Színház

Utolsók és jubilálók

2009.05.27. 16:55
Ajánlom
Itt az évad vége, ami sokszor egy-egy előadás végét is jelenti. Megpróbáltuk összegyűjteni, mely produkciók kerülnek ki a színházak repertoárjából a következő szezonban, illetve, hogy hol ünnepelnek jubiláló előadásokat.

A Katonában négy előadás búcsúzik. Május elején volt az Ivanovék karácsonyának utolsó előadása a Kamrában, és a birnhami erdő sem megy föl többé Dunsinan hegyére: a Macbeth is lekerült a műsorról. Június 3-án A néger és a kutyák harcát még megnézheti a Kamrában, aki lemaradt volna róla. Június 4-én pedig minden bizonnyal tömegek állnak majd a pénztárnál, hátha beférnek valahogy a kultikussá vált Nestroy-darab, A talizmán búcsúestéjére, ami egyben a 150. előadás is lesz.

Június 4-én egy másik "legenda" is kerek előadásszámhoz érkezik. Ugyanis a Radnóti Színházban A kripli kétszázadik alkalommal kerül a nézők elé.

A Budapesti Kamaraszínház Tivoliban 100. alkalommal lesz látható a Morus című előadás május 27-én. A Centrál Színházban ünneplik a S.Ö.R. 15 éves jubileumát június 2-án; 1994-ben lehetett először megnézni Shakespeare összes művét két óra alatt. A bemutató a Komédium Színházban volt. Szintén június 2-án jubilál a József Attila Színházban a Kaviár című zenés játék: a 65. előadás azonban a sorozat végét jelenti, ősztől már nem játsszák.

A Vígszínház elbúcsúztatta a Hamupipőkét és az Össztáncot (utóbbival nyitotta meg kapuit a felújított teátrum 1994 októberében), valamint a nagyszínházban utoljára ment az Úrhatnám polgár és a Játszd újra, Sam!; ezeket a jövő évadtól a Pesti Színházban lehet megnézni.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Jordán Adél szüleivel vehetett át díjat a kritikusoktól

Lázár Katit életműdíjjal, Jordán Tamás szombathelyi színházát különdíjjal jutalmazta a Színházi Kritikusok Céhe. Megható pillanatok és szerethető műsor jellemezte a gálát.
Vizuál

Miben előzte meg a Macskafogó a Disney-filmeket?

A rajongók alkotói interjúkat és filmes kincseket gyűjtöttek a Macskafogó bemutatásának 32. évfordulójára. Mi pedig megnéztük, miben is áll a film varázsa ennyi idő elteltével.
Tánc

Videó a balerinák és spicc-cipőjük intim kapcsolatáról

Tereza Bila a Cseh Nemzeti Színház öt magántáncosáról készített portréjában a balerinák felfedik a színpadon kívül töltött idő szertartásos mozzanatait.
Zenés színház

Aki hidat vert az opera és a pop között: Andrea Bocelli 60 éves

Gyerekként egy baleset következtében veszítette el a látását, így az operaszínpad helyett arénakoncerteken és a lemezstúdióban találta meg az otthonát. Pavarottit elragadta a hangja, de énekelt a pápa előtt és a legnagyobb popsztárokkal is.
Klasszikus

Kíváncsi vagy, milyen volt a dél-amerikai jezsuiták zenéje a barokk korban?

Ha igen, akkor látogass el a Párbeszéd Házába szombaton. De érdekes koncertek lesznek Jézus Szíve templomban is – ajánlunk néhány ingyenesen látogatható koncertet az Ars Sacra Fesztiválról.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Színház hír

Mi a különbség híres ember és celeb között? - Színészek válaszolnak

Celebség, pályakezdés és az operett műfaja is kiemelt témája a Jó kérdés beszélgetéssorozat új évadának. Szeptember 22-én délután Hernádi Judit, Ónodi Eszter, Scherer Péter és Veiszer Alinda beszélget a celebkultúráról a budapesti Katona József Színház K:antinjában.
Színház díj

Jordán Adél szüleivel vehetett át díjat a kritikusoktól

Lázár Katit életműdíjjal, Jordán Tamás szombathelyi színházát különdíjjal jutalmazta a Színházi Kritikusok Céhe. Megható pillanatok és szerethető műsor jellemezte a gálát.
Színház átrium

Újdonság az Átriumban!

Szeptembertől új évados bérletek vásárolhatók az Átrium előadásaira a színház jegypénztárában, vagy akár a színház honlapján.
Színház magazin

Amit mindig tudni akartál a színházakról

Mindegy, mennyit járunk, a színház mindig megmarad különleges, misztikus helynek - egy jó előadáson kizárjuk a külvilágot, és mi is az atmoszféra részeivé válunk. Épp ezért a színházban néha sajátos szabályok is működnek.
Színház ajánló

Így ünnepli a József Attila Színház a Magyar Dráma Napját

Slam poetryvel, zenés kabaréval, illetve A pápanő című előadás kulisszatitkait bemutató nyílt próbával ünnepli a József Attila Színház Az ember tragédiája bemutatásának évfordulóját.