Színház

Színészbörze Kecskeméten - 2. Szín-Tár Fesztivál

2011.03.19. 09:00
Ajánlom
2011. március 21-27. között ismét összegyűlnek a Kecskeméti Katona József Színhházban a magyar nyelvű színészképző egyetemek és akadémiák.

A Kecskeméti Katona József Színház a tavalyi siker után immáron második alkalommal rendezi meg az úttörőnek mondható magyar nyelvű Színművészeti Egyetemek Találkozóját. A fesztiválon a budapesti, kaposvári, marosvásárhelyi, kolozsvári és az újvidéki egyetem vesz részt. A programban színészvizsgák, beszéd-és énekvizsgák egyaránt szerepelnek. 

Az egyhetes fesztiválon Ingmar Bergman, Tasnádi István, Vinnai András, Varró Dániel, Brecht, Karinthy Márton, Mc'Donagh művei szerepelnek. A bemutatók neves rendezőtanárok - Máté Gábor, Zsótér Sándor, Gothár Péter, Mohácsi János - vezetésével készültek. A Kaposvári Egyetem másfél órás koncertet ad a '80-as évek alternatív zenéiből Zságer-Varga Ákos összeállításában; az Újvidéki Művészeti Akadémia bergmani Rítussal szerepel; de kortárs íróink műveiből is csemegézhet a közönség: a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem a Finitót, a Kaposvári Egyetem a Túl a Maszat-hegyen-t mutatja be.

A találkozó alkalmat ad az oktatási kérdések összevetésére az intézmények rektorainak, és lehetőséget teremt a különböző tematikában résztvevő hallgatóknak, hogy más színészvezetési technikákkal találkozzanak, emellett szakmai beszélgetések segítik a legfrissebb színészgenerációval való ismerkedést.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Mi történik, ha Don Giovanniból RockGiovanni lesz?

Ütős napunk volt tegnap Miskolcon. Délután stand-up, este pedig a várva várt idei népopera: a RockGiovanni. Nevettünk, izgultunk, elámultunk, ünnepeltünk, kutyagoltunk, fáztunk... És persze jól el is fáradtunk. De megérte.
Klasszikus

87 évesen elhunyt Gennagyij Rozsgyesztvenszkij

A világhírű orosz karmester több ízben járt Magyarországon is. Több mint félszáz művet írtak neki kortárs zeneszerzők.
Klasszikus

Daganatos betegségből gyógyuló sorstársainak gyűjt a Virtuózok döntőse

Lukács Gergely tavaly a döntőig jutott a Virtuózok tehetségkutató műsorban. A tubaművész most egy fontos ügy érdekében kéri közönségének támogatását. A rákból felépült művész a Démétér ház daganatos betegségből gyógyuló lakóinak szeretne segíteni, akik ugyanazt a nehéz utat járják végig, amit egykor ő.
Színház

Székely Krisztát, Kováts Adélt és a kolozsvári társulatot is díjazta a POSZT

A XVIII. Pécsi Országos Színházi Találkozó szakmai, színész- és közönségzsűrije idén is döntött a fesztivál díjairól. A Kolozsvári Állami Magyar Színházé a legjobb előadásnak járó elismerés, a Fidelio támogatásával átadott legjobb 30 év alatti színésznőnek járó díjat Szakács Hajnalka vehette át. Íme a díjazottak listája!
Zenés színház

DaCapo: lehet kétszer is érdekes ugyanaz a produkció?

Ismerik azt a keserédes érzést, amikor felvirrad egy várva várt esemény utolsó napja? Ezzel ébredtünk ma Miskolcon immár túl operabáron, régi keresztény hagyományokat idéző felvonuláson, és a RockGiovanni második előadásán is.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Színház óbudai társaskör

Óbudai Nyár az Óbudai Társaskör kertjében

Az elmúlt évek hagyományait folytatva idén nyáron is várja közönségét az Óbudai Nyár keretében az Óbudai Társaskör kertje.
Színház interjú

„Nevetsz, de közben akár sírhatnál is” – Interjú Vida Péterrel

Június 22-én, Az Anyám, a nyolcadik kerület! című előadással nyitja meg színházi idényét a Kultkikötő, ami egyben a darab ősbemutatója lesz. A „monoKRÓM KÁDdráma” főszerepét Vida Péter alakítja.
Színház poszt 2018

Székely Krisztát, Kováts Adélt és a kolozsvári társulatot is díjazta a POSZT

A XVIII. Pécsi Országos Színházi Találkozó szakmai, színész- és közönségzsűrije idén is döntött a fesztivál díjairól. A Kolozsvári Állami Magyar Színházé a legjobb előadásnak járó elismerés, a Fidelio támogatásával átadott legjobb 30 év alatti színésznőnek járó díjat Szakács Hajnalka vehette át. Íme a díjazottak listája!
Színház magazin

A néző bosszantása és kényeztetése – jegyzetek az idei POSZT-ról

Ha valaki valóban egy fesztiválra kíváncsi, arról szeretne összbenyomást kapni, leküzdhetetlen akadályokba ütközik. Csak látszólag egyszerű megoldás, hogy módszeresen végignézi valamennyi előadást.
Színház gyász

Elhunyt Paudits Béla

Szerda délután a kórház intenzív osztályán érte a halál a 68 éves színészt.