Színház

Új egészségbiztonsági intézkedéseket vezet be a Rózsavölgyi Szalon

2020.11.05. 14:10
Ajánlom
Ötven férőhelyben maximálják a Szalon mobil nézőterének biztonságos befogadóképességét.

A kormányzat november 3-i bejelentésével és az ennek kapcsán kiadott kormányrendelettel összhangban új intézkedéseket vezet be a Rózsavölgyi Szalon. Mint közleményükben írják, a színház már az évad kezdete óta odafigyel több egészségbiztonsági szabály betartására, ezek egészültek ki most újakkal.

Ez alapján az alábbiak betartására figyelnek:

  • a Szalonban található székek és asztalok harmadát kiveszik, és 50 férőhelyben maximálják mobil nézőtér befogadóképességét;
  • munkába lépés előtt a színház minden munkatársának megmérik a testhőmérsékletét, csak az egészséges munkatársak vehetik fel a munkát, ahogyan eddig is;
  • a nézőtéren és a közönségforgalmi területeken a nézők és a színház munkatársai számára továbbra is kötelező a szájmaszk viselése, amelyet az előadások alatt végig fenn kell tartani az orron és a szájon;
  • az előadásokat csak tünetmentes nézők látogathatják;
  • a nézők testhőmérsékletét a színházba való belépés előtt digitális hőmérővel megmérik, ha valakinek a testhőmérséklete eléri a 37,3°C-ot, nem engedik be a színházba;
  • a Szalon számos pontján elhelyeztek kézfertőtlenítőket, amelyek igénybevételét kérik;
  • a Szalon nézőterét és közönségforgalmi helyeit naponta fertőtlenítik, a nézőteret naponta többször szellőztetik, a teljes levegőztető rendszert rendszeresen fertőtlenítik;
  • kérik a nézőket, hogy a színházból való távozáskor is figyeljenek a távolságtartás szabályaira;
  • javasolják, hogy jegyeiket online vásárolják meg.

Együttműködésüket köszönjük szépen. Vigyázunk Önökre, vigyázzunk egymásra!

Rózsavölgyi Szalon

A Rózsavölgyi Szalon a pesti belváros művészeti központja, ahol a hagyomány és az újító szándék teremti meg a színházi és irodalmi műhelymunkát. 2012. április 11-én, a Költészet Napján nyílt meg. Kezdettől leginkább olyan darabokat tűzünk műsorra, amelyek kiemelt értéket képviselnek a magyar és külföldi irodalomban, s amelyeket még nem mutattak be, vagy színpadi változatban nem kerültek még színre Magyarországon. Igyekszünk olyan témákkal foglalkozni, amelyek a mai kor kíváncsi, gondolkodó emberét érdeklik, aki nem elégszik meg azzal, hogy az interneten keresztül szemléli a világot.

A hajdani szalonkultúrának lényege volt – túl a társas együttléten – a fiatal alkotók felfedezése is. A nagy nevek mellett nálunk is rendre megjelennek fiatal művészek, pályakezdők, akiket fel is fedez aztán a közönség. Bár nincs hagyományos értelemben vett társulatunk, mégis társulattá formálódott a Rózsavölgyi Szalon alkotóközössége. Szeretnek itt lenni.

Köszönjük!

Legolvasottabb

Vizuál

Online nézhető az utóbbi évek egyik legszebb hazai természetfilmje

Tavaly került a mozikba Fehér Zoltán hazánk vadvizeit bemutató filmje, a Vad víz – Aqua Hungarica melyet most már otthonról is megtekinthet a közönség.
Könyv

Elhunyt Fenákel Judit író, újságíró

Január 13-án, 85 éves korában elhunyt Fenákel Judit, számos regény és novelláskötet szerzője, a Szépírók Társaságának tagja – tette közzé a Múlt és Jövő folyóirat.
Könyv

Vámos Miklós: Zenére legalább annyira szükségünk van, mint tejre és kenyérre

Vámos Miklós ismét megmondja, mit érdemes elolvasni. Ezúttal Kollár-Klemencz László a Magvetőnél megjelent Öreg Banda című, legújabb családregényét ajánlja olvasóink figyelmébe.
Klasszikus

Új vezetőt kapott a Fesztivál Akadémia Budapest

Dr. Egri Gábor kulturális menedzser lett a Fesztivál Akadémia Budapest új igazgatója. A szakember korábban a Müpa értékesítési és marketingigazgatójaként, valamint több hazai és nemzetközi intézmény és projekt vezetőjeként és tanácsadójaként vált ismertté.
Plusz

Újcirkusz-előadás és Bartók arab népdalgyűjtései a Bartók Tavasz programján

Új fellépőket jelentettek be az idei Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek programjából, a fesztiválhoz új helyszínként a Magyar Zene Háza is csatlakozik.

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Színház hír

Ismét lehet pályázni az Örkény István Drámaírói Ösztöndíjra

Közzétette az idei Örkény István Drámaírói Ösztöndíj pályázati felhívását és a pályázáshoz szükséges dokumentumokat a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM). A fiatal drámaírók részére meghirdetett pályázat beadási határideje február 14., hétfő.
Színház ajánló

A rákról szól a PanoDráma új dokumentumszínházi előadása

Kár, hogy rák címmel mutatja be új produkcióját a PanoDráma pénteken a Trafó - Kortárs Művészetek Házában. A dokumentumjátékból kiderül, hogy mi történik, amikor egy rettenthetetlen ember találkozik egy rettegett betegséggel.
Színház ajánló

Hunyady Sándor kultikus műve, a Bakaruhában érkezik a Pesti Vigadóba

Az előadás a Szolnoki Szigligeti Színház társulatának vendégjátékában látható a Szó • Szín • Játék sorozatban 2022. február 7-én, este 19:30-kor.
Színház hír

300 milliót kapott Eszenyi Enikő volt munkatársának cége színházra

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Előadó-művészeti többlettámogatás programján megítélt kimagasló összegű támogatást a CSAK! Művészeti Nonprofit Kft. kapta, a támogatás helyszíne Csenger, a színésznő szülővárosa.
Színház hír

Cserhalmi György a Radnótiban tér vissza a színpadra

Hosszú idő után újra színpadra áll Cserhalmi György, aki a Porogi Dorka rendezésében színre kerülő Antigonéban lesz látható, Teiresziasz szerepében.