Színház

Több mint 70 produkciónak zúghat a taps idén a Városmajori Szabadtéri Színpadon

2021.05.28. 13:30
Ajánlom
Saját produkciókkal, gyerekprogramokkal, prózai, zenés és táncszínházi előadásokkal, színházi szemlével, filmvetítésekkel és könyvfesztivállal várja a közönséget a június 2-án, a Játékszín Nagyvárosi fények című előadásával nyitó Városmajori Szabadtéri Színpad.

Az elmúlt időszakban átalakuláson ment keresztül a játszóhely, felújították a 800 fős nézőteret, amely immár megújult környezetben várja a nézőket. Június 2. és szeptember 19. között több mint 70 produkció érkezik a Városmajorba, köztük két saját produkció, a Beck Zoltán (30Y) zenei vezetésével készülő, Shakespeare vígjátékára építő irodalmi est, az Ahogy teccik – nemtragédia és a Soharóza kórus Dalok a kamrából című vacsoraszínházi előadása. Az irodalom egyébként is fontos szerepet kap majd a nyár során, a Városmajorban rendezik meg ugyanis az idei jubileumi Margó Irodalmi Fesztivált.

Élőben rendezik meg a jubileumi Margó Fesztivált

Kapcsolódó

Élőben rendezik meg a jubileumi Margó Fesztivált

Az idén 10 éves Margó Irodalmi Fesztivál a 2020-as online szemle után júniusban újra megnyitja kapuit az irodalomszerető közönség előtt, a korábbi évekhez hasonlóan színes és izgalmas irodalmi-zenei programokat kínálva az érdeklődőknek.

Az önálló előadásokon túl a Radnóti Színház, a Játékszín és az Orlai Produkciós Iroda is szabadtérre költözik – utóbbi négy előadással képviselteti magát –, augusztus 25-től pedig a Városmajori Színházi Szemle előadásai lesznek láthatóak.

A szemlén hat vidéki és határon túli előadás mutatkozik be, a darabokat pedig úgy válogatták össze a szervezők, hogy azok könnyed, de minőségi szórakozást nyújtsanak a közönségnek, miközben megmutatják a Budapesten kívüli színjátszás sokszínűségét.

A nagyváradi, budaörsi, miskolci és szabadkai színház mellett az újvidéki és a szegedi teátrum közös produkciója is látható lesz, a minifesztivált a szombathelyi Weöres Sándor Színház Farsang avagy ez is mekkora egy tahó! című produkciója zárja, a Mohácsi testvérek tolmácsolásában.

Zenei programokból sem lesz hiány: jazz-, világzenei és crossover koncertek várják a közönséget, fellép többek között Palya Bea, Malek Andrea, az Erik Sumo Band, a Müller Péter Sziámi AndFriends valamint a Söndörgő Sebestény Márta közreműködésével.

A legkisebbeknek Halász Judit, a Kaláka, Kárász Eszter és az Eszter-lánc, Bíró Eszter, valamint az Alma együttes zenél majd.

A programokról bővebben a Városmajori Szabadtéri Színpad honlapja ad tájékoztatást.

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Jazz/World

Jazzstandardek műfajközi fényben: Tigran Hamasyan koncertje a Müpában

2015-ös sikerkoncertje után május 20-án újra a Müpa színpadára lép napjaink egyik legkeresettebb jazz-zongoristája és -zeneszerzője, Tigran Hamasyan, hogy bemutassa április végén megjelent StandArt című új lemezét. A klasszikus jazzstandardek megfogalmazásában teljesen friss értelmezést nyernek.
Színház

A színház volt az én igazi házasságom – Máthé Erzsi 95 éves

A születésnapját ünneplő Máthé Erzsi olykor úgy érzi, annyi figurát játszott már el élete során, hogy sokszor önmagát kell keresnie. Pedig mindegyik alakításában teljes lényével jelen volt. A színésznő néhány éve már a nyilvánosságtól visszavonultan él. Az alábbi interjút tizenöt éve, 2007-ben adta Canjavec Juditnak a Buda Lapjában, a másodközlés a szerző engedélyével történt.
Zenés színház

Kritikaszemle Kurtág György párizsi operabemutatójáról

A Scalában tartott ősbemutató után április 30-án a Párizsi Nemzeti Operában is színre került Kurtág György egyetlen operája, a Beckett nyomán írt A játszma vége. A kritikák remekműként írták le az alkotást.
Klasszikus

Második díjat nyert a Chaos Quartet Bordeaux-ban

A korábban Budapesten is díjazott vonósnégyesnek a Bordeaux-i Nemzetközi Vonósnégyesverseny zsűrije második helyezést, valamint egy különdíjat ítélt meg.
Vizuál

Goya, Tiepolo, Canaletto – Újra láthatóak a Régi Képtár kincsei

Megújult terekben, újrarendezve nyílt meg a Szépművészeti Múzeum Régi Képtárának új állandó kiállítási egysége. Immár hat évszázad európai művészeti irányzatairól és a legfontosabb alkotóiról kaphatunk átfogó képet, a korai gótikától egészen a klasszicizmus korának művészetéig.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Színház hír

Szentivánéji álom a székesfehérvári Vörösmarty Színházban

Május első hétvégéjén a gubancos szerelmek és a hatalmas fémgolyók játszották a főszerepet a Horváth Csaba által rendezett Szentivánéji álom című előadásban.
Színház interjú

A színház volt az én igazi házasságom – Máthé Erzsi 95 éves

A születésnapját ünneplő Máthé Erzsi olykor úgy érzi, annyi figurát játszott már el élete során, hogy sokszor önmagát kell keresnie. Pedig mindegyik alakításában teljes lényével jelen volt. A színésznő néhány éve már a nyilvánosságtól visszavonultan él. Az alábbi interjút tizenöt éve, 2007-ben adta Canjavec Juditnak a Buda Lapjában, a másodközlés a szerző engedélyével történt.
Színház hír

Magyar színházi fesztivál lesz júniusban Bukarestben

Bukarestben szervezi meg első alkalommal a Bukfeszt elnevezésű magyar színházi fesztivált az erdélyi teátrumokat tömörítő Magyar Színházi Szövetség, amelynek öt tagszervezete kilenc előadást mutat be a román fővárosban.
Színház ajánló

Szakonyi Károly legismertebb drámája látható a Játékszínben

Az Adáshiba a Vörösmarty Színházzal koprodukcióban kerül színre, Bagó Bertalan rendezésében. A budapesti bemutatót május 21-én tartják, majd május 28-án Székesfehérvárra érkezik az előadás.
Színház interjú

„Nehezen tudom elképzelni, hogy van olyan ember, akiben nincs valamiféle előítélet” – interjú Kálid Artúrral

Május 15-én újra látható a RaM Színházban a Veres 1 Színház Miss Daisy sofőrje című produkciója. A sofőrt alakító Kálid Artúrral előítéletekről, a színház feladatáról és hatásáról beszélgettünk az előadás kapcsán.