Színház

Újdonságok a Maladype Bázison

2014.10.30. 11:00
Ajánlom
A korábbi évadokhoz hasonlóan a repertoáron lévő előadások mellett idén új programsorozatokkal jelentkezik a Maladype Színház. Emellett a jelenleg is tartó plakátkampányhoz kapcsolódóan játékra invitálják nézőiket.

November 2-án 15 órakor indul a Numera című beszélgetéssorozat, amelyben a társulat tagjai meghívott vendégekkel járják körül a számok sajátos világrendező szerepét. A beszélgetések célja elsősorban nem a tudományos igényű, teljes körű áttekintés, sokkal inkább egyfajta nyomozás, kötetlen kalandozás a numerikus jelek világában - áll a színház közleményében. A szervezők olyan fogalmakra és területekre összpontosítanak, melyekben a számok az alkotás folyamatával fonódnak össze. A havi rendszerességgel jelentkező programnak mindig más számjegy lesz az origója.

A november 2-ai nyitóalkalom fókuszában a nulla áll. Ez a kezdethez, véghez, végtelenhez, teljességhez, újjászületéshez, újrakezdéshez kötődő fogalmainkat magába sűrítő számjegy gazdag kiindulási pontként szolgál a meghívott vendégek - Monspart Sarolta, a Futás Nagyasszonya, tájfutó világbajnok, Sáry László, zeneszerző, zenepedagógus, Surányi László, matematikus, filozófus, művészet- és irodalomesztéta valamit Tankó Erika, a Maladype Színház színésznője - nézőkkel közösen történő beszélgetéséhez.

A Kamarakoncertek - muzsikus közelben koncertsorozat az Európa-szerte kialakult udvari zenélés, zenei szalonok és klubok hagyományához csatlakozva a klasszikus és kortárs zeneszerzők iránt nyitott nézőknek kínál kikapcsolódást. A havonta jelentkező zenés esteken a Maladype egyik kulcsfogalmát jelentő "emberszínész" az "emberzenész" fogalmával egészül ki: a Bázis intim teréhez alkalmazkodó koncertek a hallgatóságot a zeneművek és zeneművészek munkájának műhelytitkaiba avatják be.

A hagyományosan megszokott formáktól eltérően az érdeklődők testközelben találkozhatnak és kötetlenül beszélgethetnek a meghívott alkotókkal zenéről, harmóniáról, hatásokról, a létrehozás folyamatairól és lehetőségeiről, az alkotótársak kölcsönös felelősségéről, szöveg és zene kapcsolatának. A következő kamarakoncertre november 16-án 19 órakor kerül sor Az idő megjelenítése a zenében címmel. Előadók: Jónás Krisztina (ének), Vályi Csilla (gordonka) és Hegedüs Gönczy Katalin (zongora).

Idén októberben "Én is a Maladypét nézem"címmel plakátkampányt indított a színház, melyben olyan, a Maladype szellemi pártolói köréhez tartozó értékemberek vállalták a megjelenést, mint Törőcsik Mari, a Nemzet Színésze, Kepes András író, médiaszemélyiség, Csepeli György szociálpszichológus, Pásztor Anna, az Anna & the Barbies alapító-énekesnője, Kiss Tibi zenész, a Quimby frontembere, Klein Dávid hegymászó és Huszárik Kata színésznő.

A brand kampányhoz kapcsolódva a társulat közös játékra hívja nézőit:

Ha Te is a Maladypét nézed,
Ha tervezed, hogy Te is a Maladypét fogod nézni,
Ha ismerősen cseng, de még nem tudod, mi az a Maladype,
Ha szeretnéd tudni, mások mit tartanak izgalmasnak a Maladypében,
akkor csatlakozz és játssz velünk!

Mit kell ehhez tenned?

1. "Én is a Maladypét nézem" címmel tölts fel egy képet az üzenőfaladra Facebookon és taggeld be rajta a Maladype Színházat!

Ezen szerepelhet bármi, ami összeköt Téged és a Maladypét: egy közös fotó a társulattal, egy színházjegy, egy előadásunkhoz köthető kellék, a kedvenc maladypés előadásfotód; vagy ha nem jártál még nálunk, gyere el és készíts egy képet előadás után magadról a színészekkel a Bázis tereiben, de akár a városban található plakátjainkkal is megörökítheted magad. Légy kreatív!

2. Írd oda a képhez a neved és hogy mivel foglalkozol!

