Színház

Új bemutatókkal kezdi jubileumi évadát a Vígszínház

2021.05.10. 09:00
Ajánlom
Több mint 90 éves hagyományát követve a Vígszínház május 1-jén megkezdte a következő évad bérleteinek értékesítését. Bár egyelőre csak decemberig hirdettek műsort, az elmúlt időszak közönség előtt be nem mutatott előadásai mellett újdonságokat is tartogat a 2021/2022-es szezon.

A szeptembert az elmaradt bemutatókkal kezdi a színház, de a Kabaré, a Szerelmek városa, A kő, valamint a Bella Figura mellett továbbra is látható lesz Az öreg hölgy látogatása és Az apa.

Bár a bezárások és a csúszások miatt változtatnia kellett a műsorterven, a Vígszínház új bemutatókat is hirdetett a következő szezonra, egy klasszikus és egy kortárs darabot próbál a társulat.

Magyarországon a Vígszínház „fedezte fel” igazán Csehovot, hiszen a közönség itt találkozhatott először olyan klasszikusokkal, mint a Három nővér vagy a Cseresznyéskert, emellett az elmúlt évtizedekben számos emblematikus Csehov-előadás született az intézmény falai között. Most

a Grúz Nemzeti Színház igazgatója, David Doiasvili állítja színpadra a Sirályt, melyet a színháztörténet a szerző legszemélyesebb vallomásának tart.

A darabba Csehov saját életének elemein túl néhány közeli ismerősének sorsát is beleszőtte, miközben megjelenik benne a színház végtelen szeretete, az örökös boldogságkeresés, a viszonzatlan szerelem és a meg nem értettség.

A Pesti Színházban Sally Potter angol forgatókönyvíró és rendező darabját tűzik műsorra, Paczolay Béla rendezésében. A Party egy baráti társaság összejövetelét mutatja be, akik egy elegáns londoni házban ünneplik Janetet, a brit árnyékkormány miniszterévé választott háziasszonyt. A vendégeknek azonban súlyos titkaik – vagy épp szenzációs bejelentenivalóik – vannak, és miközben az egyik vendég titokzatos módon távol marad, egy pisztoly is előkerül.

A most bejelentett bemutatók mellett az egész évad a 125 éves jubileum jegyében telik majd, melyre a társulat számos kísérőprogrammal, eseménnyel és kiadvánnyal készül.

A évad új bemutatóira az alábbi oldalon válthatók bérletek.

Fejléckép: A Vígszínház jubileumi díszkivilágításban (fotó: Gordon Eszter / Vígszínház)

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Klasszikus

Elhunyt Fekete Győr István

A Magyar Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett zeneszerző, a Bartók Béla Zeneművészeti Szakiskola zeneszerzés tanára 88 éves volt.
Zenés színház

„Ha sztrájkolunk, ha lejjebb kapcsolunk, nem lesz magyar operaéneklés” – interjú Ókovács Szilveszterrel

Új évadról, sztrájkról, szereposztásokról és az Eiffel Műhelyházról is kérdeztük Ókovács Szilveszter főigazgatót, aki azt is elárulta, mit gondol az elmúlt időszak néhány olyan kínos ügyéről, amit felkapott a sajtó.
Színház

Nemzetközi fesztiválok a Karinthy Színházban

Június 4-én és 5-én a Nemzetközi Történetmesélő Fesztiválon, június 8-án pedig az I. Karinthy New Wave Festivalon találkozhat a közönség nemzetközileg elismert művészekkel.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Színház ajánló

Nemzetközi fesztiválok a Karinthy Színházban

Június 4-én és 5-én a Nemzetközi Történetmesélő Fesztiválon, június 8-án pedig az I. Karinthy New Wave Festivalon találkozhat a közönség nemzetközileg elismert művészekkel.
Színház hír

Bíró Kriszta első rendezése és Gálffi László önálló estje az Örkény Színház jubileumi évadában

Meghirdette 2024/25-ös évadát az idén húszéves jubileumát ünneplő Örkény Színház. A szezon során a kortárs művek ismét nagy szerephez jutnak, hét ősbemutatóval is készülnek.
Színház ajánló

Jön a Jelen/Lét, a nemzetiségi színházak fesztiválja

Június 1-jén kezdődik a magyarországi nemzetiségi színházak fesztiválja Budapesten. A VII. Jelen/Lét Fesztivál kilenc napja alatt 18 társulat mutatkozik be a Nemzeti Színházban.
Színház hír

Kórházba került Jordán Tamás

A színművész elmondása szerint egy kisebb beavatkozás miatt szorult kórházi kezelésre, ám várhatóan már vasárnap hazaengedik, rövidesen pedig ismét színpadra állhat.
Színház hír

Meghívást kapott a Nagymamával álmodtam című előadás a Párizsi Olimpia kulturális fesztiváljára

Göndör László a pandémia alatt harminckét napon keresztül folytatott hosszas beszélgetést holokauszt-túlélő nagymamájával, az együtt töltött idejükből készült színházi produkció most egyedüliként képviseli a magyar előadóművészeti szcénát Párizsban.