Színház

Színház a víz fölött, színház a szívekben

Szarvasi Vízi Színház
2022.06.01. 15:45
Ajánlom
Eltelt egy év, ismét itt állunk a nyár küszöbén, alig kell néhányat aludnunk, és megnyitja kapuit a Magyarországon egyedülálló Szarvasi Vízi Színház. Egészen elképesztő évad vár ránk ismét!

A Szarvasi Vízi Színház tavalyi utolsó írásának címe így hangzik: „Minden napra szeretnénk egy ilyen utolsó nyári estét”. Nos, kívánságunk lassan meghallgatásra talál, ugyanis június 17-én 20.30 órakor, a Békéscsabai Jókai Színház közreműködésével Koltay Gábor – Koltay Gergely – Kormorán darabjával, a Trianonnal kezdetét veszi a 2022-es évad. Sokan vagyunk, akik már nagyon vártuk ezt a napot – a Körös és a platánfák miatti egyedülálló szüzsét, a barátokat, akik párnával a kézben érkeznek azzal a szándékkal, hogy számos kulturális élményekben legyen részük.

A programok összeállításánál a hozzáértő szakmai gárda nagy figyelmet fordított a művészeti ágak sokszínűségre.

Eso__ember-154539.jpg

Az Esőember című előadás jelente (Fotó/Forrás: Szarvasi Vízi Színház)

Az ország és a határon túl legjobbjai jönnek el a Viharsarokba nevettetni, megsirattatni, elgondolkodtatni, szívet dobogtatni. Örkény Istvántól (TótékWilliam Shakespeare-ig (Szentivánéji álmodók), a cirkusztól (a Fővárosi Nagycirkusz előadása) a vígjátékon át (Legénybúcsú) a közönség által kedvelt, nagysikerű musicalig (Monte Christo grófja) minden, sőt annál is több szerepel közel három hónapon át a repertoárban.

Igazi kuriózumot is kínálnak: július 9-én A Kőszívű – A Baradlay-legenda – A NAGY OLVASÓPRÓBA – ZENE ÉS SZÖVEG előadás során a darab színészei eléneklik, elmondják a teljes darabot, tánckoreográfia és színpadi mozgások nélkül, de látványos kiállításban és teljesen élő hangzás mellett.

Macskafogo__-154540.jpg

A Macskafogó című előadás jelenete (Fotó/Forrás: Szarvasi Vízi Színház)

Aki ide betér, csodát látni jön, és a csoda most sem marad el.

Az előadások több mint fele ingyenes. A teljesség igénye nélkül megfordul Szarvason a nyáron Gulyás Attila és barátai, Gábor Anita, Nagy Róbert, Nagy Erika, Tomanek Gábor, Szabó Lajos, Hoffmann Richárd, Csurulya Csongor, Kiszely Zoltán, Merényi Nikolette, de láthatják a Mesék az operettről, a Szeged Classic produkcióját, lesz itt táncprodukció, cirkuszi előadás, lézer show, bábelőadás és fúvószenekar is.

Szerdánként ismét a gyerekeké a színház, hiszen a közönséggé nevelés az igényes gyerekdaraboknál kezdődik – fontos vállalás ez, amelyet a Szarvasi Vízi Színháznál sosem vettek félvállról. Eljön Hendry Mária: Tündér Míra, Grimm: Széttáncolt cipellők, Sinkó Adrienn: Tihany tündér, Kalász Borka: A csodálatos Radazána, Sün Sára világot lát, Bálint Ágnes: Frakk, a macskák réme, Turóczky Katalin – Arany Tamás: Alice csodaországban.

Tunder_Mira-154541.jpg

A Tündér Míra című előadás jelenete (Fotó/Forrás: Szarvasi Vízi Színház)

Eshet eső, lehet vihar, süthet tűzőn a Nap, itt minden este történni fog valami rendkívüli, valami váratlan, valami szomorú vagy épp valami vidám. A Szarvasi Vízi Színház feladata, hogy minőségi kultúrát közvetítsen estéről estére, szórakoztasson, bút, bajt, hétköznapi gondot feledtessen, és ezt 2022-ben is maradéktalanul igyekszik teljesíti.

Szarvasi Vízi Színház

További információ és jegyvásárlás itt!>>>

Fejléckép: A Tóték című előadás jelente (forrás: Szarvasi Vízi Színház)

Támogatott tartalom.

Szarvasi Vízi Színház

Szarvason, Békés megye virtuális kapujában, a Holt-Körös festői környezetében 2011-ben nyílt meg az egyedülálló kulturális színtér, a Szarvasi Vízi Színház. A színpad cölöpökön áll a víz fölött, az ezer férőhelyes nézőteret két bástya fogja közre, az északi bástyában étterem, kávézó és tetőteraszi söröző található, a másik bástya a színház kiszolgáló épülete.

