Színház

Színház a víz fölött, színház a szívekben

Szarvasi Vízi Színház
2022.06.01. 15:45
Ajánlom
Eltelt egy év, ismét itt állunk a nyár küszöbén, alig kell néhányat aludnunk, és megnyitja kapuit a Magyarországon egyedülálló Szarvasi Vízi Színház. Egészen elképesztő évad vár ránk ismét!

A Szarvasi Vízi Színház tavalyi utolsó írásának címe így hangzik: „Minden napra szeretnénk egy ilyen utolsó nyári estét”. Nos, kívánságunk lassan meghallgatásra talál, ugyanis június 17-én 20.30 órakor, a Békéscsabai Jókai Színház közreműködésével Koltay Gábor – Koltay Gergely – Kormorán darabjával, a Trianonnal kezdetét veszi a 2022-es évad. Sokan vagyunk, akik már nagyon vártuk ezt a napot – a Körös és a platánfák miatti egyedülálló szüzsét, a barátokat, akik párnával a kézben érkeznek azzal a szándékkal, hogy számos kulturális élményekben legyen részük.

A programok összeállításánál a hozzáértő szakmai gárda nagy figyelmet fordított a művészeti ágak sokszínűségre.

Eso__ember-154539.jpg

Az Esőember című előadás jelente (Fotó/Forrás: Szarvasi Vízi Színház)

Az ország és a határon túl legjobbjai jönnek el a Viharsarokba nevettetni, megsirattatni, elgondolkodtatni, szívet dobogtatni. Örkény Istvántól (TótékWilliam Shakespeare-ig (Szentivánéji álmodók), a cirkusztól (a Fővárosi Nagycirkusz előadása) a vígjátékon át (Legénybúcsú) a közönség által kedvelt, nagysikerű musicalig (Monte Christo grófja) minden, sőt annál is több szerepel közel három hónapon át a repertoárban.

Igazi kuriózumot is kínálnak: július 9-én A Kőszívű – A Baradlay-legenda – A NAGY OLVASÓPRÓBA – ZENE ÉS SZÖVEG előadás során a darab színészei eléneklik, elmondják a teljes darabot, tánckoreográfia és színpadi mozgások nélkül, de látványos kiállításban és teljesen élő hangzás mellett.

Macskafogo__-154540.jpg

A Macskafogó című előadás jelenete (Fotó/Forrás: Szarvasi Vízi Színház)

Aki ide betér, csodát látni jön, és a csoda most sem marad el.

Az előadások több mint fele ingyenes. A teljesség igénye nélkül megfordul Szarvason a nyáron Gulyás Attila és barátai, Gábor Anita, Nagy Róbert, Nagy Erika, Tomanek Gábor, Szabó Lajos, Hoffmann Richárd, Csurulya Csongor, Kiszely Zoltán, Merényi Nikolette, de láthatják a Mesék az operettről, a Szeged Classic produkcióját, lesz itt táncprodukció, cirkuszi előadás, lézer show, bábelőadás és fúvószenekar is.

Szerdánként ismét a gyerekeké a színház, hiszen a közönséggé nevelés az igényes gyerekdaraboknál kezdődik – fontos vállalás ez, amelyet a Szarvasi Vízi Színháznál sosem vettek félvállról. Eljön Hendry Mária: Tündér Míra, Grimm: Széttáncolt cipellők, Sinkó Adrienn: Tihany tündér, Kalász Borka: A csodálatos Radazána, Sün Sára világot lát, Bálint Ágnes: Frakk, a macskák réme, Turóczky Katalin – Arany Tamás: Alice csodaországban.

Tunder_Mira-154541.jpg

A Tündér Míra című előadás jelenete (Fotó/Forrás: Szarvasi Vízi Színház)

Eshet eső, lehet vihar, süthet tűzőn a Nap, itt minden este történni fog valami rendkívüli, valami váratlan, valami szomorú vagy épp valami vidám. A Szarvasi Vízi Színház feladata, hogy minőségi kultúrát közvetítsen estéről estére, szórakoztasson, bút, bajt, hétköznapi gondot feledtessen, és ezt 2022-ben is maradéktalanul igyekszik teljesíti.

