Színház

Színházak csatái - Középdöntő

2010.05.15. 13:37
Ajánlom
Magyarország legnépszerűbb internetes stratégiai kvízjátékát most élőben játsszák. Gépek nélkül, nézők előtt; színházigazgatók, színészek és dramaturgok közreműködésével. A műsorvezető-játékmester Scherer Péter. A középdöntő május 16-án lesz a Trafóban.

Huszonhét színház kezdte a versenyt. Mostanra, vicces és kemény csaták után kilencen maradtak. A vasárnapi három mérkőzés után kiderül, kik jutnak a döntőbe. A három döntős színház a POSzT-on vívja a végső csatát.

A középdöntő résztvevői:

1. csata:

HOPPart

szombathelyi Weöres Sándor Színház

Színművészeti Egyetem

2. csata

Vígszínház

Duna Művészegyüttes

Dumaszínház

3. csata

KoMa

tatabányai Jászai Mari Színház

Budapest Bábszínház

Az elődöntőkhöz képest néhány csapat összetétele változott. A Színház- és Filmművészeti Egyetem csapatában Ascher Tamás és Novák Eszter helyett Máté Gábor és Dömötör András színész-rendezők szállnak ringbe Solt Róbert dramaturghallgató mellett.

A Vígszínház csapatában Lőrinczy Attila dramaturg új társai Kovács Patrícia színésznő és Gyuriska János színész. Hegyi Barbara és Csőre Gábor sem hűtlenek, csupán elszólította őket a hivatásuk: Kolozsvárott vendégszerepelnek vasárnap.

A szombathelyi csapatban is változás történt: Horváth Ákos színész helyett Jordán Tamás igazgató úr játszik.

A csatákról és a csapatokról bővebben itt olvashat: http://szinhazakcsatai.blogspot.com/

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Zenés színház

Kalocsai Zsuzsa: „A szívünk-lelkünk benne van”

Kalocsai Zsuzsa született díva, igazi primadonna, aki nem csak csodás hangjának, hanem belső eleganciájának, királynői megjelenésének köszönhetően érdemelte ki a Budapesti Operettszínház közönségének szeretetét.
Klasszikus

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.
Klasszikus

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Vizuál

Kiállítják az első bécsi női fényképész századeleji portréit

Művészek, arisztokraták és más hírességek a század elejéről Klimttől Picassóig a Madame d'Ora néven dolgozó Dora Kallmus fotográfiáin a bécsi Leopold múzeumban.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Színház Radioaktív

Keverni nem csak a fakanállal lehet: Marie Curie nem mindennapi élete

Marie Curie története sok szempontból a századforduló és a 20. század története. A radioaktivitás úttörő kutatójának életét feldolgozó monodráma egy egyedülálló tudós történetét meséli el, akinek volt bátorsága szembemenni a hagyományos női szerepkörrel.
Színház interjú

Gyerekek tragédiája – valóságos túszdráma, színházi köntösben

2004-ben a beszláni I. számú iskolát terroristák rohanták le, ezernél is több embert ejtve túszul. A holland Carly Wijs Mi és Ők című kamaradarabja ezen elbeszélhetetlen napok emlékéről szól.
Színház hírek

Ők a Színikritikusok díja várományosai

A Színházi Kritikusok Céhe 39. alkalommal adja át az előző évad legkiemelkedőbb színházi teljesítményeinek járó elismerést szeptemberben.
Színház magyar színház

Az Operettszínház és a Magyar Színház vezetésére írtak ki pályázatot

A kiírások szerint mindkét pályázat nyertese 2019. február 1-jétől öt évig töltheti be a vezetői pozíciót.
Színház etikett

Focimeccset néztek telefonon egy színdarab közben – a színészek felháborodtak

A két angol hölgyet nem akadályozták a színpadon zajló események abban, hogy megtudják, ki nyerte a büntetőpárbajt. A színészek a Twitteren fakadtak ki a bunkó nézők miatt.