Színház

Ünnepi műsorral várja a nézőket az Orlai Produkciós Iroda

2020.12.19. 11:30
Ajánlom
Évek óta nagy sikerrel játszott előadások és friss produkciók egyaránt szerepelnek az Orlai Produkciós Iroda év végi online kínálatban, ráadásul az élmény meg is osztható, hiszen a közvetítésekre ajándékjegyek is vásárolhatók a SzínházTV felületén.

Egészen egyedülálló esemény az online színház, amely különlegesen személyes, közeli élményt kínál a nézőknek. Az Orlai Produkciós Iroda előadásai ismét a SzínházTV felületére költöznek. Az ünnepi kínálatot a Párterápia nyitja december 25-én. Az előadás sikerének a titka a három színész, Balla Eszter, Debreczeny Csaba és Mészáros Máté összeszokott csapata és a szerző emberismerete. Ne lepődjenek meg, ha a sok nevetés közben esetleg önök is találnak kapcsolódási pontokat a képernyőn látottakhoz…

Díva, bohóc, ember és színésznő – ez mind Hernádi Judit. December 27-én látható önálló estjén saját színésznői és női létezéséről, pályájáról és magánéletéről is vall egy igazi, feledhetetlen zenés one-woman show-ban, amelynek címe: Hernádi pont.

Hernádi Judit:

Kapcsolódó

Hernádi Judit: "Még jön pár jó év hatvan után"

Mindent iróniába és humorba csomagol. Lételeme a játék szövegben, dalban, szerepekben. Mindig az érdekli, ami egy kicsit más, soha nem a megszokott. Díva, bohóc, ember és színész minőségében vet számot önmagával Hernádi pont című zenés estjében, Heilig Gábor és zenekarának kíséretével.

A Bocs, félrement! egy nagy lebukás szimfóniája emailekben, telefonokon és csevegőprogramokon előadva. A valós történetekből írt fergeteges komédiát december 28-án közvetítik, amelyben valószínűleg sokan játszottuk már Járó Zsuzsa, Kovács Patrícia, Mészáros Máté, Péter Kata vagy Schruff Milán szerepét.

Bocs, félrement!

Bocs, félrement! (Fotó/Forrás: Takács Attila / Orlai Produkció)

Három házaspár, két hely, két idő, és ezek között kell ugrálni, különben nagy baj lesz… De nem akkor, ha velünk töltik a szilvesztert vagy az újév napját, mert a Hogy szeret a másik garantáltan felhőtlen kikapcsolódást nyújt. Egy tökéletes bohózat, benne Ullmann Mónika, Pataki Ferenc, Grisnik Petra, Ötvös András, Edvi Henrietta és Nagy Dániel Viktor várja Önöket december 31-én.

A közvetítések a színházakban megszokott módon, 19 órakor kezdődnek és másnap 23 óráig nézhetők meg, szilveszterkor viszont már 17 órától várják a nézőket a SzínházTV felületén.

Minden további tudnivaló megtalálható ezen az oldalon.

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Plusz

„Vissza a pénzt a kultúrába!” – Duda Éva és Fodor Tamás felolvasta a FESZ követeléseit a Civil Sugárúton

Az 1848-as forradalom évfordulója alkalmából Civil Sugárút néven, civil szervezetek részvételével tartottak eseménysorozatot a Hősök tere és az Andrássy út között március 14-én és 15-én. Itt hangzott el a Független Előadó-művészeti Szövetség kiáltványa.
Plusz

„Nem karriert, sokkal inkább magamat próbáltam építeni” – interjú Menyhárt Jenővel, az Európa Kiadó énekes-gitárosával

„Az én fejemben is többször megfordult, hogy disszidáljak. Egyszer ténylegesen közel kerültem ahhoz, hogy meg is tegyem” – meséli az Európa Kiadó énekes-gitárosa, Menyhárt Jenő. Interjú.
Zenés színház

Hiánypótló szláv műveket mutat be jövő évadában a Magyar Állami Operaház

Meghirdette 2023/24-es évadát a Magyar Állami Operaház, melynek a Szláv Szezon címet adták. Színre kerül Dvořák Ruszalkája és Muszorgszkij Borisz Godunovja, valamint megismerheti a közönség Eötvös Péter első, magyar szövegre készült operáját is.
Színház

Harmadszor mutatta be a Szegedi Nemzeti Színház az anatevkai tejesember történetét

Király Levente és Gregor József után ezúttal Borovics Tamás bújt Tevje bőrébe a Hegedűs a háztetőn című musical szegedi előadásában. A zenés produkció márciusban három, áprilisban további két alkalommal látható a Nagyszínházban.  
Színház

Egri Márta és Péter Kata szerepelnek a Gólem Színház új bemutatójában

Borgula András Szorítsd meg a kezem címmel Marianna D. Birnbaum önéletrajzi írásaiból rendez színdarabot: egy nő találkozik a kómában fekvő anyjával. De vajon tényleg találkoznak?

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Színház ajánló

Színházi esttel emlékeznek meg Morcsányi Gézáról a Radnótiban

Személyes vallomásokkal, legendás előadások és közös emlékek felidézésével elevenedik meg a januárban elhunyt Morcsányi Géza alakja március 26-án. Az emlékesten való részvétel díjtalan, de regisztrációköteles.
Színház hír

„Használjuk a bábszínházat arra, hogy ismét megidézzük az alkotás örömét” – Nina Malíková üzenete a Bábszínházi világnapon

2003 óta ünnepeljük a Bábszínházi világnapot a nemzetközi Bábművész Szövetség (UNIMA) kezdeményezésére március 21-én. Ennek kapcsán minden évben két színházi – egy nemzetközi és egy magyar – alkotó osztja meg gondolatait.
Színház hír

Franciaország egyik legfontosabb állami kitüntetését veheti át Tompa Gábor

A Kolozsvári Állami Magyar Színház igazgatóját a Francia Művészeti és Irodalmi Érdemrend lovagi fokozatával tüntetik.
Színház ajánló

Egri Márta és Péter Kata szerepelnek a Gólem Színház új bemutatójában

Borgula András Szorítsd meg a kezem címmel Marianna D. Birnbaum önéletrajzi írásaiból rendez színdarabot: egy nő találkozik a kómában fekvő anyjával. De vajon tényleg találkoznak?
Színház ajánló

Egy punkoperával indítja a tavaszt a Független Színház

A roma és nem roma színházi alkotókból álló társulat Rothadó madarak címmel Balogh Rodrigó valós történet alapján született darabját állítja színpadra. Az előadás bemutatója március 25-én lesz a társulat új színházi helyszínén, a FüSziben.