Színház

TITÁNium - megvalósult produkciók

2014.05.11. 12:10
Ajánlom
A FÜGE Produkció május 24. és 30. között rendezi meg a TITÁNium Színházi Szemlét, amelyen tavalyi tehetségkutató pályázatuk díjazott munkáit mutatják be. Az előadások a Jurányi Inkubátorházban, az Átrium Film-Színházban, a Trafóban és a MU Színházban láthatók.

A második alkalommal megszervezett szemle versenyprogramjában öt előadás szerepel, emellett két ajánlott darabot tűznek műsorra. A rendezvény végén kihirdetik, hogy melyik produkció kapja az év TITÁN-díját, amelyről négytagú zsűri dönt - olvasható a FÜGE Produkció közleményében.

A szemle versenyprogramjában május 24-én látható a Jurányi Inkubátorházban a Bartha Lóránd rendezte Száraz című előadás, amelyben három országból érkező színészek játszanak. A k2 Színház Mielőtt az éj leszáll! című produkciója Benkó Bence és Fábián Péter rendezésében 28-án látható, szintén a Jurányiban. Bodzsár Márk W. úr üzen című darabját a szerző rendezésében május 29-én játsszák az Átrium Film-Színházban. A film noirok világát idéző előadás Börcsök Enikő, Ötvös András, Rába Roland, Stork Natasa, Szabó Emília és Szabó Kimmel Tamás szereplésével látható.

A Trafó - Kortárs Művészetek Házában adják elő május 29-én és 30-án a Felülről az ibolyát című produkciót, Boross Martin rendezését. A 011 Alkotócsoport Radnai Márk rendezte Droszt című darabja szintén május 30-án látható az Átriumban, angol felirattal. A szemle ajánlott programjában szerepel a Trojka Színházi Társulás Lenz című előadása, Soós Attila rendezése, amelyet május 28-án láthat a közönség a Jurányi Inkubátorházban. (Erről szóló kritikánkat itt olvashatja.) A Barbelo, avagy kutyákról és gyerekekről című produkciót május 30-án játsszák a Mu Színházban. Az előadásban Fekete Györgyi, Gőz István, Kardos Róbert, Spolarics Andrea, Stork Natasa, Szegezdi Róbert, Szolár Tibor és Tánczos Adrienne szerepel, a darabot Erdeős Anna állította színpadra.

A FÜGE Produkció 35 év alatti alkotók részére kiírt újabb, második felhívására még vasárnap éjfélig várják a pályázatokat, az eredményhirdetést június 2-án tartják a Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorházban. A beérkezett pályázatok közül öt produkció valósulhat meg anyagi és menedzsmenti támogatással a jövő évadban különböző budapesti játszóhelyeken.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

10 érdekesség a ma 75 éves Marton Éváról

Június 18-án ünnepli hetvenötödik születésnapját Marton Éva Kossuth-díjas operaénekes, a Magyar Szent István-rend birtokosa, a Corvin-lánc kitüntetettje, a nemzet művésze.
Zenés színház

DaCapo: lehet kétszer is érdekes ugyanaz a produkció?

Ismerik azt a keserédes érzést, amikor felvirrad egy várva várt esemény utolsó napja? Ezzel ébredtünk ma Miskolcon immár túl operabáron, régi keresztény hagyományokat idéző felvonuláson, és a RockGiovanni második előadásán is.
Zenés színház

Spontán, közös énekléssel zárult a miskolci operafesztivál

Dupla gálakoncerttel, utcabállal, remek hangulatban ért véget tegnap este a 18. Bartók Plusz. A friss Kossuth-díjas Sümegi Eszter még meg is énekeltette a Miskolci Nemzeti Színház közönségét.
Vizuál

Makulátlan pálya - a színész, akinek minden filmjét Oscarra jelölték

Marlon Brando? Daniel Day-Lewis? Esetleg Jack Nicholson? Valószínűleg ők ugranak be először, ha minden idők legjobb színészére gondolunk. Pedig a legtökéletesebb filmográfiája valószínűleg John Cazale-nak volt - ehhez azonban sajnos korai halála is hozzájárult.
Vizuál

Száz év magyar plakátjai a Magyar Nemzeti Múzeumban

Sör és vetőmag plakátok, színházi és politikai hirdetések is megtalálhatóak a Tolongó idők című időszaki kiállításon.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Színház szeged

Izgalmas színházi merítéssel és workshoppal vár augusztusban a THEALTER

Az idén 28. alkalommal jelentkező szegedi fesztivál a független színházak egyik legfontosabb hazai fóruma, amely a hazai és határon túli előadások mellett kritikusműhellyel is várja a színházkedvelőket augusztus 3-11. között.
Színház interjú

„Egyszerre szívbemarkoló és komikus” – Interjú Horváth Csabával

Izgalmas és sűrű időszakot jelent a nyár a Forte Társulat számára: május végén mutatták be Az öngyilkos című fekete komédiát a Szkénében, majd fesztiválszereplés fesztiválszereplést ér. A társulat vezetőjével, Horváth Csaba rendező-koreográfussal beszélgettünk.
Színház óbudai társaskör

Óbudai Nyár az Óbudai Társaskör kertjében

Az elmúlt évek hagyományait folytatva idén nyáron is várja közönségét az Óbudai Nyár keretében az Óbudai Társaskör kertje.
Színház interjú

„Nevetsz, de közben akár sírhatnál is” – Interjú Vida Péterrel

Június 22-én, Az Anyám, a nyolcadik kerület! című előadással nyitja meg színházi idényét a Kultkikötő, ami egyben a darab ősbemutatója lesz. A „monoKRÓM KÁDdráma” főszerepét Vida Péter alakítja.
Színház poszt 2018

Székely Krisztát, Kováts Adélt és a kolozsvári társulatot is díjazta a POSZT

A XVIII. Pécsi Országos Színházi Találkozó szakmai, színész- és közönségzsűrije idén is döntött a fesztivál díjairól. A Kolozsvári Állami Magyar Színházé a legjobb előadásnak járó elismerés, a Fidelio támogatásával átadott legjobb 30 év alatti színésznőnek járó díjat Szakács Hajnalka vehette át. Íme a díjazottak listája!