Színház

Tarolt A csoda és A Gézagyerek Kisvárdán

2009.06.28. 20:09
Ajánlom
Bocsárdi László régi-új rendezése, a Sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház A csoda című előadása kapta a fődíjat Kisvárdán.

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium Életmű-díjat adományoz a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulat tagjának, FARKAS IBOLYA színművésznőnek és a Szabadkai Népszínház Magyar Társulata tagjának, Kovács Frigyes színművésznek.

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium fődíját a zsűri döntése alapján a Sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház A CSODA című előadása kapja.

A Szülőföld Alap díját a zsűri döntése alapján megosztva a Szabadkai Népszínház A GÉZAGYEREK című előadása kapja.

A Szülőföld Alap díját a zsűri döntése alapján megosztva az Újvidéki Színház HÉT NAP A VILÁG című előadása kapja.

A Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza  által a legjobb szórakoztató előadásért felajánlott díjat a zsűri döntése alapján a Kassai Thália Színház  CYRANO DE BERGERAC című előadása kapja.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye díját a zsűri döntése alapján  a Sepsiszentgyörgyi M Stúdió RÓMEÓ ÉS JÚLIA című előadása kapja.

Kisvárda város díját a zsűri döntése alapján a Szabadkai Kosztolányi Dezső Színház TERÁPIA című előadása kapja.

A Thália Színház különdíjat ajánlott fel, amely egy budapesti vendégjátékra szól. A Magyar Színházak XXI. Kisvárdai Fesztiválja zsűrijének ajánlása alapján a Thália-különdíjat az Amor Omnia című előadásért a Temesvári CsIky Gergely Színház társulata kapja.

A  közönségzsűri döntése alapján Kisvárda város közönségdíját a Kassai Thália Színház Cyrano de Bergerac című előadása nyerte el.

A Fesztivál különdíját, amelyet Kurkó Árpád ajánlott fel, mely mellé a díjazott megkapja Botár László festőművész alkotását is, a zsűri döntése alapján a Sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház A csoda című előadásában nyújtott alakításáért NEMES LEVENTE kapja

A Kisvárdai Várszínház és Gyenes István által felajánlott díjat a zsűri döntése alapján az Újvidéki Művészeti Akadémia és az Újvidéki Színház közös produkciója, a TAVASZ című előadás kapja.

A legígéretesebb fiatal színész számára alapított Teplánszky Kati-díjat a zsűri döntése alapján az Újvidéki Színház Hét nap a világ című előadásban nyújtott alakításáért ELOR EMINA kapja.

A Duna Televízió különdíját - portréfilm a Duna TV Kézjegy című sorozatában - a zsűri döntése alapján a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata Hullámzó vőlegény című előadásában nyújtott alakításáért GYŐRFFY ANDRÁS kapja.

A Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza által felajánlott díjat a zsűri döntése alapján a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata Hullámzó vőlegény című előadásának  zenéjéért és koreográfiájáért KÖNCZEI ÁRPÁD kapja.

A Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza által felajánlott legjobb férfi főszereplő díját a zsűri döntése alapján a Szabadkai Népszínház A Gézagyerek című előadásában nyújtott alakításáért PÁLFI ERVIN kapja.

A Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza által felajánlott legjobb női főszereplő díját a zsűri döntése alapján a Szabadkai Népszínház A Gézagyerek című előadásában nyújtott alakításáért VICEI NATÁLIA kapja.

A Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza által felajánlott legjobb férfi mellékszereplő díját a zsűri döntése alapján a Sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház A csoda című előadásában nyújtott alakításáért VÁTA LÓRÁND kapja.

A Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza által felajánlott legjobb férfi mellékszereplő díját a zsűri döntése alapján a Sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház A csoda című előadásában nyújtott alakításáért PÁLFFY TIBOR kapja.

A Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza egyéni díját a zsűri döntése alapján a Szabadkai Népszínház A Gézagyerek című előadása színpadi terének kialakításáért SÁRKÁNY SÁNDOR tervező kapja.

A közönségzsűri által felajánlott díjat a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulat Hullámzó vőlegény című előadásában nyújtott Teréz, öreg lány szerepéért B. FÜLÖP ERZSÉBET és a Komáromi Jókai Színház Énekes madár című előadásában nyújtott Bakk Lukács szerepéért TÓTH TIBOR kapja.

A Fiatalok Kisvárdáért Szervezete Őstehetség néven díjat alapít és ajánl fel a Magyar Színházak XXI. Kisvárdai Fesztiválján. A díjazott Nagy Alfréd a Sepsiszentgyörgyi Színház  A csoda című előadásban nyújtott alakításáért.

