Színház

Ünnepi műsorral várja a nézőket az Orlai Produkciós Iroda

2020.12.19. 11:30
Ajánlom
Évek óta nagy sikerrel játszott előadások és friss produkciók egyaránt szerepelnek az Orlai Produkciós Iroda év végi online kínálatban, ráadásul az élmény meg is osztható, hiszen a közvetítésekre ajándékjegyek is vásárolhatók a SzínházTV felületén.

Egészen egyedülálló esemény az online színház, amely különlegesen személyes, közeli élményt kínál a nézőknek. Az Orlai Produkciós Iroda előadásai ismét a SzínházTV felületére költöznek. Az ünnepi kínálatot a Párterápia nyitja december 25-én. Az előadás sikerének a titka a három színész, Balla Eszter, Debreczeny Csaba és Mészáros Máté összeszokott csapata és a szerző emberismerete. Ne lepődjenek meg, ha a sok nevetés közben esetleg önök is találnak kapcsolódási pontokat a képernyőn látottakhoz…

Díva, bohóc, ember és színésznő – ez mind Hernádi Judit. December 27-én látható önálló estjén saját színésznői és női létezéséről, pályájáról és magánéletéről is vall egy igazi, feledhetetlen zenés one-woman show-ban, amelynek címe: Hernádi pont.

Hernádi Judit:

Kapcsolódó

Hernádi Judit: "Még jön pár jó év hatvan után"

Mindent iróniába és humorba csomagol. Lételeme a játék szövegben, dalban, szerepekben. Mindig az érdekli, ami egy kicsit más, soha nem a megszokott. Díva, bohóc, ember és színész minőségében vet számot önmagával Hernádi pont című zenés estjében, Heilig Gábor és zenekarának kíséretével.

A Bocs, félrement! egy nagy lebukás szimfóniája emailekben, telefonokon és csevegőprogramokon előadva. A valós történetekből írt fergeteges komédiát december 28-án közvetítik, amelyben valószínűleg sokan játszottuk már Járó Zsuzsa, Kovács Patrícia, Mészáros Máté, Péter Kata vagy Schruff Milán szerepét.

Bocs, félrement!

Bocs, félrement! (Fotó/Forrás: Takács Attila / Orlai Produkció)

Három házaspár, két hely, két idő, és ezek között kell ugrálni, különben nagy baj lesz… De nem akkor, ha velünk töltik a szilvesztert vagy az újév napját, mert a Hogy szeret a másik garantáltan felhőtlen kikapcsolódást nyújt. Egy tökéletes bohózat, benne Ullmann Mónika, Pataki Ferenc, Grisnik Petra, Ötvös András, Edvi Henrietta és Nagy Dániel Viktor várja Önöket december 31-én.

A közvetítések a színházakban megszokott módon, 19 órakor kezdődnek és másnap 23 óráig nézhetők meg, szilveszterkor viszont már 17 órától várják a nézőket a SzínházTV felületén.

Minden további tudnivaló megtalálható ezen az oldalon.

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Bemutatták a Természetes fényt a Berlinalén – A sajtóvisszhangokból válogattunk

Kedden, a Berlinale második napján mutatták be Nagy Dénes Természetes fény című nagyjátékfilmjét. A magyar alkotást méltató külföldi kritikákból válogattunk.
Klasszikus

Egy egész nap Mozart bűvöletében – Íme a Mozart-nap teljes programja!

A Concerto Budapest élőben közvetíti a 3+1 koncertből és egy exkluzív körkapcsolásból álló nagyszabású Mozart-napját. A nap sztárszólistája Angela Hewitt. Egy újonnan felfedezett mű, a D-dúr Allegro is elhangzik.
Plusz

Anthony Hopkins… ááá, ehhez már nem lehet mit hozzátenni!

A hazai sajtón is végigsöpört a 83 éves angol színészlegenda legújabb videója. Nézze meg, hányféleképp találtak rajta fogást az egyes orgánumok. Szubjektív sajtószemle
Vizuál

Klausztrofób kollázs az emberi diszfunkcióról – Fliegauf Bence új filmje a Berlinalén debütált

Fliegauf Bence Rengeteg – Mindenhol látlak című filmjét a Berlinale harmadik napján láthattuk. Soha nincs könnyű dolga annak a rendezőnek, aki egy sikeres epizódfilm folytatására adja a fejét, ugyanis mindenki az elsőhöz fogja mérni az újat. Nem tettek másként a kritikusok sem. A filmről megjelent véleményekből válogattunk.
Vizuál

Enyedi Ildikó kémthriller sorozattervét díjazták a Berlinalén

A Balaton Brigád című sorozatot kilenc másik tervvel szemben találták a legjobbnak a Berlinale Co-Pro Series nevű rendezvényén – írta meg a hvg.hu.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Színház hír

Bakos-Kiss Gábor lett a Győri Nemzeti Színház új igazgatója

A kilenctagú szakmai bizottság javaslatára Bakos-Kiss Gábort választották a Győri Nemzeti Színház élére – tudatta Facebook-oldalán Dr. Dézsi Csaba András, Győr polgármestere. Az új igazgató 2021. július 1-jétől vezetheti a színházat.
Színház hír

Meghívja a tavaly elmaradt POSZT beválogatott előadásait a miskolci színház

A koronavírus járvány miatt 2020-ban nem rendezték meg a XX., jubileumi POSZT-ot, ezért a beválogatott tizennégy előadás sem mutatkozhatott be az eseményen. A Miskolci Nemzeti Színház most ezen változtatna.
Színház hír

Vándorfesztivál lehet a POSZT-ból?

Március 3-án robbant a hír, miszerint kezdeményezték a Pécsi Országos Színházi Találkozót szervező nonprofit kft. megszűnését. A döntést azzal indokolta a Magyar Teátrumi Társaság, hogy a fesztivál elfáradt, illetve a város számára sem volt annyira fontos – ez utóbbit Pécs polgármestere, Péterffy Attila azonnal cáfolta. Most úgy tűnik, hogy az MTT mégis megrendezné a szemlét valamilyen formában.
Színház hír

Lőrinczy György a Szentendrei Teátrum új vezetője

Az idén ötvenegy éve alapított Szentendrei Teátrum élén Lőrinczy György a korábbi igazgatót, Vasvári Csabát váltja, aki nem indult újra a pozícióért.
Színház hír

Mostani formájában megszűnik a POSZT

Kezdeményezték a Pécsi Országos Színházi Találkozót szervező nonprofit kft. megszűnését. A Magyar Teátrumi Társaság titkára szerint azért, mert „elfáradt, és Pécsnek nem is volt annyira fontos”. Ugyanakkor tíz éve tart a folyamat, amelynek része a mostani fejlemény.