Színház

Vége a szerződtetéseknek Egerben

2011.06.30. 14:58
Ajánlom
Tizenkét színésszel és nyolc táncossal bővül az egri Gárdonyi Géza Színház társulata.

Készül a 2011/2012-es évadra az egri Gárdonyi Géza Színház. Tizenkét új színésszel bővül a társulat, megújul a tánctagozat. Blaskó Balázs igazgató az elmúlt napokban szerződtette az előzetesen nyolcvan jelentkező közül, a művészeti tanács egyetértésével kiválasztott új tagokat. A színház hat üres hellyel rendelkezett, de lehetőség van "státuszfelezésre", évi 40-50 előadásszámú foglalkoztatásra.

"Fiatalok nélkül nincs színház. A drámairodalom nagy része rájuk épül, az ő korosztályuk életkori sajátosságokból adódó problémáit dolgozza fel. Fiatal művészeink a tapasztaltabb kollégák mellett meghatározói lesznek a következő, és az arra épülő évadoknak. Kiegyensúlyozott foglalkoztatást akarok kialakítani. Szeretném eggyé kovácsolni a társulatot, hogy tiszteljék, becsüljék, elfogadják egymást" - mondta a direktor. A maradó régi kollégák mellett Egerben játszik a következő évadtól Bánfi Kata, Endrédy Gábor, Győrffy András, Káli Gergely, Marjai Virág, Nagy Barbara, Nagy Karina, Nánási Ágnes, Ozsgyáni Mihály, Radvánszky Szabolcs és Szik Juliska. A fiatalabbak mellett visszatér az egri színpadra Kascsák Dóra, de a színház vezetése számít még Bókai Máriára, Kincses Károlyra, Sata-Bánfi Ágotára, Szilágyi Olgára, Varró Emesére, Zám Andreára is.

A Topolánszky Tamás vezette tánctagozatban nyolc, főként frissdiplomás művész kap helyet, a titkári tisztséget Reiter Zoltán látja el, aki színészként is látható majd.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Miklósa Erika az örökbefogadásról mesélt: Nagyon vártuk ezt a kislányt!

Az operaénekesnő és férje, Csiszár Zsolt a Családvarázs sorozatban mesélt arról, hogy milyen kockázatot jelentett egy olyan csecsemőt magukhoz venni, aki halva született.
Klasszikus

Fáy Miklós: „Nem a zenekar, nem a komponista, hanem maga a szimfónia a főszereplő"

Fáy Miklós hónapról hónapra programokat, könyveket, lemezeket ajánl nyomtatott magazinunk Menjél már című rovatában. Az augusztusi szám tartalmából.
Könyv

Nyáry Krisztián: Nem a politika, hanem az olvasó fogja eldönteni, milyen könyvet vesz a kezébe

A Líra Könyv Zrt. kreatív igazgatója szerint hiába erőlködnek a jobboldali, kormánypárti ideológusok, nem lehet az olvasók nélkül lecserélni az irodalmi kánont. És végső soron nem számít az író politikai beállítottsága, csak az, hogy milyen szöveget írt.
Jazz/World

Elkészült a Kossuth téri ünnepség és a tűzijáték zenéje

Az István király dicsérete című mű zeneszerzője Szarka Tamás, a Ghymes együttes alapító tagja, szólistaként Miklósa Erika operaénekesnő hallható.
Könyv

950 személy számára állítottak ki igazolást arról, hogy Arany János rokona

Nem várt fordulat az Arany-kutatásban: az egyházi anyagkönyvek vizsgálata alapján akár 2000 élő rokona is lehet a költőnek, igaz, mind oldalági.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Színház vidék

Vidéki előadások Budapesten

A Thália Színház szervezésében a Pesti Magyar Színház épületében rendezik meg idén szeptember 3–9. között a népszerű színházi fesztivált, amelyen hét nap alatt nyolc előadás várja majd a közönséget.
Színház ajánló

„A betyárromantika örök” – Bonnie&Clyde a Városmajorban

A nyáron bemutatott musical augusztus 28-án és 29-én ismét látható lesz a Városmajori Szabadtéri Színpadon.
Színház nemzeti színház

Cserhalmi György marad a rendezésnél

A Nemzeti Színház új évadában Örkény István Macskajátékát állítja színpadra Udvaros Dorottya és Bánsági Ildikó főszereplésével jövő tavasszal. Színészként viszont továbbra sem találkozunk vele.
Színház thealter fesztivál

Szabadkai előadást is díjaztak az idei THEALTER-en

A közönség-, Kritikus- és Junior-díj mellett a fesztivál önkéntesei is díjazták kedvenc produkciójukat, valamint három Különdíjat is odaítélt a fesztivál.
Színház gyász

Elhunyt Kerényi Imre

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas rendező, színigazgató hosszú, türelemmel viselt betegség után, életének 75. évében családja körében hunyt el.