Színház

Ünnepi műsorral várja a nézőket az Orlai Produkciós Iroda

2020.12.19. 11:30
Ajánlom
Évek óta nagy sikerrel játszott előadások és friss produkciók egyaránt szerepelnek az Orlai Produkciós Iroda év végi online kínálatban, ráadásul az élmény meg is osztható, hiszen a közvetítésekre ajándékjegyek is vásárolhatók a SzínházTV felületén.

Egészen egyedülálló esemény az online színház, amely különlegesen személyes, közeli élményt kínál a nézőknek. Az Orlai Produkciós Iroda előadásai ismét a SzínházTV felületére költöznek. Az ünnepi kínálatot a Párterápia nyitja december 25-én. Az előadás sikerének a titka a három színész, Balla Eszter, Debreczeny Csaba és Mészáros Máté összeszokott csapata és a szerző emberismerete. Ne lepődjenek meg, ha a sok nevetés közben esetleg önök is találnak kapcsolódási pontokat a képernyőn látottakhoz…

Díva, bohóc, ember és színésznő – ez mind Hernádi Judit. December 27-én látható önálló estjén saját színésznői és női létezéséről, pályájáról és magánéletéről is vall egy igazi, feledhetetlen zenés one-woman show-ban, amelynek címe: Hernádi pont.

Hernádi Judit:

Kapcsolódó

Hernádi Judit: "Még jön pár jó év hatvan után"

Mindent iróniába és humorba csomagol. Lételeme a játék szövegben, dalban, szerepekben. Mindig az érdekli, ami egy kicsit más, soha nem a megszokott. Díva, bohóc, ember és színész minőségében vet számot önmagával Hernádi pont című zenés estjében, Heilig Gábor és zenekarának kíséretével.

A Bocs, félrement! egy nagy lebukás szimfóniája emailekben, telefonokon és csevegőprogramokon előadva. A valós történetekből írt fergeteges komédiát december 28-án közvetítik, amelyben valószínűleg sokan játszottuk már Járó Zsuzsa, Kovács Patrícia, Mészáros Máté, Péter Kata vagy Schruff Milán szerepét.

Bocs, félrement!

Bocs, félrement! (Fotó/Forrás: Takács Attila / Orlai Produkció)

Három házaspár, két hely, két idő, és ezek között kell ugrálni, különben nagy baj lesz… De nem akkor, ha velünk töltik a szilvesztert vagy az újév napját, mert a Hogy szeret a másik garantáltan felhőtlen kikapcsolódást nyújt. Egy tökéletes bohózat, benne Ullmann Mónika, Pataki Ferenc, Grisnik Petra, Ötvös András, Edvi Henrietta és Nagy Dániel Viktor várja Önöket december 31-én.

A közvetítések a színházakban megszokott módon, 19 órakor kezdődnek és másnap 23 óráig nézhetők meg, szilveszterkor viszont már 17 órától várják a nézőket a SzínházTV felületén.

Minden további tudnivaló megtalálható ezen az oldalon.

Programkereső

Legolvasottabb

Klasszikus

68 éves korában elhunyt Ligeti András

A Kossuth-díjas karmester, hegedűművész súlyos betegség következtében, váratlanul hunyt el, tudatta családja.
Vizuál

Feljelentés áldozata lett az Anyáim története

Elmaradt az Ars Sacra Filmfesztivál versenyprogramjába meghívott film vetítése szombat este a Tabán moziban. A rendezők egy nappal a vetítés előtt tudták meg, hogy többen feljelentették a fesztivál szervezőit, és petíciót indítottak a szivárványcsaládok örökbefogadásáról szóló film vetítése ellen. 
Vizuál

A tudattalan titkos tempója - interjú Enyedi Ildikóval

Az Ezeregyéjszaka-szerűen dús, titokzatos szerelmi történet álarcában, Enyedi Ildikó új filmje, A feleségem története – Füst Milán regényéhez hűen – az élet összetettségéről, titokzatosságáról, uralhatatlan jellegéről mesél. A vetítés után kérdeztük a rendezőt.
Színház

„Csodálatos ez a bohóc-létezés” – Beszélgetés Mertz Tiborral

Szeptember 18-án mutatta be Székely Csaba Öröm és boldogság című drámáját a Budaörsi Latinovits Színház, Alföldi Róbert rendezésében. Mertz Tiborral, az előadás egyik szereplőjével beszélgettünk kíváncsiságról, társulati létezésről és véleménynyilvánításról.
Vizuál

Küldetés teljesítve – Lenyűgöző filmek sorát kínálta az idei CineFest 

Kilenc film. Ennyi fért abba a három napba, amelyet Miskolcon tölthettünk a CineFest Filmfesztivál vendégeként. Bár a versenyprogramnak csupán a töredékét láttuk, mégis varázslatos filmek emlékeit őrizzük magunkban - köztük a fődíjas és a közönségdíjas alkotásokét is. Fesztiválbeszámoló.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Színház hír

Mécs Károly végleg visszavonul

A Nemzet Művésze címmel kitüntetett, kétszeres Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész pályafutásának hatvan éve alatt számos helyen megfordult, jelenleg egy előadásban látható, utána visszavonul.
Színház magazin

Aki tudott szeretni – Törőcsik Mari visszatért a Nemzetibe

Szeptember 21-én nagyszabású gála keretében helyezték el az emlékezés sárga rózsáit egy ikonikus fotel mellé Törőcsik Mari pályatársai és barátai a Nemzeti Színházban. A nézőtéren meghatott csend, a színpad elé kifeszített kivetítőn egy mondat – „Tudni kell szeretni” – és egy távolba révedő arc… Marié.
Színház videó

Emberiségtörténettel ünnepli a Vörösmarty Színház a magyar dráma napját

A Vörösmarty Színház tavaly, a pandémia idején nagy vállalkozásba kezdett: négy kortárs drámaíró részvételével ott folytatják, ahol Madách Imre Az ember tragédiáját befejezte, 20-21. századi színekkel egészítve ki az emberiségtörténetet.
Színház hír

Spiró György „sötét kalandregénye” és Garaczi László karanténdrámája nyerte a Kortárs Magyar Dráma-díjat

A Radnóti Zsuzsa alapította kuratórium 2019 óta díjjal jutalmazza a legkiemelkedőbb drámaírókat, hagyományosan február 24-én. Az apropót Örkény István Tóték című drámájának bemutatója adja, amely 1964. február 24-én volt. Idén Spiró György és Garaczi László vehette át az elismerést a Rózsavölgyi Szalonban, ezúttal a magyar dráma napján, szeptember 21-én.
Színház interjú

„Csodálatos ez a bohóc-létezés” – Beszélgetés Mertz Tiborral

Szeptember 18-án mutatta be Székely Csaba Öröm és boldogság című drámáját a Budaörsi Latinovits Színház, Alföldi Róbert rendezésében. Mertz Tiborral, az előadás egyik szereplőjével beszélgettünk kíváncsiságról, társulati létezésről és véleménynyilvánításról.