Minden nyári szezonban megrendezésre kerül a Magyar Teátrum Nyári Fesztivál, ahol elsősorban a Magyar Teátrumi Társaság tagszínházainak előadásai láthatóak.

Minden nap történik valami, a nagyszínpadi előadások mellett ingyenes programokat kínálunk, kisebb előadások, műsorok, verses-zenés estek, koncertek közül lehet választani.

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Zenés színház

Súlyosan megsérült a Budapesti Operettszínház egyik táncosa a terézvárosi házomlásnál

Június 27-én, a reggeli órákban leomlott egy ház tetőszerkezete a 6. kerületi az Aradi utca és Jókai utca sarkán. A leeső szerkezeti elemek a Jókai utcára zuhantak, maguk alá temetve a Budapesti Operettszínház egyik táncművészét, aki éppen próbára tartott.
Színház

„Kételyek és kétségek visznek előre” – Beszélgetés Blaskó Péterrel

Hamarosan a Nemzeti Színházban is látható lesz Blaskó Péter „családi előadása”, a GRANE – Képzelgések a Peer Gynt nyomán, amelyet lánya, Blaskó Borbála rendezett, és fia is szerepel a Bethlen Téri Színház produkciójában. A színművésszel ősztől Hubay Miklós Ők tudják, mi a szerelem című drámájában is találkozhatunk, Udvaros Dorottya oldalán.
Klasszikus

Új vizekre hajózhatunk a Nemzeti Filharmonikusok új évadában

Régi és új zene, különleges hangszeres művek és egész estés operaprodukciók, beavatókoncertek és kórushangversenyek várják a közönséget a 2022/23-as évadában a Nemzeti Filharmonikusok koncertjein.
Vizuál

Itt születik a zseni – Megnéztük Baz Luhrmann Elvis-filmjét

Ki volt Elvis? És miért lehet fontos nekünk, itt és most? Egyáltalán mit tudunk a Királyról – teszi fel a kérdést Baz Luhrmann rendező, aki hollywoodi szuperprodukcióban dolgozta fel Elvis Presley életét. A vibráló, feszítő, eksztatikus alkotást a nyár egyik legjobb filmjének tartjuk.
Vizuál

Last Minute kiállítások június utolsó hetére

Ezúttal olyan ritkaságszámba menő csoportos és egyéni tárlatokra hívjuk fel a figyelmet, amelyek ezen a héten még megnézhetők. A válogatásban szerepel vadonatúj kiállítótér rég nem látott művésszel, jól ismert galéria 24 kortárs művész munkáját bemutató tárlattal, valamint digitális művészeti triennálé.

Ezt olvasta már?

Színház hír

Utca viseli ezentúl Törőcsik Mari nevét Velemben

A Vas megyei település képviselő-testülete június 22-én határozott arról, hogy új utcával bővül a község, melyet Törőcsik Mariról neveznek el – tudatta a Blikk.
Színház ajánló

Nyári vigasságok Szentendrén – városszerte színház és minden más

Június 30-i bemutatójukkal kezdődik és egészen augusztus 25-ig tart a Szentendrei Teátrum 2022-es évada. Több saját produkció, izgalmas vendégelőadások, gyermekprogramok, jazz, világ- és klasszikus zenei koncertek várják az érdeklődőket, több helyszínen.
Színház hír

A Jókai utcai házomlás miatt elmarad a 6SZÍN előadása

A nézők és színészek biztonsága érdekében a színház lemondta a június 27-i Előttem az élet című előadását.
Színház ajánló

Ifjú barbárok ősbemutató Gyulán

A Gyulai Várszínház a Kolozsvári Állami Magyar Színházzal testvérszínházi megállapodást kötött, melynek hozadéka egy bemutató és kölcsönös vendégjátékok. A közösen létrehozott bemutató az Ifjú barbárok című előadás lesz július 9-én, Vecsei H. Miklós művének ősbemutatója, ifj. Vidnyánszky Attila rendezésében.
Színház interjú

„Kételyek és kétségek visznek előre” – Beszélgetés Blaskó Péterrel

Hamarosan a Nemzeti Színházban is látható lesz Blaskó Péter „családi előadása”, a GRANE – Képzelgések a Peer Gynt nyomán, amelyet lánya, Blaskó Borbála rendezett, és fia is szerepel a Bethlen Téri Színház produkciójában. A színművésszel ősztől Hubay Miklós Ők tudják, mi a szerelem című drámájában is találkozhatunk, Udvaros Dorottya oldalán.