Színház

Új tagokkal erősít a Thália Színház

2020.05.06. 13:10
Ajánlom
A Vígszínházból érkező Csőre Gábor és Ember Márk mellett Szinetár Dóra és Udvarias Anna is a társulathoz szegődött.

A Schell Judit vezette intézmény tájékoztatása szerint a 2020/2021-es színházi évadban négy művésszel bővül a Thália Színház társulata. Közülük ketten – vendégművészként – már a jelenleg zajló évadban felléptek egy-egy előadásban: Udvarias Annát az Egy csók és más semmi című zenés vígjátékban, Csőre Gábor pedig a Legszebb férfikor című mulatságos bohózattá gyorsuló előadásban láthatjuk.

Mellettük a társulathoz szerződik még Szinetár Dóra, aki nemrégiben jelentette be, hogy távozik a Budapesti Operettszínházból, valamint Ember Márk, aki a Vígszínházból szerződik át a Tháliához. Szinetár Dóra közösségi oldalán kommentálta a hírt: „Nem csinálok úgy, mintha íme mostantól prózai színész lennék, mert sokszor voltam az eddig is, és biztos nem mindig leszek az ezután sem. Meg ez szerintem amúgy is hülyeség, az ember vagy Színész, vagy nem az.” Az elszerződés kapcsán megjegyzi: „Schell Juci hívott, és azt mondta SZÜKSÉG VAN RÁM.

Ez pedig ezen a pályán az általam legritkábban hallott mondat, úgyhogy egyértelmű volt, itt az idő! Menni kell!

szinetar-115051.jpg

Szinetár Dóra (Fotó/Forrás: Benczúr Ház)

Ember Márk ugyancsak közösségi oldalán úgy fogalmazott, egy ideje azt érezte, hogy váltania kell, a döntését azonban még jóval a Vígszínház körül kialakult „botrányok” előtt meghozta. „Csodálatos feladataim voltak a Vígben, nagyon büszke vagyok arra az útra amit itt bejárhattam, statisztától a főszerepekig, de hajtott valami menni akarás... ha ennek nem tettem volna eleget, az nekem se és a színháznak se lett volna jó.” A színész tovább játssza vígszínházi szerepeinek nagy részét mindaddig, amíg egyeztethető.

Fejléckép: Szinetár Dóra, Csőre Gábor (fotó: Zsigmond László), Udvarias Anna (forrás: Udvarias Anna Facebook oldala), Ember Márk (fotó: Dömölky Dániel)

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

„Fel kell találni magunkat” – Interjú Bretz Gáborral

Bretz Gábor az Opera állandó művésze, aki az elsők között kapta meg a Kamaraénekesi címet, egy-egy évad során több szerepet is alakít. Legutóbb a – címlapfotót is inspiráló – Don Carlos online premierjén láthattuk. A világhírű basszbaritonnal a pandémia teremtette kihívásokról, az énektanítás rejtelmeiről és arról is beszélgettünk, mit kívánna egy jótündértől.
Színház

Új bemutatókkal kezdi jubileumi évadát a Vígszínház

Több mint 90 éves hagyományát követve a Vígszínház május 1-jén megkezdte a következő évad bérleteinek értékesítését. Bár egyelőre csak decemberig hirdettek műsort, az elmúlt időszak közönség előtt be nem mutatott előadásai mellett újdonságokat is tartogat a 2021/2022-es szezon.
Klasszikus

A Liszt Ferenc Kamarazenekar Juliane Banse operaénekessel és Várdai Istvánnal búcsúztatja az évadot

Nemcsak különleges vendégekkel, hanem izgalmas átiratokkal is készül a 2020/21-es zeneakadémiai évad online szezonzáró koncertjére a Liszt Ferenc Kamarazenekar. Az együttes május 14-én először Várdai Istvánnal Bach-szonátát játszik kamarazenekari felállásban, ezt követően a világhírű Juliane Banse közreműködésével Mendelssohn jól ismert dalai csendülnek fel új köntösbe bújtatva.
Klasszikus

„Újraéled a karanténba zárt kultúra”- kihirdette a Budapesti Fesztiválzenekar 2021–22-es évadát

Fischer Iván rendezte új operaelőadás, Richard Strauss-maraton és nemzetközi sztárok, köztük Danyiil Trifonov vagy Jordi Savall is szerepelnek a Budapesti Fesztiválzenekar 2021–22-es évadjában.
Könyv

Irodalmi kvízkötetet jelentetett meg a POKET

A Zsebkvízzel a szerkesztők az offline, kézzel fogható játék élményét szeretnék elősegíteni a hosszú, korlátozásokkal és online jelenléttel teli időszak után.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Színház hír

Nagyszabású gálaműsorral segíti a THEALTER Fesztivált a Szegedi Nemzeti Színház

Szeged Napja alkalmából május 21-én gálával kedveskedik nézőinek a Szegedi Nemzeti Színház, melynek bevételével a nehéz helyzetbe került THEALTER Fesztivál fennmaradását is támogatja.
Színház hír

Lehoczky Zsuzsa a Nemzet Színésze

Május 11-én új tagot választottak a Nemzet Színésze cím birtokosai. A Törőcsik Mari halálával megüresedett helyre Lehoczky Zsuzsát választotta a jelenlegi tizenegy tag.
Színház hír

Rusznyák Gábor kapta a Déryné-díjat

Miskolc Város Napja alkalmából a közgyűlés idén is díjazta a város hírnevét öregbítő, legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtó személyeket, szervezeteket. A május 11-i ünnepségen átadták a Déryné színházi díjat is, melyet ezúttal Rusznyák Gábor, a Miskolci Nemzeti Színház főrendezője vehetett át.
Színház hír

Új bemutatókkal kezdi jubileumi évadát a Vígszínház

Több mint 90 éves hagyományát követve a Vígszínház május 1-jén megkezdte a következő évad bérleteinek értékesítését. Bár egyelőre csak decemberig hirdettek műsort, az elmúlt időszak közönség előtt be nem mutatott előadásai mellett újdonságokat is tartogat a 2021/2022-es szezon.
Színház hír

A FESZ szerint szabálytalanul dönthettek az idei működési támogatásokról

A Független Előadó-Művészeti Szövetség nyílt levélben hívja a fel a figyelmet arra, hogy a minősítéssel nem rendelkező előadó-művészeti szervezetek támogatásainak megítélésekor az elbírálás és a döntéshozatal során nem tartották be a pályázatra vonatkozó törvényi előírásokat.