Színház

Ünnepre hív a Rózsavölgyi Szalon

2020.11.29. 17:55
Ajánlom
Hogyan változtak meg a kommunikációs szokásaink a vírushelyzetben? Mit csinálhatunk a korlátozások ideje alatt? Milyen tervekkel vágunk bele a következő időszakba? Ezekre a kérdésekre kereste a választ Csiby Gergely és Józan László a Mi jár a fejedben? második adásában Vecsei H. Miklóssal, Herner Dorkával, Molnár Piroskával és Grecsó Krisztiánnal. Természetesen az adventi időszak előestéjén az ünnep is szóba került.

A beszélgetőpartnerek ezer szállal kötődnek egymáshoz és a Rózsavölgyi Szalonhoz, ezért talán nem meglepő, hogy a műsorvezetők régi jó játszópartnerként köszöntötték Vecsei H. Miklóst.

Az idei évadtól szabadúszóként dolgozó Hasi mesélt a váltásról, a focis sportbalesetéről, és hogy mennyire rosszkedvű, ha nem csinálhat semmit. Kedvelt szabadidős tevékenységei mellett szóba kerültek a jövőbeli tervek is.

Leszek én még vígszínházi tag, fogok én még ott játszani. Remélem, hogy így alakulhat az életem.

Az advent közeledtével kikerülhetetlen az ünnepi készülődés kérdése, és ebben a maszkos világban a kommunikációs szokások megváltozása. Herner Dorka pszichológus szerint ez egy sokkal kiélezettebb időszak, amikor nehezebb megtalálni a biztonságos talajt, márpedig alapvetően mindenki erre vágyik.

Molnár Piroska ezt a kapaszkodót a legkülönfélébb dolgokban keresi: nordic walkingozik és örömmel ad tanácsokat azzal kapcsolatban, hogy hogyan lehet érthetően beszélni a maszk alatt. Grecsó Krisztián új gyerekvers-kötetéből is felolvasott, Grecsó pedig megosztott egy adventi történetet 16 hónapos kislányáról, Hannáról.

Végezetül a Rózsavölgyi Szalon jótékonysági akciójáról is szó esett, ami a Líra Zrt. támogatásával valósul meg Facebookon. Három dedikált könyvet bocsátanak licitre – egy dedikált Kvittek vagyunk – Beszélgetés Molnár Piroskával kötetet, Grecsó Krisztián Belefér egy pici szívbe és Vámos Miklós Dunapest című könyvét. A befolyó összeget a Gyermekkör Alapítvány Alapítványnak (Heim Pál–Madarász utcai Gyermekkórház) kapja.

Fejléckép: a Mi jár a fejedben forgatásán (forrás: Rózsavölgyi Szalon)

Programkereső

Legnépszerűbb

Plusz

Van neve annak, ami vagyok – Székely Kriszta kiállása

A Katona József Színház rendezője, Székely Kriszta is felszólalt június 14-én, a homoszexualitást a pedofíliával összemosó törvény elleni tüntetésen.
Zenés színház

58 év, 52 napló – beszélgetés Marton Évával

Egy férj, Dr. Marton Zoltán, aki azt mondja élete párjáról: „58 éve őt szolgálom”. És egy feleség, akit úgy hívnak: Marton Éva. S máris kirajzolódhat minden olvasó fejében a folytatás.
Színház

A Globe Színház szerint minden Shakespeare-mű rasszista

Úgy tűnik, hogy a rasszizmus elleni harc Shakespeare műveit is elérte, a Globe Színház ugyanis bejelentette, hogy „dekolonizálják” a szerző munkáit.
Vizuál

150 millió forintért kelt el egy Tihanyi-csendélet

A Kieselbach Galéria június 14-i aukcióján az egyik legdrágább tétel Tihanyi Lajos Csendélet cserepes virággal, kancsóval és citromokkal című festménye volt, melyet a festő 1909-ben készített.
Vizuál

Meghívták Rudolf Olivér diplomafilmjét a cannes-i fesztivál válogatásába

A FONICA M-120 című alkotást is beválogatták a cannes-i fesztivál Cinéfondation programja. A világ legnagyobb presztízsű filmes seregszemléje évről évre izgalmas válogatást mutat be a legfiatalabb generáció munkáiból.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Színház ajánló

Ősbemutatóra készül Kern András és Hernádi Judit

Június 18-án mutatják be Bess Wohl Válaszfalak című drámáját a Városmajori Szabadtéri Színpadon. A Magyarországon eddig még nem játszott darab két idős ember történetén keresztül beszél a szeretet és elfogadás erejéről, miközben fellebbenti a fátylat a beteljesületlen álmokról és felszínre törő vágyakról.
Színház ajánló

Kétórányi Cseh Tamás a Városmajorban, megállás nélkül

Cseh Tamás a XX. század krónikásaként vonult be a magyar zenetörténelembe. Szellemének, alkotóerejének hiánya sokak számára máig érezhető. A művész után maradt űrt próbálja betölteni az a színfalak közé álmodott nagyszabású, szcenírozott előadás, amely az első hangjegytől az utolsó hangulatképig Cseh Tamást idézi meg: a Váróterem, Keresztes Tamás rendezésében.
Színház hír

A Globe Színház szerint minden Shakespeare-mű rasszista

Úgy tűnik, hogy a rasszizmus elleni harc Shakespeare műveit is elérte, a Globe Színház ugyanis bejelentette, hogy „dekolonizálják” a szerző munkáit.
Színház hír

Rekordszámú pályázat érkezett a Pinceszínház igazgatói posztjára

A színház vezetésére összesen tizenöten pályáztak, ilyenre évtizedek óta nem volt példa – tudatta Takács Máriusz ferencvárosi képviselő a Facebook-oldalán.
Színház gyász

Elhunyt Nagy Zoltán színművész

Az Újszínház művészét 78 éves korában érte a halál.