare születésnapja alkalmából

Április 23-án William Shakespeare születésnapjára, és halálának ugyanerre a napra eső évfordulójára emlékezik a színházi világ. A Pannonia Entertainment online csatornáján két legautentikus Shakespeare-színház: a Royal Shakespeare Company és a Globe Színház egy-egy előadásának felvételével tisztelegnek a világhírű drámaíró előtt.