Színház

„Vágyom a lecsendesedésre” – interjú Kulcsár Viktóriával

Kulcsár Viktória az Egy szoknya, egy nadrágban mutatkozik be a József Attila Színház színpadán, a 2021/2022-es évadtól pedig társulati tagként is erősíti a csapatot. A beszélgetésből többek között az is kiderül, hogy huncut a szemek komoly gondolkodású fiatal nőt takarnak. (X)

Szoknyás vagy nadrágos lány vagy?

Nadrágos. Szoknyát nem tudok elképzelni magamon, csak színpadon, de akkor is ódzkodom tőle. „Böték” a lábaim, csúnyának látom őket és nem szeretem. Ráadásul már gyerekkorom óta iszonyúan szégyenlős vagyok, éppen ezért évekig strandra sem jártam. Ha tehetem, garbóban, hosszú pulcsiban járok. Az egyetemen szerencsére egy lány kivételével mindenki zongoralábú volt, így nem egyedül én kaptam a poénokat. Különben aki akkor a leghangosabban kritizált, az most a legjobb barátom.

Hogy lesz egy pályatársból legjobb barát?

Fiú, úgyhogy nincs közöttünk versengés.

Furcsa módon a mi osztályunkban a fiúk voltak a „primadonnák”, a lányok pedig inkább férfiasabbak, és azt kell mondanom, hogy jól működött ez a fura „helycsere”.

Az egyetemen kollégista voltál.

Imádtam, még kollégiumi referensnek is kineveztek, így egyszerre három szobám volt – mindenhova be tudtam lógni. Akkor még nem volt ekkora túljelentkezés a koleszba, viszont zajlott az élet az ajtók mögött.

Említetted, hogy nagyon szégyenlős vagy, azonban mégis exhibicionista pályát választottál.

Maga a pálya lehet, de én magam nem vagyok az.

Nagyon szorongó, magát lazának tettető ember vagyok, és valójában iszonyatosan félek attól, hogy mit mondanak rólam,

hogy mit beszélnek a hátam mögött, de akár a szemembe is. Nehéz ezeket megélni, viszont az életem így legalább állandó küzdelem! (Nevet.)

9F3A6014-111834.jpg

Kulcsár Viktória (Fotó/Forrás: Kállai-Tóth Anett / József Attila Színház)

Ha kapnál egy hátizsákot, mit tennél bele?

Attól függ, hogy benne van-e a pakliban, hogy jöhetnek velem mások is, vagy sem. Ha nem, akkor nyilvánvalóan kell egy telefon, mert napi kapcsolatban vagyok a szüleimmel. Aztán biztos, hogy lenne egy könyv, mert ha az ember kimegy a természetbe, akkor jó a madárcsicsergés, de valamivel meg kell dolgoztatni az agyat is.

Novella, vers vagy regény?

Olyat vinnék magammal, ami az elvonulásomban segítene. Valamilyen pszichológiai művet, például Pál Feritől a Magánytól az összetartozásig. Esetleg valami önfejlesztőt, mondjuk Almási Kittit.

Hova utaznál szívesen?

Valahova a hegyekbe, de lehet völgy is, akár egy tó.

Nagyon vágyom a lecsendesedésre. Arra, hogy csak a természet vegyen körül.

És természetesen jönne velem a párom és a kutyám is, a hátizsákom pedig a könyv és telefon mellett tele lenne kajával, mert imádok enni.

Főzni is tudsz?

Igen, de nem gyakran szoktam. A párom viszont szeret, úgyhogy ez jó egyensúly.

„Pörköltös” lány vagy?

Nem, készítésben és evésben sem. „Diétás lány” vagyok, aki imád enni, szóval iszonyú ambivalencia az életem. A párom – aki viszont pörköltös – sem tudja soha, hogy mikor diétázom és mikor nem, mikor lehet tésztát enni, mikor nem. Amíg én készítem el az ebédem, addig van rend az életemben, ha már más főz – anyukám, párom vagy bárki –, mondjuk egy pörköltet tésztával, akkor sajnos muszáj rárobbantani az emésztőrendszeremet.

Az ízek után térjünk át a színekre. Van kedvenced?

Szeretem a drapp és púderesebb dolgokat, mert az tiszta és átlátható. De sokkal könnyebb rajta foltot hagyni. Szóval, szeretem a tiszta dolgokat, ezért is vagyok egy kicsit sérülékenyebb talán. Ha elbújnék, valami sötétebb színt választanék.

FeherA_KocsisJ_KUlcsarV-110453.jpg

Kulcsár Viktória (Fotó/Forrás: Kállai-Tóth Anett / József Attila Színház)

Naiv is vagy, vagy csak sérülékeny?

Naiv és sérülékeny. Viszont rettentően álcázom, és mindenki azt gondolja, hogy csírájában sincsenek meg bennem ezek a tulajdonságok. De egy folytonos burokban élek, ami kívülről mutat egy kiegyensúlyozott, vagány létet, belülről pedig egy borzasztó szorongó „izét”.

Akkor könnyen meg is szereted az embereket?

