Színház

Új felvételi az Új Színház stúdiójába

2009.05.25. 10:46
Ajánlom
Az Új Színház stúdiója ismét felvételt hirdet. 23 év alatti, érettségizett fiatalok jelentkezését várják. A felvételi időpontja: június 6.

Az Új Színház és a Keleti István Alapfokú Művészetoktatási Iskola és Művészeti Szakközépiskola (KIMI) a 2009-2010-es tanévre is felvételt hirdet színészképző stúdiójába. Az évtizedek óta működő stúdiós képzésünk színvonalát mutatja, hogy számos ismert és kiváló művész nálunk kezdte "pályafutását": Hirtling István, Gyabronka József, Botos Éva, Fenyő Iván, Láng Annamária, Kovács Patrícia, Járó Zsuzsa, Barnák László, Szabó Márta, Bánki Gergő, Petrik Andrea, Mundruczó Kornél, Rába Roland, Zséda... és még sokan mások.

Stúdiós tanáraink:

Gosztonyi János - vezető tanár (művészi beszéd)

Takács Kati (színészmesterség)

Pokorny Lia (színészmesterség)

Huszár Zsolt (színészmesterség)

Vass György (színészmesterség)

Nagy Zoltán (színészmesterség)

Pálfi Kata (színészmesterség)

Galkó Balázs (versmondás)

Nemessányi Éva (ének, hangképzés)

Szabados Zsuzsa (beszédtechnika)

Vida Gábor (színpadi mozgás)

Lőkös Ildikó (dramaturgia)

Hajdinák Judit (dráma és színháztörténet, stúdió koordinátor)

Minimális felvételi követelmény:

10 vers, 5 monológ, néhány dal, melyeket a csatolt jelentkezési adatlapon kérünk megnevezni. (Ha rendelkezésére áll, kottát vagy zenei alapot hozzon magával. )

Az - előre láthatólag - kétkörös felvételi végén eredményhirdetést tartunk!

A felvételi időpontja: 2009. június 6. (szombat)

Gyülekezés: 9 órától az Új Színház előcsarnokában. A felvételi 10 órakor "eligazítással" kezdődik, melyen kötelező a megjelenés.

Kérünk mindenkit, hogy június 7-re (vasárnapra) is tegye szabaddá magát!

Tandíj: 115.000 Ft/ félév

Figyelem!

Kizárólag olyan, érettségizett fiatalok jelentkezését várjuk, akik még nem töltötték be 23. évüket.

A jelentkezési adatlapot az Új Színház portáján lehet kérni, vagy letölteni innen, vagy az Új Színház honlapjáról.

Online jelentkezés:

[email protected]

Postai úton:

Új Színház  - Felvételi 2009 , 1061 Budapest Paulay Ede u. 35.

A kitöltött adatlapot mindenki mailben küldje vissza, vagy hozza magával.

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Színház

„Mindig is nagyobb volt bennem a színház utáni alázat, mint az önmutogatásra való késztetés" – Sunyovszky Szilvia 75 éves

A Kossuth-díjas színésznő február 2-án ünnepli a 75. születésnapját. Noha a színészi pályát több, mint 30 éve diplomáciai és politikusi munkára váltotta, így is nyomot hagyott a hazai színházi és filmes életben.
Vizuál

A Hat hét nyerte a fődíjat, a Larry pedig tarolt a magyar filmkritikusok díjátadóján

Február 3-án délután adták át a 60. Magyar Filmkritikusok Díjakat, amelynek fődíját Szakonyi Noémi Veronika Hat hét című drámája hódította el, Grunwalsky Ferenc pedig életműdíjat vehetett át.
Könyv

Ők kapják idén a Baumgarten-díjat

Február 8-án szerdán, 18 órakor adják át az idei Baumgarten-emlékdíjat, illetve a Baumgarten-emlékjutalmat a Vörösmarty téri Szamos Gourmet Házban.
Zenés színház

Az Éj királynője a levegőben

Az amerikai szoprán nem csupán virtuóz koloratúrkészségéről híres, hanem bravúros légtornászmutatványairól is, ráadásul képes ötvözni a kettőt: a levegőben lógva adja elő Az Éj királynőjének áriáját A varázsfuvolából.
Vizuál

Egy hónap múlva kezdődik a Frankofón Filmnapok

Március 1-12. között huszonhat kortárs, köztük több díjnyertes alkotást láthat a magyar közönség a frankofón filmtermés legjavából.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Színház magazin

„Soha nem kellett méltatlan dolgot elvállalnom” – Moór Marianna 80 éves

Bakfisként 8750 kislány közül választották ki egy filmfőszerepre, amit több mint harminc filmes alakítás és száznál is több színházi bemutató követett. Moór Marianna életműve gazdag és teljes. A színésznő február 5-én tölti be a 80. életévét.
Színház magazin

„Mindig is nagyobb volt bennem a színház utáni alázat, mint az önmutogatásra való késztetés" – Sunyovszky Szilvia 75 éves

A Kossuth-díjas színésznő február 2-án ünnepli a 75. születésnapját. Noha a színészi pályát több, mint 30 éve diplomáciai és politikusi munkára váltotta, így is nyomot hagyott a hazai színházi és filmes életben.
Színház hír

A STEREO AKT kulturális műhelyt és közösségi teret nyit

A független alkotócsoport a VIII. kerületben talált otthonra. A jövőben alkotóműhelyként és befogadóhelyként is üzemelő STEREO Művház átalakítása még javában tart: az első ütem befejezéséhez közösségi támogatási kampányt indítottak. 
Színház ajánló

Menni kéne… – amire februárban beindulunk

Van, ahová a színészek, máshová a rendező, megint máshová az izgalmasnak ígérkező színházi nyelv csalogat be – legyen az dráma, thriller vagy olyan előadás, aminek a műfaja most még nem is tudható biztosan.
Színház ajánló

Koldusopera – Bagó Bertalan rendezése a József Attila Színházban

Műfaját tekintve: opera, musical, operett és mindezek paródiája – nemcsak ígérik ezt a darabról, de be is váltják február 18-ától a József Attila Színház színpadán, Bagó Bertalan rendezésében.