Színház

Ünnepre hív a Rózsavölgyi Szalon

2020.11.29. 17:55
Ajánlom
Hogyan változtak meg a kommunikációs szokásaink a vírushelyzetben? Mit csinálhatunk a korlátozások ideje alatt? Milyen tervekkel vágunk bele a következő időszakba? Ezekre a kérdésekre kereste a választ Csiby Gergely és Józan László a Mi jár a fejedben? második adásában Vecsei H. Miklóssal, Herner Dorkával, Molnár Piroskával és Grecsó Krisztiánnal. Természetesen az adventi időszak előestéjén az ünnep is szóba került.

A beszélgetőpartnerek ezer szállal kötődnek egymáshoz és a Rózsavölgyi Szalonhoz, ezért talán nem meglepő, hogy a műsorvezetők régi jó játszópartnerként köszöntötték Vecsei H. Miklóst.

Az idei évadtól szabadúszóként dolgozó Hasi mesélt a váltásról, a focis sportbalesetéről, és hogy mennyire rosszkedvű, ha nem csinálhat semmit. Kedvelt szabadidős tevékenységei mellett szóba kerültek a jövőbeli tervek is.

Leszek én még vígszínházi tag, fogok én még ott játszani. Remélem, hogy így alakulhat az életem.

Az advent közeledtével kikerülhetetlen az ünnepi készülődés kérdése, és ebben a maszkos világban a kommunikációs szokások megváltozása. Herner Dorka pszichológus szerint ez egy sokkal kiélezettebb időszak, amikor nehezebb megtalálni a biztonságos talajt, márpedig alapvetően mindenki erre vágyik.

Molnár Piroska ezt a kapaszkodót a legkülönfélébb dolgokban keresi: nordic walkingozik és örömmel ad tanácsokat azzal kapcsolatban, hogy hogyan lehet érthetően beszélni a maszk alatt. Grecsó Krisztián új gyerekvers-kötetéből is felolvasott, Grecsó pedig megosztott egy adventi történetet 16 hónapos kislányáról, Hannáról.

Végezetül a Rózsavölgyi Szalon jótékonysági akciójáról is szó esett, ami a Líra Zrt. támogatásával valósul meg Facebookon. Három dedikált könyvet bocsátanak licitre – egy dedikált Kvittek vagyunk – Beszélgetés Molnár Piroskával kötetet, Grecsó Krisztián Belefér egy pici szívbe és Vámos Miklós Dunapest című könyvét. A befolyó összeget a Gyermekkör Alapítvány Alapítványnak (Heim Pál–Madarász utcai Gyermekkórház) kapja.

Fejléckép: a Mi jár a fejedben forgatásán (forrás: Rózsavölgyi Szalon)

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Vizuál

Leszámolás a paraszti kultúrával – megnéztük az év egyik legszebb filmjét

A Parasztok című filmet látni olyan, mintha végigjárnánk egy hatalmas múzeumot, és hosszasan elidőznénk valamennyi műalkotás előtt – szellemileg megterhelő, mégis eksztatikus művészi élményt jelent.
Klasszikus

Elhunyt Rolla János

A Kossuth-díjas hegedűművész, a Zeneakadémia Kamarazene Tanszékének oktatója és korábbi tanszékvezetője hetvenkilenc éves volt – tudatta a szomorú hírt a Zeneakadémia.
Vizuál

Elhunyt Andresz Kati

A színházi munkái mellett szinkronszerepeiről is híres színésznőt, akinek különleges hangja számos filmet tett emlékezetessé, hatvannyolc éves korában érte a halál.
Klasszikus

Ragyogó sötétségem – beszélgetés Érdi Tamással

Érdi Tamás zongoraművész december 17-én a Benczúr Házban ad ünnepre hangoló koncertet, az Egész nap karácsony rendezvény záróakkordjaként.
Könyv

Vámos Miklós: Remek megragadása annak, mi is a szépirodalom

Vámos Miklós ebben a hónapban is megmondja, mit érdemes elolvasni. Állandó rovatában ezúttal Sasha Marianna Salzmann Az emberben legyen szép minden című kötetével foglalkozik.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Színház hír

Evangéliumi történetek felolvasásával emlékeztek Jézus életére

A székesfehérvári Vörösmarty Színház hagyományos Újszövetség Maratonján negyven helyi lakos olvasott fel evangéliumi szövegrészeket advent első vasárnapján.
Színház hír

Otthonából üzent Szász Júlia

„Jobban vagyok már, lassan, de biztosan gyógyulgatok” – írta Instagram-bejegyzésében a Nemzeti Színház balesetet szenvedett művésze, aki egyúttal megköszönte az elmúlt hetekben kapott rengeteg támogatást.
Színház ajánló

Már elérhető a Pintér Béla és Társulata januári és februári műsora

Az idén 25. jubileumát ünneplő Pintér Béla és Társulata januárban és februárban összesen harminchat estén várja nézőit az újpesti UP Rendezvénytérbe. Az előadásokra már elindult a jegyértékesítés.
Színház ajánló

Tabutémákat is feszeget a Vörösmarty Színház A kék hajú lány című előadása

Két szereposztással is bemutatta a Vörösmarty Színház a Dóka Péter regényéből készült színdarabot, A kék hajú lányt. Az előadás után a közönség fiatal tagjai színházpedagógiai foglalkozáson is részt vehetnek.
Színház hír

Vidnyánszky Attila maradt a Magyar Teátrumi Társaság elnöke

Ismét Vidnyánszky Attilát, a Nemzeti Színház vezérigazgatóját választotta elnökévé a Magyar Teátrumi Társaság.