Színház

„Vágyom a lecsendesedésre” – interjú Kulcsár Viktóriával

Kulcsár Viktória az Egy szoknya, egy nadrágban mutatkozik be a József Attila Színház színpadán, a 2021/2022-es évadtól pedig társulati tagként is erősíti a csapatot. A beszélgetésből többek között az is kiderül, hogy huncut a szemek komoly gondolkodású fiatal nőt takarnak. (X)

Szoknyás vagy nadrágos lány vagy?

Nadrágos. Szoknyát nem tudok elképzelni magamon, csak színpadon, de akkor is ódzkodom tőle. „Böték” a lábaim, csúnyának látom őket és nem szeretem. Ráadásul már gyerekkorom óta iszonyúan szégyenlős vagyok, éppen ezért évekig strandra sem jártam. Ha tehetem, garbóban, hosszú pulcsiban járok. Az egyetemen szerencsére egy lány kivételével mindenki zongoralábú volt, így nem egyedül én kaptam a poénokat. Különben aki akkor a leghangosabban kritizált, az most a legjobb barátom.

Hogy lesz egy pályatársból legjobb barát?

Fiú, úgyhogy nincs közöttünk versengés.

Furcsa módon a mi osztályunkban a fiúk voltak a „primadonnák”, a lányok pedig inkább férfiasabbak, és azt kell mondanom, hogy jól működött ez a fura „helycsere”.

Az egyetemen kollégista voltál.

Imádtam, még kollégiumi referensnek is kineveztek, így egyszerre három szobám volt – mindenhova be tudtam lógni. Akkor még nem volt ekkora túljelentkezés a koleszba, viszont zajlott az élet az ajtók mögött.

Említetted, hogy nagyon szégyenlős vagy, azonban mégis exhibicionista pályát választottál.

Maga a pálya lehet, de én magam nem vagyok az.

Nagyon szorongó, magát lazának tettető ember vagyok, és valójában iszonyatosan félek attól, hogy mit mondanak rólam,

hogy mit beszélnek a hátam mögött, de akár a szemembe is. Nehéz ezeket megélni, viszont az életem így legalább állandó küzdelem! (Nevet.)

9F3A6014-111834.jpg

Kulcsár Viktória (Fotó/Forrás: Kállai-Tóth Anett / József Attila Színház)

Ha kapnál egy hátizsákot, mit tennél bele?

Attól függ, hogy benne van-e a pakliban, hogy jöhetnek velem mások is, vagy sem. Ha nem, akkor nyilvánvalóan kell egy telefon, mert napi kapcsolatban vagyok a szüleimmel. Aztán biztos, hogy lenne egy könyv, mert ha az ember kimegy a természetbe, akkor jó a madárcsicsergés, de valamivel meg kell dolgoztatni az agyat is.

Novella, vers vagy regény?

Olyat vinnék magammal, ami az elvonulásomban segítene. Valamilyen pszichológiai művet, például Pál Feritől a Magánytól az összetartozásig. Esetleg valami önfejlesztőt, mondjuk Almási Kittit.

Hova utaznál szívesen?

Valahova a hegyekbe, de lehet völgy is, akár egy tó.

Nagyon vágyom a lecsendesedésre. Arra, hogy csak a természet vegyen körül.

És természetesen jönne velem a párom és a kutyám is, a hátizsákom pedig a könyv és telefon mellett tele lenne kajával, mert imádok enni.

Főzni is tudsz?

Igen, de nem gyakran szoktam. A párom viszont szeret, úgyhogy ez jó egyensúly.

„Pörköltös” lány vagy?

Nem, készítésben és evésben sem. „Diétás lány” vagyok, aki imád enni, szóval iszonyú ambivalencia az életem. A párom – aki viszont pörköltös – sem tudja soha, hogy mikor diétázom és mikor nem, mikor lehet tésztát enni, mikor nem. Amíg én készítem el az ebédem, addig van rend az életemben, ha már más főz – anyukám, párom vagy bárki –, mondjuk egy pörköltet tésztával, akkor sajnos muszáj rárobbantani az emésztőrendszeremet.

Az ízek után térjünk át a színekre. Van kedvenced?

Szeretem a drapp és púderesebb dolgokat, mert az tiszta és átlátható. De sokkal könnyebb rajta foltot hagyni. Szóval, szeretem a tiszta dolgokat, ezért is vagyok egy kicsit sérülékenyebb talán. Ha elbújnék, valami sötétebb színt választanék.

FeherA_KocsisJ_KUlcsarV-110453.jpg

Kulcsár Viktória (Fotó/Forrás: Kállai-Tóth Anett / József Attila Színház)

Naiv is vagy, vagy csak sérülékeny?

Naiv és sérülékeny. Viszont rettentően álcázom, és mindenki azt gondolja, hogy csírájában sincsenek meg bennem ezek a tulajdonságok. De egy folytonos burokban élek, ami kívülről mutat egy kiegyensúlyozott, vagány létet, belülről pedig egy borzasztó szorongó „izét”.

Akkor könnyen meg is szereted az embereket?

Akit őszinte érzések irányítanak, azt igen. Egyébként három mondat után eldől, szóval

hamar barátkozom, csak nyilván a másik fél is kell hozzá.

