Színház

tényleg szeretsz

2010.07.13. 14:21
Ajánlom
Az idén alakult KAPcsolat TÁRsulás első bemutatója a Zsámbéki Zsámbéki Zichy Kastélyban július 15-én.

Három nő, három férfi, három generáció. Egy fedél alatt. Egy ágyban. Egy asztalnál. Egy reggelen. Az előadás R.D. Laing, világhírű angol pszichiáter stílusában megegyező, pszichológiai elemzésre alkalmas, irodalmi értékű, lenyűgöző humorú írásaiból készült.

A szerző az antipszichiátria apostola. Verseit viszont a pszichiátria eszközeinek bevetésével írja, ami főként az emberi kapcsolatokról szól. Feldmár András így nyilatkozott róla: "R. D. Laing skót pszichiáter volt. Egy tucat könyvet hagyott ránk, mindegyiket érdemes elolvasni. Kutatásai legfontosabb eredménye talán az, hogy szerinte az őrület nem az egyénben, hanem mindig egyének között található. Vagyis ahogyan egymással bánunk, az a fontos. Az őrjíthet vagy gyógyíthat meg valakit."

KAPcsolat TÁRsulást 2010 nyarán alapította Mertz Tibor. A szabadúszó színész olyan színházban akart dolgozni, ahol a kreatív, folyamatos változásra építő, improvizatív próbafolyamat alatt a kapcsolatok válnak a legfontosabbá. A kapcsolatok egymással, a környezettel, és egyfajta interakció a közönséggel is. A társulat több évre előre tervez, egy bemutatót évente, mindig nyáron, melyet tovább kíván játszani egy fővárosi kőszínházban és vidéki helyszíneken. Az első munka, a "tényleg szeretsz" Dömötör Tamás rendezésében, jövőre pedig Tim Carroll a meghívott rendező, aki a Canterbury meséket viszi színpadra.

Július 15., 16., 17., 18. 21:00 - Zsámbéki Zichy Kastély - rend.: Dömötör Tamás; km.: Csarnóy Zsuzsa, Józan László, Mertz Tibor, Péter Kata, Réti Adrienn, Szabados Mihály

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Vizuál

Már biztos: mozifilm lesz a Downton Abbey-ből

Hosszú találgatás után most megerősítették, hogy filmváltozat készül az angol sorozatból. A hírek szerint az eredeti szereplőgárda tagjai is visszatérnek.
Zenés színház

Frankó Tünde: „Kedves pikantériát ad...”

Egy művésznek az a legfontosabb, hogy a törekvéseiben a színháza partner legyen - állítja Frankó Tünde. A Palotakoncertek fellépőit bemutató sorozatunkban a népszerű primadonna válaszolt kérdéseinkre.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Színház interjú

Gyerekek tragédiája – valóságos túszdráma, színházi köntösben

2004-ben a beszláni I. számú iskolát terroristák rohanták le, ezernél is több embert ejtve túszul. A holland Carly Wijs Mi és Ők című kamaradarabja ezen elbeszélhetetlen napok emlékéről szól.
Színház hírek

Ők a Színikritikusok díja várományosai

A Színházi Kritikusok Céhe 39. alkalommal adja át az előző évad legkiemelkedőbb színházi teljesítményeinek járó elismerést szeptemberben.
Színház magyar színház

Az Operettszínház és a Magyar Színház vezetésére írtak ki pályázatot

A kiírások szerint mindkét pályázat nyertese 2019. február 1-jétől öt évig töltheti be a vezetői pozíciót.
Színház etikett

Focimeccset néztek telefonon egy színdarab közben – a színészek felháborodtak

A két angol hölgyet nem akadályozták a színpadon zajló események abban, hogy megtudják, ki nyerte a büntetőpárbajt. A színészek a Twitteren fakadtak ki a bunkó nézők miatt.
Színház szavazás

Döntsön a Kaszás Attila-díj sorsáról!

Az idei jelöltek: Farkas Ignác, Nagy Csongor Zsolt és Varga Klári. A közönség augusztus 24-én éjfélig szavazhat a három színművészre.