Színház

Újra -és Madáchra- szabad a pálya!

2011.07.29. 15:34
Ajánlom
Igazgatói pályázatok a Madách és az Új Színház vezetői posztjára. A leendő vezetőktől azt várják, hogy megtartsák a színházak jelenlegi profilját.

A két színház ügyvezetői munkakörének betöltésére öt éves határozott idejű - 2012. február 1-jétől 2017. január 31-ig tartó -  munkajogviszony keretében kerül sor. A pályázat beadási határideje mindkét esetben 2011. augusztus 28. A pályázatokat az előadó-művészeti törvény előírásai alapján létrehozott szakmai bizottság véleményének mérlegelésével Tarlós István főpolgármester bírálja el és dönt a munkakör betöltéséről a benyújtást követő 45 napon belül.

A kormany.hu portálon közzétett pályázati felhívások szerint a Madách Színház vezetőjének feladata világszerte sikeres, igényes musicalek bemutatása, valamint kiváló magyar szerzők zenés darabjainak színpadra állítása korszerű színháztechnikai eszközökkel és szcenikai háttérrel, igényes szórakoztató prózai művek bemutatása. Emellett helyet kell adnia egyedi hangvételű kamaraesteknek és lehetőséget kell biztosítani fiatal tehetségeknek.

Az Új Színház vezetőjétől azonban elsősorban klasszikus és kortárs magyar művek, és színvonalas világirodalmi művek bemutatását várják el, megtartva a színház jelenlegi közönségét. Ugyanakkor új nézőrétegeket, valamennyi korosztályt is meg kell céloznia. A kiírás kiemeli a határon túli rendezőkkel folytatott együttműködést, illetve anyanyelvünk ápolását (!).

A munkakör betöltésének feltétele - mindkét esetben, az előadó-művészeti törvény értelmében - a színházi alaptevékenységnek megfelelő szakirányú felsőfokú végzettség és legalább öt éves szakmai gyakorlat. Előnyt jelent a szakterületen szerzett vezetői gyakorlat és legalább egy világnyelv tárgyalási szintű ismerete.

A pályázatoknak tartalmazniuk kell a támogatás várható, a 2012. évi támogatás nagyságrendjének mértékét figyelembe vevő működtetési koncepcióhoz kapcsolódóan a színházakat üzemeltető társaság 2012. február 1-jétől 2017. január 31-ig terjedő időszakra vonatkozó részletes üzleti tervét.

Márta István, az Új Színház jelenlegi igazgatója már jelezte, hogy újra pályázik.

A Madách Színház pályázata itt, az Új Színház pályázata itt érhető el.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Kilép a POSZT-ot szervező cégből a Magyar Színházi Társaság

A szervezet azt sérelmezi, hogy nem tudják megfelelően gyakorolni tulajdonosi és ellenőrzési jogukat. FRISSÍTÉS: Karsai György kilép a POSZT Tanácsadó Testületéből.
Klasszikus

Nem vagyok kétlaki - Interjú Selmeczi Györggyel 

Kisorosziban Selmeczi György, Orbán György, Vajda János és Csemiczky Miklós zeneszerzők fogadták a Partitúra stábját. Miklósa Erika és Batta András a kamerák előtt pillanthatott be a kortárs magyar zeneszerzés Négyek-nek is nevezett csoportja semmihez sem hasonlítható alkotói miliőjébe.
Zenés színház

Olyan ez, mint egy jókedvű sütés-főzés

Opera és festői nyáreste Szentendrén – 100 százalék élmény! Megadja a kulturális nyár alaphangját a június 29-ei szentendrei Operagála.
Klasszikus

Alig egy hónap, és kezdődik Érdi Tamás nyári fesztiválja

Ötödik alkalommal rendezik meg a Klassz a pARTon! fesztivált. Idén negyven koncertet, összesen 62 programot látogathatunk a hazai vízpartokon.
Klasszikus

Így gyakorolj! – Tabea Zimmermann brácsaművész tanácsai

A hazánkban is gyakran megforduló brácsaművész, Várjon Dénes zenészpartnere a Strad hasábjain hat pontban szedte össze tanácsait a fiatal (vonós)hangszereseknek.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Színház hír

Balogh Tibor válasza Karsai Györgynek

A POSZT Szakmai Tanácsadó Testületének tagja nyílt levélben reagál Karsai György egyetemi tanár, színikritikus hétfőn közzétett írására, amelyben lemond a POSZT Tanácsadó Testületi tagságáról.
Színház ajánló

12 színésznő olvassa fel Radnótiné Gyarmati Fanni teljes naplóját egy előadáson

Küszködik és teremt címmel Radnóti Miklósné Gyarmati Fanni naplóinak teljes szövegét 12 fiatal színésznő olvassa fel szerdán Budapesten, a Pozsonyi úti Amikor Galériában.
Színház ajánló

Már lehet jegyet venni az idei Színházak Éjszakájára

Egyetlen éjszaka alatt akár 34 budapesti színházba is ellátogathatnak a legkitartóbb színházrajongók szeptember 21-én, a nyolcadik Színházak Éjszakáján. Budapest egyik kötelező kulturális programjára online már megválthatók a kedvezményes jegyek.
Színház hír

Kilép a POSZT-ot szervező cégből a Magyar Színházi Társaság

A szervezet azt sérelmezi, hogy nem tudják megfelelően gyakorolni tulajdonosi és ellenőrzési jogukat. FRISSÍTÉS: Karsai György kilép a POSZT Tanácsadó Testületéből.
Színház hír

Két díjnak is örülhet ifj. Vidnyánszky Attila a POSZT-on

Szombat este átadták a 19. Pécsi Országos Színházi Találkozó díjait a Kodály Központban megrendezett ceremónián. A versenyprogramban tíz nap alatt tizennégy előadás vonult fel a díjakról döntő szakmai-, színész-, és közönségzsűri előtt.