Akit őszinte érzések irányítanak, azt igen. Egyébként három mondat után eldől, szóval

hamar barátkozom, csak nyilván a másik fél is kell hozzá.

Ha holnap lenne egy jelmezbál, minek öltöznél?

Most egy ágy jutott az eszembe, paplanostul. Közben tudok beszélgetni, és akkor az a világ legkényelmesebb dolga. A szabadúszás előtti időszakom nem igazán az alvásról szólt, és azóta azt hiszem, kezdem bepótolni az elmaradtakat. Nagyon fáradékony vagyok, amikor nem dolgozom.

Fejléckép: Kulcsár Viktória (fotó: Kállai-Tóth Anett / József Attila Színház)

Támogatott tartalom.

József Attila Színház

A József Attila Színház 1956 szeptemberében nyílt meg a Váci úton. Az azóta eltelt hatvan évben komoly változásokon ment át mind az épület-, mind a színház társulata, repertoárja. Évadaink összeállításakor arra törekszünk, hogy értékteremtő előadásaink egyszerre szórakoztassanak és elgondolkodtassanak.  Kínálatunkban elsősorban emberi-polgári értékeket felmutató színművek, vígjátékok és zenés darabok szerepelnek. E sokszínűség mellett mindig kiemelt fontossággal bírt beavató színházi programunk, ami a tizenéveseket szólítja meg. A Gaál Erzsébet Stúdióban egy alternatív színházi gondolatot, underground szellemiséget igyekszünk meghonosítani.

Legolvasottabb

Zenés színház

Nyolcvanöt előadást töröl a jövő évadból az Opera

A 24.hu értesülései szerint az intézményben tartott sztrájkot lezáró megállapodás következtében a Magyar Állami Operaház kénytelen törölni az Eiffel Műhelyházba tervezett előadások nagy részét.
Klasszikus

Martha Argerich, Mischa Maisky és Fazil Say is fellép a 10. Cziffra Fesztiválon

A 2025-ben 10. jubileumát ünneplő Cziffra Fesztivál különösen gazdag programkínálattal várja az érdeklődőket. A mintegy 40 eseményt számláló ünnepi hangversenysorozat ősszel, Cziffra György születésnapjához kapcsolódóan indul Oslóban, Budapesten és Londonban.
Klasszikus

Idén is tíz fiatal kapott Junior Prima Díjat a klasszikus, a könnyűzene és a jazz területéről

A május 15-én a Magyar Zene Házában tartott ünnepélyes díjátadón tíz harminc év alatti kiemelkedő művészt díjaztak, akik az elismerés mellett hárommillió forint támogatásban is részesülnek.
Színház

Bíró Kriszta első rendezése és Gálffi László önálló estje az Örkény Színház jubileumi évadában

Meghirdette 2024/25-ös évadát az idén húszéves jubileumát ünneplő Örkény Színház. A szezon során a kortárs művek ismét nagy szerephez jutnak, hét ősbemutatóval is készülnek.
Zenés színház

Nézzen bele ön is Mundruczó Kornél müncheni Tosca-rendezésébe!

A neves film-, színházi és operarendező következő premierjét május 20-án tartják a Bajor Állami Operaházban. A produkció egyik júliusi előadása online közvetítésben is megtekinthető majd.

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Színház hír

Bíró Kriszta első rendezése és Gálffi László önálló estje az Örkény Színház jubileumi évadában

Meghirdette 2024/25-ös évadát az idén húszéves jubileumát ünneplő Örkény Színház. A szezon során a kortárs művek ismét nagy szerephez jutnak, hét ősbemutatóval is készülnek.
Színház ajánló

Jön a Jelen/Lét, a nemzetiségi színházak fesztiválja

Június 1-jén kezdődik a magyarországi nemzetiségi színházak fesztiválja Budapesten. A VII. Jelen/Lét Fesztivál kilenc napja alatt 18 társulat mutatkozik be a Nemzeti Színházban.
Színház hír

Kórházba került Jordán Tamás

A színművész elmondása szerint egy kisebb beavatkozás miatt szorult kórházi kezelésre, ám várhatóan már vasárnap hazaengedik, rövidesen pedig ismét színpadra állhat.
Színház hír

Meghívást kapott a Nagymamával álmodtam című előadás a Párizsi Olimpia kulturális fesztiváljára

Göndör László a pandémia alatt harminckét napon keresztül folytatott hosszas beszélgetést holokauszt-túlélő nagymamájával, az együtt töltött idejükből készült színházi produkció most egyedüliként képviseli a magyar előadóművészeti szcénát Párizsban.
Színház hír

Évadot hirdetett a Budaörsi Latinovits Színház – Alföldi Róbert, Pelsőczy Réka, Hegymegi Máté és Fehér Balázs Benő is rendez

Hat új bemutatóval készül a 2024/25-ös évadra a Budaörsi Latinovits Színház. Berzsenyi Bellaagh Ádám, a színház vezetője ezúttal is olyan alkotókat kért fel, akik magától értetődően tudnak bekapcsolódni abba a műhelymunkába, amely évek óta mind professzionálisabban és egyre több szakmai eredményt felmutatva működik Budaörsön.