Színház

Új tagokkal erősít a Thália Színház

2020.05.06. 13:10
Ajánlom
A Vígszínházból érkező Csőre Gábor és Ember Márk mellett Szinetár Dóra és Udvarias Anna is a társulathoz szegődött.

A Schell Judit vezette intézmény tájékoztatása szerint a 2020/2021-es színházi évadban négy művésszel bővül a Thália Színház társulata. Közülük ketten – vendégművészként – már a jelenleg zajló évadban felléptek egy-egy előadásban: Udvarias Annát az Egy csók és más semmi című zenés vígjátékban, Csőre Gábor pedig a Legszebb férfikor című mulatságos bohózattá gyorsuló előadásban láthatjuk.

Mellettük a társulathoz szerződik még Szinetár Dóra, aki nemrégiben jelentette be, hogy távozik a Budapesti Operettszínházból, valamint Ember Márk, aki a Vígszínházból szerződik át a Tháliához. Szinetár Dóra közösségi oldalán kommentálta a hírt: „Nem csinálok úgy, mintha íme mostantól prózai színész lennék, mert sokszor voltam az eddig is, és biztos nem mindig leszek az ezután sem. Meg ez szerintem amúgy is hülyeség, az ember vagy Színész, vagy nem az.” Az elszerződés kapcsán megjegyzi: „Schell Juci hívott, és azt mondta SZÜKSÉG VAN RÁM.

Ez pedig ezen a pályán az általam legritkábban hallott mondat, úgyhogy egyértelmű volt, itt az idő! Menni kell!

szinetar-115051.jpg

Szinetár Dóra (Fotó/Forrás: Benczúr Ház)

Ember Márk ugyancsak közösségi oldalán úgy fogalmazott, egy ideje azt érezte, hogy váltania kell, a döntését azonban még jóval a Vígszínház körül kialakult „botrányok” előtt meghozta. „Csodálatos feladataim voltak a Vígben, nagyon büszke vagyok arra az útra amit itt bejárhattam, statisztától a főszerepekig, de hajtott valami menni akarás... ha ennek nem tettem volna eleget, az nekem se és a színháznak se lett volna jó.” A színész tovább játssza vígszínházi szerepeinek nagy részét mindaddig, amíg egyeztethető.

Fejléckép: Szinetár Dóra, Csőre Gábor (fotó: Zsigmond László), Udvarias Anna (forrás: Udvarias Anna Facebook oldala), Ember Márk (fotó: Dömölky Dániel)

Programkereső

Legnépszerűbb

Jazz/World

Hallgasd meg az összetartozás dalát – Csík Zenekar: Hazám, hazám

Elkészült a Nemzeti Összetartozás Dala, a Csík Zenekar dalát olyan művészek éneklik, mint Miklósa Erika, Szarka Tamás és Molnár Levente.
Vizuál

Ingyenes filmek a Trianon emléknapon a Távmoziban

A korszakban játszódó ingyenesen vetített filmekkel, illetve az akkori virágzó filmes és színházi életet bemutató különleges Filmhíradóval kapcsolódik a Trianon100 eseménysorozathoz június 4-én a Budapest Film Zrt..
Vizuál

Próbáld ki a tudásod a Nemzeti Múzeum Trianon 100 kvízeivel!

Bár a múzeum kapui még mindig zárva tartanak, a Nemzeti Múzeum a virtuális térben továbbra is tartja a kapcsolatot látogatóival, határon innen és túlról. A Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából egy helyre gyűjtötték a témához kapcsolódó online tartamalmainkat, kvízeinket és játékos feladataikat.
Klasszikus

Fellélegzés címmel jön a Fesztivál Akadémia Budapest augusztusban

Az idei komolyzenei fesztivált augusztus 20. és 30. között rendezik meg a Zeneakadémián és más budapesti helyszíneken hatvan magyar művész részvételével.
Plusz

Mihelyt vége a veszélyhelyzetnek, nyithatnak a színházak, a mozik, a múzeumok

Ezt Gulyás Gergely jelentette be a mai Kormányinfón. A Parlament június 16-án szavaz a veszélyhelyzet megszűnéséről.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Színház gyász

Elhunyt Szegvári Menyhért, az egri színház örökös tagja

A Jászai Mari-díjas színész, rendező, az egri Gárdonyi Géza színház örökös tagja 71 éves volt.
Színház ajánló

Lakatos Márk látványvilágával készül a Dekameron 2020

Csákányi Eszter és Kulka János is szerepel a Trojka Színházi Társulás online előadásában, amely bárki számára ingyenesen elérhető lesz június 11-én este.
Színház ajánló

Trianon különkiadással emlékezik a Vörösmarty Színház a százéves évfordulón

A Trianon című előadással emlékezik meg a székesfehérvári Vörösmarty Színház a 100 éve aláírt békediktátumra. Június 4-én 16.31-kor a színház Facebook oldalán online elérhető lesz az évad utolsó nagyszínpadi bemutatójából készült rendhagyó összeállítás.
Színház hír

140 év óta először elmarad a Royal Shakespeare Company évada

A Royal Shakespeare Company (RSC) neves brit színházi társulat az összes idei előadását elhalasztotta vagy törölte a koronavírus-járvány miatt - jelentette be közleményében a társulat művészeti igazgatója.
Színház gyász

86 éves korában elhunyt Földi Teri

A Jászai Mari-díjas színművész halálhíréről egykori színháza, a Vígszínház számolt be.