Színház

Vacsorázzon Poirot-val!

2022.06.29. 12:50
Ajánlom
Poirot egy elmelazító, revüs estet sem tölthet gyilkosság nélkül. Agatha Christie halhatatlan belga detektívje és megoldásra váró rejtélyei ezúttal a Poirot az Orfeumban című vacsoraszínházi előadáson várják az érdeklődőket. A brit krimikirálynő művei és a belga ízek remek estét ígérnek.

Az Orfeum a titkok és látványok világa. Ám

ha Hercule Poirot érkezik az Orfeumba, akkor kétségtelenül valami izgalmas bűntény nyomozásának részesei – legalábbis nézői – lehetünk.

Az utánozhatatlan atmoszférát és izgalmakat teremtő Agatha Christie két egyfelvonásosából, a Darázsfészekből és a Sárga íriszl készült ez a vacsoraszínházi előadás, melynek első egyfelvonásosa a nézőkkel teli, a második pedig az üres Orfeumban játszódik. Persze előttünk, mi több, hamisítatlan belga vacsoránk társaságában, kitűnő kulisszák között.

Hogyan is működnek azok a kis szürke agysejtek ezeken a forró nyári estéken? Erről Elek Ferenc Poirot-ja ad majd meggyőző bizonyítékot.  Az Agatha Christie-darabokat Zöldi Gergely fordításában, Böhm György rendezésében izgulhatjuk végig, azzal a megnyugtató tudattal, hogy

a piperkőc és zseniális belgán gyilkos nem foghat ki. Nyugodjanak bele, az lesz a tettes, akire még csak nem is gyanakodtunk az Orfeum színes, csillogó és titkokkal teli világában…

Hogy az Orfeumban zajló vérpezsdítőn izgalmas előadáshoz csatlakozó, hasonló kulináris élvezetek ne zavarjanak senkit a bűnügyi rejtvényfejtésben – és főleg a színdarabok élvezetében –, kérjük, kövessék az Orfeum által mindenkire érvényes útmutatást. Nem fognak csalódni!

Poirot az Orfeumban

  • 2022. június 29., július 5. és 18., augusztus 15. és 17, 20:00
  • Orfeum

Szereplők:

Darázsfészek

Hercule Poirot: Elek Ferenc
Charles Harborough: Száraz Dénes
Claud Langdon: Ódor Kristóf
Nina Bellamy: Tenki Dalma

Sárga írisz

Hercule Poirot: Elek Ferenc
Pauline Weatherby: Tenki Dalma
Lola Valdez: Erdős Borcsa
Barton Russel: Száraz Dénes
Anthony Chappell: Ódor Kristóf
Stephen Carter: Vincze Márton
Luigi: Sütő András
Dizőz: Horváth Mónika

Rendezte: Böhm György
Zenei vezető: Nyitrai László
Jelmez: Kemenesi Tünde
Díszlet: Michac Gábor

Az előadásról további részletek itt érhetők el.

Fejléckép: Poirot az Orfeumban (forrás: Orfeum)

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Vizuál

Csák János: Demeter Szilárd hat intézményt összefogó közgyűjteményi központot vezet majd

Az M5 közszolgálati csatornának adott interjúban a kulturális és innovációs miniszter részletesebben is megindokolta, miért Demeter Szilárdot választotta a Magyar Nemzeti Múzeum élére, illetve bejelentette a Széchényi Ferenc Közgyűjteményi Központ létrejöttét.
Vizuál

Denis Villeneuve már a tökéletességet ostromolja – megnéztük a Dűne második részét

Az első fejezethez hasonlóan a Dűne: Második rész ugyancsak összművészeti remekmű lett, amelyben a szórakoztatás és a művészi koncepció varázslatos összhangba került. Denis Villeneue nagyeposza egy valódi audiovizuális orgia, amely minden alkotóelemében a tökéletességre törekszik.
Vizuál

Ingyenes művészettörténet kurzust indít a Képzőművészeti Egyetem középiskolásoknak

A tanfolyam márciusban indul, és május végéig folyamatosan be lehet kapcsolódni. A fiataloknak csupán regisztrálniuk szükséges a részvételhez.
Jazz/World

Omara Portuondo, a kubai Edith Piaf Budapesten is fellép búcsúturnéja során

A Buena Vista Social Club világhírű énekesnője október 6-án lép fel a Budapest Sportarénában, ahol a 93 éves előadó hosszú pályafutásának legismertebb dalai hangzanak el.
Klasszikus

Kér egy csésze Bachot?

Az Anima Musicae Kamarazenekar rendhagyó Bach-estre hívja az érdeklődőket az Óbudai Társaskörbe március 21-én, a mester 339. születésnapja alkalmából.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Színház hír

Erdélyben is bemutatkozik Székely Csaba tízparancsolat ihlette darabja

Székely Csaba 10 című drámáját Rusznyák Gábor állítja színpadra a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színházban. A tízparancsolat ihlette alkotás tíz magányos ember fokozatosan kibomló, egymást keresztező élettörténetét mutatja be.
Színház ajánló

Cseke Péter viszi színre a Játékszín magyarországi bemutatóját

Április 6-án Cseke Péter rendezésében, Hernádi Judit, Horváth Lili és Nagy Sándor főszereplésével mutatja be a Rém rendes vendég című komédiát a Játékszín.
Színház hír

Átadták a Kortárs Magyar Dráma-díjat: Pintér Béla és Horváth János Antal az idei kitüntetettek

A Radnóti Zsuzsa dramaturg alapította elismerést idén Pintér Béla érdemelte ki több évtizedes munkásságáért és színpadi szövegeiért. Különdíjat kapott Horváth János Antal, a Loupe Színházi Társulás alapítótagja.
Színház ajánló

Miért kell eljutni a tragédiáig? – Budaörsön rendezi meg a Hamletet Alföldi Róbert

Megtartották a h.ml.t. című előadás próbáját. Shakespeare drámáját április 20-án mutatják be a Budaörsi Latinovits Színházban, de a premiert még megelőzi egy nyílt próba márciusban, a Színházak Éjszakáján.
Színház ajánló

Krabat a Fekete Malomban – a német ifjúsági irodalom egyik legnépszerűbb művét mutatja be a Budapest Bábszínház

Otfried Preuβler filmen és színpadon is többször feldolgozott, klasszikus történetének vadonatúj színpadi változatát mutatja be a Budapest Bábszínház március 2-án Hegymegi Máté rendezésében.