Színház

Több mint 70 produkciónak zúghat a taps idén a Városmajori Szabadtéri Színpadon

2021.05.28. 13:30
Ajánlom
Saját produkciókkal, gyerekprogramokkal, prózai, zenés és táncszínházi előadásokkal, színházi szemlével, filmvetítésekkel és könyvfesztivállal várja a közönséget a június 2-án, a Játékszín Nagyvárosi fények című előadásával nyitó Városmajori Szabadtéri Színpad.

Az elmúlt időszakban átalakuláson ment keresztül a játszóhely, felújították a 800 fős nézőteret, amely immár megújult környezetben várja a nézőket. Június 2. és szeptember 19. között több mint 70 produkció érkezik a Városmajorba, köztük két saját produkció, a Beck Zoltán (30Y) zenei vezetésével készülő, Shakespeare vígjátékára építő irodalmi est, az Ahogy teccik – nemtragédia és a Soharóza kórus Dalok a kamrából című vacsoraszínházi előadása. Az irodalom egyébként is fontos szerepet kap majd a nyár során, a Városmajorban rendezik meg ugyanis az idei jubileumi Margó Irodalmi Fesztivált.

Élőben rendezik meg a jubileumi Margó Fesztivált

Kapcsolódó

Élőben rendezik meg a jubileumi Margó Fesztivált

Az idén 10 éves Margó Irodalmi Fesztivál a 2020-as online szemle után júniusban újra megnyitja kapuit az irodalomszerető közönség előtt, a korábbi évekhez hasonlóan színes és izgalmas irodalmi-zenei programokat kínálva az érdeklődőknek.

Az önálló előadásokon túl a Radnóti Színház, a Játékszín és az Orlai Produkciós Iroda is szabadtérre költözik – utóbbi négy előadással képviselteti magát –, augusztus 25-től pedig a Városmajori Színházi Szemle előadásai lesznek láthatóak.

A szemlén hat vidéki és határon túli előadás mutatkozik be, a darabokat pedig úgy válogatták össze a szervezők, hogy azok könnyed, de minőségi szórakozást nyújtsanak a közönségnek, miközben megmutatják a Budapesten kívüli színjátszás sokszínűségét.

A nagyváradi, budaörsi, miskolci és szabadkai színház mellett az újvidéki és a szegedi teátrum közös produkciója is látható lesz, a minifesztivált a szombathelyi Weöres Sándor Színház Farsang avagy ez is mekkora egy tahó! című produkciója zárja, a Mohácsi testvérek tolmácsolásában.

Zenei programokból sem lesz hiány: jazz-, világzenei és crossover koncertek várják a közönséget, fellép többek között Palya Bea, Malek Andrea, az Erik Sumo Band, a Müller Péter Sziámi AndFriends valamint a Söndörgő Sebestény Márta közreműködésével.

A legkisebbeknek Halász Judit, a Kaláka, Kárász Eszter és az Eszter-lánc, Bíró Eszter, valamint az Alma együttes zenél majd.

A programokról bővebben a Városmajori Szabadtéri Színpad honlapja ad tájékoztatást.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Zenés színház

Csuklótörést szenvedett Jegercsik Csaba a Vámpírok bálja előadásán

Június 21-én este baleset történt a Vígszínházban tartott külsős előadáson, a PS Produkció által rendezett Vámpírok bálja egyik jelenetében a Professzort alakító Jegercsik Csaba lezuhant a díszletről.
Vizuál

Szubjektív – Keleti Éva portréiból nyílik kiállítás Debrecenben

Pogány Judit, Hernádi Judit, Molnár Piroska és Béres Ilona portréjával is találkozhatunk a Kossuth-díjas fotográfus új tárlatán, a régi nagy barátok mellett azonban az új színházi generáció tagjai is láthatók lesznek a Bényi Galéria tereiben. 
Klasszikus

Fiatal művészek koncerteznek a fehérvárcsurgói Echo Nyári Akadémián

Július 14-től 21-ig várja a kurzus résztvevőit, valamint az érdeklődőket és a koncertlátogatókat a fehérvárcsurgói Károlyi-kastélyba az Echo Nyári Akadémia – melynek alapítója és művészeti vezetője Fülei Balázs Liszt-díjas zongoraművész.
Vizuál

Taxis hiénákról forgat filmet Freund Ádám

Első egész estés filmjére készül Freund Ádám, akit korábban Földiek című alkotásáért diák-Oscarra jelöltek. A Hiénák című humoros dráma forgatása szeptemberben kezdődik meg, várhatóan 2025-re készül el. 
Színház

Hetvenötödik születésnapját ünnepli jövőre a Bábszínház

Formabontó kísérleti előadásokat és fesztiváldíjakat hozott az elmúlt évad a Budapest Bábszínháznak. A következő, 75. jubileumi évre programsorozattal és öt új bemutatóval készül a társulat.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Színház hír

Hetvenötödik születésnapját ünnepli jövőre a Bábszínház

Formabontó kísérleti előadásokat és fesztiváldíjakat hozott az elmúlt évad a Budapest Bábszínháznak. A következő, 75. jubileumi évre programsorozattal és öt új bemutatóval készül a társulat.
Színház interjú

„Arról a pánikról szerettem volna beszélni, amit ma a felnövés jelent” – interjú Kovács D. Dániellel

Az [ESCAPE] – A Donkihóte-projekt című előadás július 5-én debütál a Városmajori Szabadtéri Színpadon, ősztől pedig az Örkény Színház repertoárján lesz látható. A színdarab rendezőjével egyebek közt a világot jobbá tenni akaró hősökről és a videójátékok stigmatizáltságáról is beszélgettünk.
Színház hír

Bocsárdi László nyerte a legjobb rendező díját az Országos Színházi Találkozón

A kaposvári Csiky Gergely Színházban megrendezett seregszemlén mások mellett Zsigmond Emőke, Karácsony Gergely, if. Vidnyánszky Attila és Tokai Andrea is elismerést vehetett át.
Színház ajánló

Életútinterjúk alapján készül a MáSzínház női sorsokat bemutató előadása

A KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” című produkcióban három generáció tesz fel magának kérdéseket identitással, hozott mintákkal, önazonossággal és szabadsággal kapcsolatban.
Színház ajánló

Mit áldozunk fel jól megszokott kényelmünkért? – beszélgetés a Csónak című előadás alkotóival

Presznyakov Oleg & Vlagyimir Csónak, avagy előttünk az özönvíz című kortárs drámája a modern társadalom látleletét is adja. Az előadás rendezőjével, Bocsárdi Lászlóval, valamint két szereplővel, a főszerepben látható László Csabával és a volt feleségét alakító Berekméri Katalinnal beszélgettünk.