Színház

Új egészségbiztonsági intézkedéseket vezet be a Rózsavölgyi Szalon

2020.11.05. 14:10
Ajánlom
Ötven férőhelyben maximálják a Szalon mobil nézőterének biztonságos befogadóképességét.

A kormányzat november 3-i bejelentésével és az ennek kapcsán kiadott kormányrendelettel összhangban új intézkedéseket vezet be a Rózsavölgyi Szalon. Mint közleményükben írják, a színház már az évad kezdete óta odafigyel több egészségbiztonsági szabály betartására, ezek egészültek ki most újakkal.

Ez alapján az alábbiak betartására figyelnek:

  • a Szalonban található székek és asztalok harmadát kiveszik, és 50 férőhelyben maximálják mobil nézőtér befogadóképességét;
  • munkába lépés előtt a színház minden munkatársának megmérik a testhőmérsékletét, csak az egészséges munkatársak vehetik fel a munkát, ahogyan eddig is;
  • a nézőtéren és a közönségforgalmi területeken a nézők és a színház munkatársai számára továbbra is kötelező a szájmaszk viselése, amelyet az előadások alatt végig fenn kell tartani az orron és a szájon;
  • az előadásokat csak tünetmentes nézők látogathatják;
  • a nézők testhőmérsékletét a színházba való belépés előtt digitális hőmérővel megmérik, ha valakinek a testhőmérséklete eléri a 37,3°C-ot, nem engedik be a színházba;
  • a Szalon számos pontján elhelyeztek kézfertőtlenítőket, amelyek igénybevételét kérik;
  • a Szalon nézőterét és közönségforgalmi helyeit naponta fertőtlenítik, a nézőteret naponta többször szellőztetik, a teljes levegőztető rendszert rendszeresen fertőtlenítik;
  • kérik a nézőket, hogy a színházból való távozáskor is figyeljenek a távolságtartás szabályaira;
  • javasolják, hogy jegyeiket online vásárolják meg.

Együttműködésüket köszönjük szépen. Vigyázunk Önökre, vigyázzunk egymásra!

Rózsavölgyi Szalon

A Rózsavölgyi Szalon a pesti belváros művészeti központja, ahol a hagyomány és az újító szándék teremti meg a színházi és irodalmi műhelymunkát. 2012. április 11-én, a Költészet Napján nyílt meg. Kezdettől leginkább olyan darabokat tűzünk műsorra, amelyek kiemelt értéket képviselnek a magyar és külföldi irodalomban, s amelyeket még nem mutattak be, vagy színpadi változatban nem kerültek még színre Magyarországon. Igyekszünk olyan témákkal foglalkozni, amelyek a mai kor kíváncsi, gondolkodó emberét érdeklik, aki nem elégszik meg azzal, hogy az interneten keresztül szemléli a világot.

A hajdani szalonkultúrának lényege volt – túl a társas együttléten – a fiatal alkotók felfedezése is. A nagy nevek mellett nálunk is rendre megjelennek fiatal művészek, pályakezdők, akiket fel is fedez aztán a közönség. Bár nincs hagyományos értelemben vett társulatunk, mégis társulattá formálódott a Rózsavölgyi Szalon alkotóközössége. Szeretnek itt lenni.

Köszönjük!

Legnépszerűbb

Klasszikus

Levelei bizonyíthatják Chopin homoszexualitását

Több férfihoz is szerelem fűzte a nagy lengyel zeneszerzőt, Frédéric Chopint. Mindezt olyan levelek bizonyítják, amelyeket eddig szándékosan rejtettek el, fordítottak vagy magyaráztak félre.
Színház

Aki eljátszott mindent, amit magyar színművész eljátszhat – 85 éves Törőcsik Mari

1935. november 23-án született Törőcsik Mari Kossuth-nagydíjas, kétszeres Kossuth-díjas színművész, a Nemzet Színésze, aki egy Heves megyei községből, Pélyről indulva vált a hazai színjátszás egyik legnagyobb alakjává.
Színház

Otthonában köszöntötte Törőcsik Marit a Nemzeti társulata

A művészek a járványhelyzetben is teljesítették Törőcsik Mari tavalyi kívánságát, mely szerint nem kér mást, csak hogy idén is eljöjjön hozzá az ő drága Nemzetije.
Színház

Elhunyt Böröndi Tamás, a Vidám Színpad igazgatója

Az ismert és sokak által szeretett színész, színházigazgató 65 éves volt.
Könyv

Alkoholista anyáról szóló első regény kapta az idei Booker-díjat

A skóciai születésű, Amerikában élő Douglas Stuart könyve érdemelte ki a legrangosabb brit irodalmi elismerést.

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Színház nekrológ

„Csönd, zokogás, fájdalom” – Böröndi Tamásra emlékezik Bodrogi Gyula

Rövid, versnek is beillő nekrológot közölt kollégájáról a Kossuth-díjas, Nemzet Művésze címmel kitüntetett Bodrogi Gyula. Az éjjel elhunyt Böröndi Tamásra emlékezik,
Színház hír

A fenntartható jövőért kampányolnak a színházak

Immár 16 színház csatlakozott a Miskolci Nemzeti Színház Jövő Nézőiért – Zöld Színház Projektjéhez, melynek célja, hogy öko-tudatos színházi társulások jöjjenek létre.
Színház pályázat

Jelenetíró-pályázatot hirdet a Pesti Magyar Színház

Nyitány címmel pénzdíjas jelenetíró-pályázatot hirdet a Pesti Magyar Színház a karantén utáni élet témakörében. A pályaművek beküldési határideje december 20.
Színház gyász

Elhunyt Böröndi Tamás, a Vidám Színpad igazgatója

Az ismert és sokak által szeretett színész, színházigazgató 65 éves volt.
Színház hír

Pizsamaparti a Játékszínben

A SzínházTV ezúttal a Játékszínből jelentkezik egy eszeveszett bohózattal. A Hatan pizsamában fordulatok, félreértések, átverések, csúsztatások és füllentések sorozata két felvonásban, Gálvölgyi János rendezésében.