Szarvasi Vízi Színház

További információ és jegyvásárlás itt!>>>

Fejléckép: A Tóték című előadás jelente (forrás: Szarvasi Vízi Színház)

Támogatott tartalom.

Szarvasi Vízi Színház

Szarvason, Békés megye virtuális kapujában, a Holt-Körös festői környezetében 2011-ben nyílt meg az egyedülálló kulturális színtér, a Szarvasi Vízi Színház. A színpad cölöpökön áll a víz fölött, az ezer férőhelyes nézőteret két bástya fogja közre, az északi bástyában étterem, kávézó és tetőteraszi söröző található, a másik bástya a színház kiszolgáló épülete.

Minden nyári szezonban megrendezésre kerül a Magyar Teátrum Nyári Fesztivál, ahol elsősorban a Magyar Teátrumi Társaság tagszínházainak előadásai láthatóak.

Minden nap történik valami, a nagyszínpadi előadások mellett ingyenes programokat kínálunk, kisebb előadások, műsorok, verses-zenés estek, koncertek közül lehet választani.

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Színház

Egy vezető távozása és figyelmeztetés lett a következménye a Katonában egy színházjegy-akciónak

Két munkatársat figyelmeztetésben részesítettek, egy vezető beosztású dolgozó pedig elhagyja a színházat, miután kiderült, hogy DK-tagok kaphattak kedvezményes jegyeket.
Vizuál

Ridley Scott filmjében Napóleon csak egy díszlet a saját életében

Hiába lett rendkívül látványos Ridley Scott Napóleonja, az európai történelem egyik legnagyobb hatású alakjáról végső soron csak egy sekélyes, koncepciótlan filmet sikerült rendeznie, amely ráadásul hemzseg a tárgyi tévedésektől.
Plusz

Prima Primissima Díjat kapott Tarr Béla, Gőz László és Sapszon Ferenc

Tíz kategóriában vehették át a Prima Primissima Díjakat a magyar szellemi élet, a művészet, a tudomány és a sport jeles képviselői a Müpában tartott gálaesten. 
Jazz/World

Kenny Garrett, a jazz-szaxofonosok élő ikonja tudja, mit kell hallgatni

A Fidelio és a JazzFest Budapest közös sorozatában a hazai, valamint a nemzetközi jazz és világzenei színtér egy-egy kiemelkedő alakja osztja meg olvasóinkkal, milyen zenéket hallgat szívesen. A sorozat legújabb részében a világhírű altszaxofonos, Kenny Garrett kedvenceibe hallgathatunk bele.
Könyv

Soha nem látott fényképek Habsburg Ottóról egy újonnan megjelent kötetben

A különleges fotókönyvvel Habsburg Ottó születésének 111. évfordulóját ünnepli az egykori trónörökös, parlamenti képviselő szellemi és tárgyi hagyatékát gondozó Habsburg Ottó Alapítvány.

Ezt olvasta már?

Színház ajánló

Társadalmunk gyengeségeinek analízise – Máté Gábor rendezésében készül az Orlai Produkció új bemutatója

A Skorpió című előadás a közélet iránt érdeklődő, a színházban a társadalmi kérdések boncolgatását és a szarkasztikus humort kedvelő nézők számára lehet izgalmas választás.
Színház hír

Egy vezető távozása és figyelmeztetés lett a következménye a Katonában egy színházjegy-akciónak

Két munkatársat figyelmeztetésben részesítettek, egy vezető beosztású dolgozó pedig elhagyja a színházat, miután kiderült, hogy DK-tagok kaphattak kedvezményes jegyeket.
Színház gyász

Elhunyt Bajomi Nagy György, az Örkény Színház művésze

A Gábor Miklós- és Jászai Mari-díjas színművész 56 éves volt.
Színház ajánló

Básti Julit fia rendezi a Centrál Színház új bemutatójában

December 8-án a színház első premierjének újrahangszerelt bemutatásával ünnepli 20. évfordulóját a budapesti Centrál Színház. A Fekete Péter című magyar klasszikus címszerepét akkor is és most is Magyar Attila alakítja.
Színház hír

Kaposváron rendezik meg jövőre az Országos Színházi Találkozót

A kaposvári Csiky Gergely Színház ad otthont 2024. június 10. és június 16. között az Országos Színházi Találkozónak.