Színház

Ünnepi műsorral várja a nézőket az Orlai Produkciós Iroda

2020.12.19. 11:30
Ajánlom
Évek óta nagy sikerrel játszott előadások és friss produkciók egyaránt szerepelnek az Orlai Produkciós Iroda év végi online kínálatban, ráadásul az élmény meg is osztható, hiszen a közvetítésekre ajándékjegyek is vásárolhatók a SzínházTV felületén.

Egészen egyedülálló esemény az online színház, amely különlegesen személyes, közeli élményt kínál a nézőknek. Az Orlai Produkciós Iroda előadásai ismét a SzínházTV felületére költöznek. Az ünnepi kínálatot a Párterápia nyitja december 25-én. Az előadás sikerének a titka a három színész, Balla Eszter, Debreczeny Csaba és Mészáros Máté összeszokott csapata és a szerző emberismerete. Ne lepődjenek meg, ha a sok nevetés közben esetleg önök is találnak kapcsolódási pontokat a képernyőn látottakhoz…

Díva, bohóc, ember és színésznő – ez mind Hernádi Judit. December 27-én látható önálló estjén saját színésznői és női létezéséről, pályájáról és magánéletéről is vall egy igazi, feledhetetlen zenés one-woman show-ban, amelynek címe: Hernádi pont.

Hernádi Judit:

Kapcsolódó

Hernádi Judit: "Még jön pár jó év hatvan után"

Mindent iróniába és humorba csomagol. Lételeme a játék szövegben, dalban, szerepekben. Mindig az érdekli, ami egy kicsit más, soha nem a megszokott. Díva, bohóc, ember és színész minőségében vet számot önmagával Hernádi pont című zenés estjében, Heilig Gábor és zenekarának kíséretével.

A Bocs, félrement! egy nagy lebukás szimfóniája emailekben, telefonokon és csevegőprogramokon előadva. A valós történetekből írt fergeteges komédiát december 28-án közvetítik, amelyben valószínűleg sokan játszottuk már Járó Zsuzsa, Kovács Patrícia, Mészáros Máté, Péter Kata vagy Schruff Milán szerepét.

Bocs, félrement!

Bocs, félrement! (Fotó/Forrás: Takács Attila / Orlai Produkció)

Három házaspár, két hely, két idő, és ezek között kell ugrálni, különben nagy baj lesz… De nem akkor, ha velünk töltik a szilvesztert vagy az újév napját, mert a Hogy szeret a másik garantáltan felhőtlen kikapcsolódást nyújt. Egy tökéletes bohózat, benne Ullmann Mónika, Pataki Ferenc, Grisnik Petra, Ötvös András, Edvi Henrietta és Nagy Dániel Viktor várja Önöket december 31-én.

A közvetítések a színházakban megszokott módon, 19 órakor kezdődnek és másnap 23 óráig nézhetők meg, szilveszterkor viszont már 17 órától várják a nézőket a SzínházTV felületén.

Minden további tudnivaló megtalálható ezen az oldalon.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Vizuál

Csák János: Demeter Szilárd hat intézményt összefogó közgyűjteményi központot vezet majd

Az M5 közszolgálati csatornának adott interjúban a kulturális és innovációs miniszter részletesebben is megindokolta, miért Demeter Szilárdot választotta a Magyar Nemzeti Múzeum élére, illetve bejelentette a Széchényi Ferenc Közgyűjteményi Központ létrejöttét.
Vizuál

Denis Villeneuve már a tökéletességet ostromolja – megnéztük a Dűne második részét

Az első fejezethez hasonlóan a Dűne: Második rész ugyancsak összművészeti remekmű lett, amelyben a szórakoztatás és a művészi koncepció varázslatos összhangba került. Denis Villeneue nagyeposza egy valódi audiovizuális orgia, amely minden alkotóelemében a tökéletességre törekszik.
Vizuál

Ingyenes művészettörténet kurzust indít a Képzőművészeti Egyetem középiskolásoknak

A tanfolyam márciusban indul, és május végéig folyamatosan be lehet kapcsolódni. A fiataloknak csupán regisztrálniuk szükséges a részvételhez.
Jazz/World

Omara Portuondo, a kubai Edith Piaf Budapesten is fellép búcsúturnéja során

A Buena Vista Social Club világhírű énekesnője október 6-án lép fel a Budapest Sportarénában, ahol a 93 éves előadó hosszú pályafutásának legismertebb dalai hangzanak el.
Klasszikus

Kér egy csésze Bachot?

Az Anima Musicae Kamarazenekar rendhagyó Bach-estre hívja az érdeklődőket az Óbudai Társaskörbe március 21-én, a mester 339. születésnapja alkalmából.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Színház ajánló

Cseke Péter viszi színre a Játékszín magyarországi bemutatóját

Április 6-án Cseke Péter rendezésében, Hernádi Judit, Horváth Lili és Nagy Sándor főszereplésével mutatja be a Rém rendes vendég című komédiát a Játékszín.
Színház hír

Átadták a Kortárs Magyar Dráma-díjat: Pintér Béla és Horváth János Antal az idei kitüntetettek

A Radnóti Zsuzsa dramaturg alapította elismerést idén Pintér Béla érdemelte ki több évtizedes munkásságáért és színpadi szövegeiért. Különdíjat kapott Horváth János Antal, a Loupe Színházi Társulás alapítótagja.
Színház ajánló

Miért kell eljutni a tragédiáig? – Budaörsön rendezi meg a Hamletet Alföldi Róbert

Megtartották a h.ml.t. című előadás próbáját. Shakespeare drámáját április 20-án mutatják be a Budaörsi Latinovits Színházban, de a premiert még megelőzi egy nyílt próba márciusban, a Színházak Éjszakáján.
Színház ajánló

Krabat a Fekete Malomban – a német ifjúsági irodalom egyik legnépszerűbb művét mutatja be a Budapest Bábszínház

Otfried Preuβler filmen és színpadon is többször feldolgozott, klasszikus történetének vadonatúj színpadi változatát mutatja be a Budapest Bábszínház március 2-án Hegymegi Máté rendezésében.
Színház ajánló

Különleges babaszínházi előadással várják a családokat a XV. kerületben

Március 2-án a Kikötő – Ifjúsági központban láthatja a közönség a KL Színház Izeg-mozog című babaszínházi előadását. A Fidelio „Ügy” elnevezésű kategóriájával díjazott Markó-Valentyik Anna egyszemélyes produkciójában varázslatos csecsemővilágot teremt.