Dr. Oláh Albert, Kisvárda város polgármesterének díját a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulat Hullámzó vőlegény című előadásában nyújtott alakításáért B. FÜLÖP ERZSÉBET kapja.

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Klasszikus

„Csak egy közös ügy létezik” – Beszélgetés Dinyés Dániellel

Dinyés Dániel egész életében különösen figyelt arra, hogy művésztársait lehetőségeihez képest segítse. Ennek hitelességét erősíti, hogy ő maga nem is szívesen beszél róla. Nemes gesztusairól kizárólag szűk környezete és az érintettek tudnak. 2022-ben a zeneszerző-karmester veheti át az Art is Business Fidelio-díját, amellyel azokat az alkotókat ismerik el, akik saját erejükből, ellenszolgáltatás nélkül támogatják a művészeti szektort.
Klasszikus

Szerb győzelem, magyar második hely a Bartók Világversenyen

A 24 éves Veljko Nenadić kapta az első díjat a 2022-ben komponistáknak meghirdetett megmérettetés gálaestjén, műve szerepel majd a jövő évi, hegedűsöknek szóló forduló választható darabjai között is. A második díjat Thomas Kornél kapta.
Vizuál

„Mindig rólunk van szó” – Hegedűs D. Géza a Néprajzi Múzeum kiállításáról

Európa egyik legkorszerűbb múzeumépülete, az idén felavatott Néprajzi Múzeum első, időszaki kiállítása a Megérkeztünk című tárlat. A legelső, 19. századi gyűjtésektől a legújabb szerzeményekig Hegedűs D. Géza színművész „kalauzolja” a látogatókat audio idegenvezetés formájában.
Klasszikus

Andrés Orozco-Estrada lép fel a Budapesti Fesztiválzenekarral

A zeneirodalom egyik legnépszerűbb zongoraversenye és szimfóniája, valamint egy varázslatos nyitány is felcsendül a Budapesti Fesztiválzenekar és a kolumbiai sztárkarmester, Andrés Orozco-Estrada decemberi koncertjein.
Plusz

Elhunyt Irene Cara, a Flashdance Oscar-díjas énekes-dalszerzője

63 éves korában elhunyt Irene Cara, a Flashdance című film Oscar-díjas énekes-dalszerzője – számolt be róla a BBC News.Az amerikai színésznő és énekesnő az 1980-ban bemutatott Fame című film főcímdalával is sikert aratott, de sokan ismerték meg a Flashdance című produkció dalszerző-énekeseként is.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Színház ajánló

Egy ízig-vérig családtörténet a József Attila Színházban

Milyen egy jó családregény? Érzelmes és szórakoztató. Szabó Magda drámája pont ilyen. Az utóbbi tíz év talán legnagyobb szabású prózai előadása december 10-én érkezik a József Attila Színház színpadára, Molnár Zsuzsanna és Nemcsák Károly főszereplésével.
Színház hír

Hangot adni a néma fájdalomnak – Gyűjtést szerveznek a Minden negyedik című előadás támogatására

A befolyt összegből a Manna Produkció perinatális gyászról szóló előadását filmre rögzítenék, hogy az előadás minél több emberhez eljuthasson. A felajánlásokat az adjukossze.hu oldalon várják.
Színház hír

Emléktáblát avattak a 120 éve született Latabár Kálmán egykori lakóhelyén

1902. november 24-én született a 20. század egyik legkarakteresebb magyar színésze, Latabár Kálmán, akit Max Reinhardt is kora egyik legjobb alkotójának tartott. A komédia koronázatlan királyának egykori lakóhelyén emléktáblát helyeztek el, és ma este bemutatják a róla írt drámát a Spinoza Színházban.
Színház hír

Kováts Adél kapja a Páger Antal-színészdíjat

Kováts Adél kapja a Páger Antal-színészdíjat a makói képviselő-testület döntése értelmében. A testület által 2001-ben alapított díjat minden évben az a színész érdemli ki, aki – a szakmai kuratórium javaslata szerint – a leghűségesebb a makói születésű Páger Antal szellemi örökségéhez, és játékára jellemző a págeri hitelesség és eszköztelenség.
Színház ajánló

Népszerű off-Broadway musicalt mutat be a székesfehérvári színház

A Te édes, de jó vagy, légy más! című darab énekpróbáinak nagy részén már túl vannak a színészek – köszönhetően Réti Anikó korrepetitornak –, így a nemrég megtatott olvasópróba már csodás zenei betétekkel zajlott a Vörösmarty Színház Kozák András Stúdiójában. A Lendvai Zoltán rendezte „jókedvű musical-revüt” a jövő évtől láthatja a közönség.