Színház

Ujj Mészáros Károly rendezi a Rózsavölgyi Szalon új bemutatóját

2022.08.31. 09:25
Ajánlom
Stephen Enersen darabja, az Apróbetűs szerelem hazai ősbemutatóként kerül színre október 8-án, Petrik Andrea, Schmied Zoltán, Györgyi Anna és Kovács Máté közreműködésével.

„Jók benne a riposztok, a párbeszédek, tele van vicces beszólásokkal. Vitathatatlanul szórakoztató. És nyilván mélyebb rétegei is vannak” – mondta a drámáról Ujj Mészáros Károly rendező, hozzátéve, hogy a legnagyobb kihívásnak Petrik Andrea szerepe látszik, ugyanis a színésznő egy olyan figurát alakít, aki még egy plusz szerepet játszik a színpadon.

Ujj Mészáros Károly második rózsavölgyis rendezése (a Gyerekek című produkciót követően) egy magányos férfiról szól, aki felbérel egy színinövendéket, hogy játssza el a szeretőjét egy családi vacsorán. A cselre azért van szükség, mert az elvált férfi komoly párkapcsolati problémákkal küzd, úgy véli, hogy a nők nem rá, csupán az egzisztenciájára kíváncsiak. A lány megérkezésével azonban a helyzet különös fordulatot vesz.

A színinövendéket a kettős „kismamaszünet” után visszatérő Petrik Andrea játssza, aki két év után a Rózsavölgyi Szalon színpadán látható először.

„Engem pont az ragadott meg a darabban, hogy egyetlen játékon belül ezernyi játék van. Teljesen színészközpontú, amit nagyon szeretek” – mondta az Apróbetűs szerelemről a színésznő.

A szereplőgárda tagjaival – bár külön-külön nem ismeretlenek a nézők előtt – együtt, ebben a felállásban még nem találkozhatott velük a közönség. A névsor: Petrik Andrea, Schmied Zoltán, Györgyi Anna és Kovács Máté.

A Rózsavölgyi Szalon első bemutatójára, az Apróbetűs szerelemre már elkezdődött a jegyértékesítés, további információ az alábbi oldalon érhető el.

Fejléckép: Az Apróbetűs szerelem alkotói (fotó: Kallus György / Rózsavölgyi Szalon)

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Zenés színház

Kettévágott Carmina Burana – reakciók az operaházi büfébotrányra

Bogányi Tibor karmester visszalépett az operaház Carmina Burana-produkciók vezénylésétől, mivel főigazgatói döntésre szünetet kell beiktatni az előadásba. Az ügy számos viharos reakciót váltott ki.
Vizuál

Elhunyt Koncz András festőművész

A Munkácsy-díjas festőművész, Koncz Zsuzsa énekesnő öccse hosszú, méltósággal viselt, súlyos betegség után hunyt el március 2-án hajnalban, életének hetvenegyedik évében.
Zenés színház

„Mindenkinek ajánlom, hogy menjen ki éjszaka az erdőbe!” – interjú Claus Guthtal

A világ egyik legjelentősebb operarendezője, Claus Guth nemrég Budapestre látogatott: számos neves színház után a Magyar Állami Operaház is átvette Don Giovanni-rendezését. Ebből az alkalomból kérdeztük az alkotót.
Vizuál

Elhunyt Vadász György építész

Életének 92. évében, március 3-án elhunyt Vadász György Kossuth- és Ybl Miklós-díjas építőművész, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja, a nemzet művésze. A kilencvenes években készült épületeivel nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a bauhaus ismét népszerűvé vált a hazai építészetben.
Színház

Oidipusz a politika útvesztőjében – bemutatták Szikszai Rémusz rendezését a Radnóti Színházban

A Radnóti Színház legújabb előadásában Oidipusz egy idealista, ígéretes politikus, akinek szembe kell néznie a múlt terheivel. A produkció bemutatójára március 3-án került sor. A főszerepekben mások mellett Pál András, Kováts Adél és László Zsolt látható.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Színház ajánló

Oidipusz a politika útvesztőjében – bemutatták Szikszai Rémusz rendezését a Radnóti Színházban

A Radnóti Színház legújabb előadásában Oidipusz egy idealista, ígéretes politikus, akinek szembe kell néznie a múlt terheivel. A produkció bemutatójára március 3-án került sor. A főszerepekben mások mellett Pál András, Kováts Adél és László Zsolt látható.
Színház ajánló

Öt nap a stúdiószínház és a monodráma jegyében – hamarosan jön a 10. MOST FESZT

Március 20. és 24. között rendezi meg a tatabányai Jászai Mari Színház a 10. MOST FESZT-et, amely során vidéki, független és határon túli társulatok monodráma és stúdiószínházi előadásaiból kiválasztott produkciókat láthat a közönség. 
Színház hír

Erdélyben is bemutatkozik Székely Csaba tízparancsolat ihlette darabja

Székely Csaba 10 című drámáját Rusznyák Gábor állítja színpadra a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színházban. A tízparancsolat ihlette alkotás tíz magányos ember fokozatosan kibomló, egymást keresztező élettörténetét mutatja be.
Színház ajánló

Cseke Péter viszi színre a Játékszín magyarországi bemutatóját

Április 6-án Cseke Péter rendezésében, Hernádi Judit, Horváth Lili és Nagy Sándor főszereplésével mutatja be a Rém rendes vendég című komédiát a Játékszín.
Színház hír

Átadták a Kortárs Magyar Dráma-díjat: Pintér Béla és Horváth János Antal az idei kitüntetettek

A Radnóti Zsuzsa dramaturg alapította elismerést idén Pintér Béla érdemelte ki több évtizedes munkásságáért és színpadi szövegeiért. Különdíjat kapott Horváth János Antal, a Loupe Színházi Társulás alapítótagja.