Ha holnap lenne egy jelmezbál, minek öltöznél?

Most egy ágy jutott az eszembe, paplanostul. Közben tudok beszélgetni, és akkor az a világ legkényelmesebb dolga. A szabadúszás előtti időszakom nem igazán az alvásról szólt, és azóta azt hiszem, kezdem bepótolni az elmaradtakat. Nagyon fáradékony vagyok, amikor nem dolgozom.

Fejléckép: Kulcsár Viktória (fotó: Kállai-Tóth Anett / József Attila Színház)

Támogatott tartalom.

József Attila Színház

A József Attila Színház 1956 szeptemberében nyílt meg a Váci úton. Az azóta eltelt hatvan évben komoly változásokon ment át mind az épület-, mind a színház társulata, repertoárja. Évadaink összeállításakor arra törekszünk, hogy értékteremtő előadásaink egyszerre szórakoztassanak és elgondolkodtassanak.  Kínálatunkban elsősorban emberi-polgári értékeket felmutató színművek, vígjátékok és zenés darabok szerepelnek. E sokszínűség mellett mindig kiemelt fontossággal bírt beavató színházi programunk, ami a tizenéveseket szólítja meg. A Gaál Erzsébet Stúdióban egy alternatív színházi gondolatot, underground szellemiséget igyekszünk meghonosítani.

Legnépszerűbb

Könyv

„Írás és olvasás ikrek” - Vámos Miklós a Lírástudókban

A könyvesboltok újdonságai között segít eligazodni a Líra Könyv és a Fidelio május 12-én, szerda este fél 8-kor jelentkező irodalmi podcastja. A friss könyvajánlókat és tartalmas beszélgetéseket kínáló műsor házigazdája Szabó T. Anna, az adás vendége Vámos Miklós író.
Színház

Gyabronka József, Háy János és Alföldi Róbert az újranyitó Átrium színpadán

Május 21-től újra élő előadásokat tart az Átrium. A budai intézmény első produkciója a Fehér nyuszi, vörös nyuszi című darab Gyabronka József előadásában, ezt követően egy Háy János-premierrel, valamint a Mefisztó című kortárs zenés kabaréval várják a közönséget.
Színház

Eredeti Örkény-egypercessel köszöntötték Mácsai Pált a jubileumi Azt meséld el Pista! után

Május 12-én különleges évfordulót ünnepelt az Örkény Színház, ugyanis 700. alkalommal tűzték műsorra Mácsai Pál egyszemélyes előadását, az Azt meséld el, Pista!-t.
Klasszikus

A Budapesti Fesztiválzenekar emlékkoncertet tart a koronavírus áldozatainak emlékére

A május 26-i ingyenes emlékkoncertet a Budapest Kongresszusi Központban rendezik meg, ahol a Budapesti Fesztiválzenekar és egy erre az alkalomra összeálló kórus, Fischer Iván vezényletével Mozart Requiemjét adja elő. A koncertet aznap az RTL Klub-on is meg lehet tekinteni.
Jazz/World

"Tragikus végű játszma" – A kékszakállú herceg várát új formába öntötte Sárik Péter

Bartók Béla A kékszakállú herceg vára című operájára Sárik Péter zeneszerző, jazz-zongoraművész készített jazzátiratot, melyet először élőben augusztusban hallhat a közönség a Zempléni Fesztiválon.

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Színház ajánló

Nyári színház négy helyszínen, visszatérnek A Pál utcai fiúk is

Komédiák, bohózatok, visszatérő színésznő, szerelem, mámor, Grund és stand up, mert ehhez van kedvünk. Idén nyáron a Vörösmarty Színház négy helyszínen várja közönségét.
Színház ajánló

Influenszerszövegeket mondanak a Katona színészei

„A téma az utcán hever” mondás különösen igaz a Katona József Színház és a Compact TV közös produkciójára, a társulat tagjai ugyanis a Monológ című új performanszukban interneten fellelt humoros, elgondolkodtató és provokatív szövegeket mondanak el – monológként.
Színház hír

Nyárindító improvizációs hétvégével várja az érdeklődőket a Momentán Társulat

Az improvizációs színházi előadások, sport- és családi programok mellett workshopokat és mini fenntarthatósági vásárt is szervez a Momentán Társulat. A június 11. és 13. között megrendezésre kerülő eseménysorozat új inspirációkat, szórakozást, pozitív életérzést és kreatív kikapcsolódást ígér a látogatóknak.
Színház hír

Eredeti Örkény-egypercessel köszöntötték Mácsai Pált a jubileumi Azt meséld el Pista! után

Május 12-én különleges évfordulót ünnepelt az Örkény Színház, ugyanis 700. alkalommal tűzték műsorra Mácsai Pál egyszemélyes előadását, az Azt meséld el, Pista!-t.
Színház hír

Gyabronka József, Háy János és Alföldi Róbert az újranyitó Átrium színpadán

Május 21-től újra élő előadásokat tart az Átrium. A budai intézmény első produkciója a Fehér nyuszi, vörös nyuszi című darab Gyabronka József előadásában, ezt követően egy Háy János-premierrel, valamint a Mefisztó című kortárs zenés kabaréval várják a közönséget.