Ezen felül írhatsz bármit az általad feltöltött képről, az első maladypés élményedről, a számodra legemlékezetesebb darabról, idézhetsz egy részletet a kedvenc előadásodból, a színészeinkkel készült interjúkból; vagy ha nem ismersz még minket, írd le, honnan és mit hallottál rólunk!

A beküldők között a november 25-i Platonov előadásunk után kisorsolunk:
- 7 db, bármelyik előadásunkra szabadon felhasználható páros belépőt,
- 3 db, a társulat által dedikált Maladype 10 év/years címmel megjelent könyvészeti különlegességet, mely a Maladype Színház tízéves fejlődéstörténetét mutatja be.

Terveink szerint a játékban résztvevőket az "Én is a Maladypét nézem" közösség tagjaiként a Deák téren kihelyezésre kerülő 1 db óriásplakáton örökítjük meg.

Beküldési határidő: november 15.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Mi történik, ha Don Giovanniból RockGiovanni lesz?

Ütős napunk volt tegnap Miskolcon. Délután stand-up, este pedig a várva várt idei népopera: a RockGiovanni. Nevettünk, izgultunk, elámultunk, ünnepeltünk, kutyagoltunk, fáztunk... És persze jól el is fáradtunk. De megérte.
Klasszikus

87 évesen elhunyt Gennagyij Rozsgyesztvenszkij

A világhírű orosz karmester több ízben járt Magyarországon is. Több mint félszáz művet írtak neki kortárs zeneszerzők.
Klasszikus

Daganatos betegségből gyógyuló sorstársainak gyűjt a Virtuózok döntőse

Lukács Gergely tavaly a döntőig jutott a Virtuózok tehetségkutató műsorban. A tubaművész most egy fontos ügy érdekében kéri közönségének támogatását. A rákból felépült művész a Démétér ház daganatos betegségből gyógyuló lakóinak szeretne segíteni, akik ugyanazt a nehéz utat járják végig, amit egykor ő.
Színház

Székely Krisztát, Kováts Adélt és a kolozsvári társulatot is díjazta a POSZT

A XVIII. Pécsi Országos Színházi Találkozó szakmai, színész- és közönségzsűrije idén is döntött a fesztivál díjairól. A Kolozsvári Állami Magyar Színházé a legjobb előadásnak járó elismerés, a Fidelio támogatásával átadott legjobb 30 év alatti színésznőnek járó díjat Szakács Hajnalka vehette át. Íme a díjazottak listája!
Zenés színház

DaCapo: lehet kétszer is érdekes ugyanaz a produkció?

Ismerik azt a keserédes érzést, amikor felvirrad egy várva várt esemény utolsó napja? Ezzel ébredtünk ma Miskolcon immár túl operabáron, régi keresztény hagyományokat idéző felvonuláson, és a RockGiovanni második előadásán is.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Színház óbudai társaskör

Óbudai Nyár az Óbudai Társaskör kertjében

Az elmúlt évek hagyományait folytatva idén nyáron is várja közönségét az Óbudai Nyár keretében az Óbudai Társaskör kertje.
Színház interjú

„Nevetsz, de közben akár sírhatnál is” – Interjú Vida Péterrel

Június 22-én, Az Anyám, a nyolcadik kerület! című előadással nyitja meg színházi idényét a Kultkikötő, ami egyben a darab ősbemutatója lesz. A „monoKRÓM KÁDdráma” főszerepét Vida Péter alakítja.
Színház poszt 2018

Székely Krisztát, Kováts Adélt és a kolozsvári társulatot is díjazta a POSZT

A XVIII. Pécsi Országos Színházi Találkozó szakmai, színész- és közönségzsűrije idén is döntött a fesztivál díjairól. A Kolozsvári Állami Magyar Színházé a legjobb előadásnak járó elismerés, a Fidelio támogatásával átadott legjobb 30 év alatti színésznőnek járó díjat Szakács Hajnalka vehette át. Íme a díjazottak listája!
Színház magazin

A néző bosszantása és kényeztetése – jegyzetek az idei POSZT-ról

Ha valaki valóban egy fesztiválra kíváncsi, arról szeretne összbenyomást kapni, leküzdhetetlen akadályokba ütközik. Csak látszólag egyszerű megoldás, hogy módszeresen végignézi valamennyi előadást.
Színház gyász

Elhunyt Paudits Béla

Szerda délután a kórház intenzív osztályán érte a halál a 68 éves színészt.