Színház

Ünnepre hív a Rózsavölgyi Szalon

2020.11.29. 17:55
Ajánlom
Hogyan változtak meg a kommunikációs szokásaink a vírushelyzetben? Mit csinálhatunk a korlátozások ideje alatt? Milyen tervekkel vágunk bele a következő időszakba? Ezekre a kérdésekre kereste a választ Csiby Gergely és Józan László a Mi jár a fejedben? második adásában Vecsei H. Miklóssal, Herner Dorkával, Molnár Piroskával és Grecsó Krisztiánnal. Természetesen az adventi időszak előestéjén az ünnep is szóba került.

A beszélgetőpartnerek ezer szállal kötődnek egymáshoz és a Rózsavölgyi Szalonhoz, ezért talán nem meglepő, hogy a műsorvezetők régi jó játszópartnerként köszöntötték Vecsei H. Miklóst.

Az idei évadtól szabadúszóként dolgozó Hasi mesélt a váltásról, a focis sportbalesetéről, és hogy mennyire rosszkedvű, ha nem csinálhat semmit. Kedvelt szabadidős tevékenységei mellett szóba kerültek a jövőbeli tervek is.

Leszek én még vígszínházi tag, fogok én még ott játszani. Remélem, hogy így alakulhat az életem.

Az advent közeledtével kikerülhetetlen az ünnepi készülődés kérdése, és ebben a maszkos világban a kommunikációs szokások megváltozása. Herner Dorka pszichológus szerint ez egy sokkal kiélezettebb időszak, amikor nehezebb megtalálni a biztonságos talajt, márpedig alapvetően mindenki erre vágyik.

Molnár Piroska ezt a kapaszkodót a legkülönfélébb dolgokban keresi: nordic walkingozik és örömmel ad tanácsokat azzal kapcsolatban, hogy hogyan lehet érthetően beszélni a maszk alatt. Grecsó Krisztián új gyerekvers-kötetéből is felolvasott, Grecsó pedig megosztott egy adventi történetet 16 hónapos kislányáról, Hannáról.

Végezetül a Rózsavölgyi Szalon jótékonysági akciójáról is szó esett, ami a Líra Zrt. támogatásával valósul meg Facebookon. Három dedikált könyvet bocsátanak licitre – egy dedikált Kvittek vagyunk – Beszélgetés Molnár Piroskával kötetet, Grecsó Krisztián Belefér egy pici szívbe és Vámos Miklós Dunapest című könyvét. A befolyó összeget a Gyermekkör Alapítvány Alapítványnak (Heim Pál–Madarász utcai Gyermekkórház) kapja.

Fejléckép: a Mi jár a fejedben forgatásán (forrás: Rózsavölgyi Szalon)

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Budapest, Amszterdam és Berlin együtt ünnepli Fischer Iván 70. születésnapját

Január 20-án ünnepli hetvenedik születésnapját Fischer Iván. A jeles alkalomból az általa is alapított Budapesti Fesztiválzenekar az amszterdami Concertgebouworkest és a Konzerthausorchester Berlin együttesekkel közös, az interneten közvetített koncertösszeállítással készül.
Színház

„Minden szerettem volna lenni” – Sinkovits Imre élete képekben

A Tizedes, Dobó István és Tót, a tűzoltóparancsnok a tévénézők számára, Mózes, Macbeth és a Tudós a színház szerelmeseinek. Nem volt olyan szerep és karakter, amelyben Sinkovits Imre ne remekelt volna. A húsz éve elhunyt színészlegendára fotókkal emlékezünk.
Plusz

Bach és Händel művei szólnak az oltóközponttá alakított Salisbury Székesegyházban

Ideiglenes oltóközpont lett a 800 éves délnyugat-angliai Salisbury Katedrálisból. Az orvosok dolgoznak és orgonazene szól, miközben a 80 év felettiek megkapják a koronavírus elleni Pfizer/BioNTech vakcinát.
Színház

Lemond tisztségéről az SZFE hallgatói önkormányzatának elnöke

Csernai Mihály lemondását a HÖK közösségi oldalán közölte. Bejelentése egy nappal azután történik, hogy a HVG közölte az új vezetés által felkért oktatók névsorát.
Klasszikus

5 különleges eset, amikor Fischer Iván nem „csak” vezényelt

Hetvenedik születésnapját ünnepli Fischer Iván. Egyik legelismertebb muzsikusunknak lenne is mivel hetvenkednie. Legfőbb büszkesége, a Budapesti Fesztiválzenekar évtizedek óta a világ élvonalába tartozik, ő pedig nem egyszerűen karmester: operát rendez és ír, közösségi koncerteket szervez, fontos ügyekben hallatja a hangját.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Színház ajánló

Fikció és valóság találkozása a színpadon

Regényadaptációval és egy való életből merítő vígjátékkal folytatódnak a SzínházTV közvetítései. Az előadások középpontjában ezúttal a folyamatosan elbukó, ám mindig újrakezdő ember áll, aki ballépéseivel és döntéseivel egyszerre válik nevetség tárgyává, miközben görbe tükröt mutat a nézőnek.
Színház szfe

Független alkotóműhelyt hoz létre az SZFE polgársága

A Színház- és Filmművészeti Egyetem átalakítása ellen tiltakozó oktatók és hallgatók Freeszfe Egyesület néven autonóm alkotóműhelyt hoztak létre, melynek elsődleges célja demokratikus keretek közé menteni az egyetem 155 éves szellemiségét.
Színház hír

Herczeg Tamás leköszön a Szegedi Szabadtéri Játékok éléről

Harangozó Gyula művészeti igazgató szintén elköszön a Fesztivál vezetésétől.
Színház szfe

107 tanár követeli az őszi félév érvényességét az SZFE vezetésétől

107 tanár – óraadók és osztályfőnökök egyaránt – írta alá azt a közleményt, amelyben követeli az őszi félév elismerését, a teljesítéseket, illetve, hogy fizessék ki a munkájukért a járandóságukat – tudta meg a 444.
Színház magazin

„Minden szerettem volna lenni” – Sinkovits Imre élete képekben

A Tizedes, Dobó István és Tót, a tűzoltóparancsnok a tévénézők számára, Mózes, Macbeth és a Tudós a színház szerelmeseinek. Nem volt olyan szerep és karakter, amelyben Sinkovits Imre ne remekelt volna. A húsz éve elhunyt színészlegendára fotókkal emlékezünk.