Színház

Új bemutatókkal kezdi jubileumi évadát a Vígszínház

2021.05.10. 09:00
Ajánlom
Több mint 90 éves hagyományát követve a Vígszínház május 1-jén megkezdte a következő évad bérleteinek értékesítését. Bár egyelőre csak decemberig hirdettek műsort, az elmúlt időszak közönség előtt be nem mutatott előadásai mellett újdonságokat is tartogat a 2021/2022-es szezon.

A szeptembert az elmaradt bemutatókkal kezdi a színház, de a Kabaré, a Szerelmek városa, A kő, valamint a Bella Figura mellett továbbra is látható lesz Az öreg hölgy látogatása és Az apa.

Bár a bezárások és a csúszások miatt változtatnia kellett a műsorterven, a Vígszínház új bemutatókat is hirdetett a következő szezonra, egy klasszikus és egy kortárs darabot próbál a társulat.

Magyarországon a Vígszínház „fedezte fel” igazán Csehovot, hiszen a közönség itt találkozhatott először olyan klasszikusokkal, mint a Három nővér vagy a Cseresznyéskert, emellett az elmúlt évtizedekben számos emblematikus Csehov-előadás született az intézmény falai között. Most

a Grúz Nemzeti Színház igazgatója, David Doiasvili állítja színpadra a Sirályt, melyet a színháztörténet a szerző legszemélyesebb vallomásának tart.

A darabba Csehov saját életének elemein túl néhány közeli ismerősének sorsát is beleszőtte, miközben megjelenik benne a színház végtelen szeretete, az örökös boldogságkeresés, a viszonzatlan szerelem és a meg nem értettség.

A Pesti Színházban Sally Potter angol forgatókönyvíró és rendező darabját tűzik műsorra, Paczolay Béla rendezésében. A Party egy baráti társaság összejövetelét mutatja be, akik egy elegáns londoni házban ünneplik Janetet, a brit árnyékkormány miniszterévé választott háziasszonyt. A vendégeknek azonban súlyos titkaik – vagy épp szenzációs bejelentenivalóik – vannak, és miközben az egyik vendég titokzatos módon távol marad, egy pisztoly is előkerül.

A most bejelentett bemutatók mellett az egész évad a 125 éves jubileum jegyében telik majd, melyre a társulat számos kísérőprogrammal, eseménnyel és kiadvánnyal készül.

A évad új bemutatóira az alábbi oldalon válthatók bérletek.

Fejléckép: A Vígszínház jubileumi díszkivilágításban (fotó: Gordon Eszter / Vígszínház)

Programkereső

Legnépszerűbb

Plusz

Van neve annak, ami vagyok – Székely Kriszta kiállása

A Katona József Színház rendezője, Székely Kriszta is felszólalt június 14-én, a homoszexualitást a pedofíliával összemosó törvény elleni tüntetésen.
Jazz/World

Elhunyt Winand Gábor zenész

Hosszan tartó betegség után, 57 éves korában elhunyt Winand Gábor fuvolán és zongorán is kiválóan játszó zenész, énekes, tanár és zeneszerző – tudatta Budapest Jazz Club.
Klasszikus

A magyar zenetanárnő, aki generációkat tanított meg szorongás nélkül hegedülni

Havas Kató a saját bőrén tapasztalta meg, milyen káros hatással van egy muzsikusra a szorongás, a megfelelési kényszer és a lámpaláz. Egy balatoni cigányprímás, egy amerikai találkozás és egy majdnem félbeszakadt karrier hatására dolgozta ki hegedűoktatási módszerét, amelynek központi jelszava volt a természetesség, a könnyedség és a belülről fakadó elegancia.
Tánc

Ismét élőben játszik a Recirquel Társulat

A Solus Amor című produkcióval nyitja meg kapuit június 25-én a Müpa Fesztivál Színháza. Nem ez lesz az egyetlen újcirkusz-produkció a színházteremben: a trilógia egy másik darabja, a My Land is színre kerül.
Vizuál

Akik az erdőkből merítettek erőt

A Pálosok című tárlat az egyetlen magyar alapítású és máig működő férfi szerzetesrend, a pálos rend történetéről ad áttekintést. Egyszerre szól a világi és egyházi társadalom valamennyi csoportjához, s nyit azok felé is, akik kevés, vagy semmilyen tudással nem rendelkeznek a pálos rendről.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Színház ajánló

Ősbemutatóra készül Kern András és Hernádi Judit

Június 18-án mutatják be Bess Wohl Válaszfalak című drámáját a Városmajori Szabadtéri Színpadon. A Magyarországon eddig még nem játszott darab két idős ember történetén keresztül beszél a szeretet és elfogadás erejéről, miközben fellebbenti a fátylat a beteljesületlen álmokról és felszínre törő vágyakról.
Színház ajánló

Kétórányi Cseh Tamás a Városmajorban, megállás nélkül

Cseh Tamás a XX. század krónikásaként vonult be a magyar zenetörténelembe. Szellemének, alkotóerejének hiánya sokak számára máig érezhető. A művész után maradt űrt próbálja betölteni az a színfalak közé álmodott nagyszabású, szcenírozott előadás, amely az első hangjegytől az utolsó hangulatképig Cseh Tamást idézi meg: a Váróterem, Keresztes Tamás rendezésében.
Színház hír

A Globe Színház szerint minden Shakespeare-mű rassziszta

Úgy tűnik, hogy a rasszizmus elleni harc Shakespeare műveit is elérte, a Globe Színház ugyanis bejelentette, hogy „dekolonizálják” a szerző munkáit.
Színház hír

Rekordszámú pályázat érkezett a Pinceszínház igazgatói posztjára

A színház vezetésére összesen tizenöten pályáztak, ilyenre évtizedek óta nem volt példa – tudatta Takács Máriusz ferencvárosi képviselő a Facebook-oldalán.
Színház gyász

Elhunyt Nagy Zoltán színművész

Az Újszínház művészét 78 éves korában érte a halál.