Színház

Vége a szerződtetéseknek Egerben

2011.06.30. 14:58
Ajánlom
Tizenkét színésszel és nyolc táncossal bővül az egri Gárdonyi Géza Színház társulata.

Készül a 2011/2012-es évadra az egri Gárdonyi Géza Színház. Tizenkét új színésszel bővül a társulat, megújul a tánctagozat. Blaskó Balázs igazgató az elmúlt napokban szerződtette az előzetesen nyolcvan jelentkező közül, a művészeti tanács egyetértésével kiválasztott új tagokat. A színház hat üres hellyel rendelkezett, de lehetőség van "státuszfelezésre", évi 40-50 előadásszámú foglalkoztatásra.

"Fiatalok nélkül nincs színház. A drámairodalom nagy része rájuk épül, az ő korosztályuk életkori sajátosságokból adódó problémáit dolgozza fel. Fiatal művészeink a tapasztaltabb kollégák mellett meghatározói lesznek a következő, és az arra épülő évadoknak. Kiegyensúlyozott foglalkoztatást akarok kialakítani. Szeretném eggyé kovácsolni a társulatot, hogy tiszteljék, becsüljék, elfogadják egymást" - mondta a direktor. A maradó régi kollégák mellett Egerben játszik a következő évadtól Bánfi Kata, Endrédy Gábor, Győrffy András, Káli Gergely, Marjai Virág, Nagy Barbara, Nagy Karina, Nánási Ágnes, Ozsgyáni Mihály, Radvánszky Szabolcs és Szik Juliska. A fiatalabbak mellett visszatér az egri színpadra Kascsák Dóra, de a színház vezetése számít még Bókai Máriára, Kincses Károlyra, Sata-Bánfi Ágotára, Szilágyi Olgára, Varró Emesére, Zám Andreára is.

A Topolánszky Tamás vezette tánctagozatban nyolc, főként frissdiplomás művész kap helyet, a titkári tisztséget Reiter Zoltán látja el, aki színészként is látható majd.

Programkereső

Legolvasottabb

Zenés színház

Kiemelkedő alkotókat díjaztak a Magyar Operett Napján

A hagyományokhoz híven idén is átadták a Budapesti Operettszínházban az évad legjobb musical- és operettszínészének járó kitüntetéseket, valamint díjazták a legígéretesebb pályakezdőt. Emellett elismerést adott át a Musica Hungarica Kiadó képviseletében Éliás Tibor, a kiadó alapítója is.
Vizuál

„Ég a napmelegtől a kopár szík sarja” – Online nézhető Jankovics Marcell Toldi-sorozata

A Duna Televízió vetítéssorozatát követően a Médiaklikk oldalra költözött Jankovics Marcell nagyszabású, utolsó animációs sorozata, a Toldi. Az Arany János eposzából készült, festői látványvilágú animációs film igazi mestermű, amelyből már készül az egész estés változat is. 
Jazz/World

Magyarországon lép fel a norvég jazzdíva, Rebekka Bakken

November 2-án pótolja tavaly elmaradt koncertjét a Müpában Rebekka Bakken, aki zenéjével előszeretettel távolodik el a hagyományos műfaji kategóriáktól és otthonosan mozog a pop, illetve blues világában is.
Klasszikus

Kivételes az akusztikája az üvegfalú Magyar Zene Házának – VIDEÓ

Hamarosan a közönség előtt is megnyitja kapuit a Magyar Zene Háza, melyben a napokban lezajlott az akusztikai tesztelés és eredmények minden elképzelést felülmúltak.
Klasszikus

Lájkszámot a vérképleletbe

A Zeneakadémia Kamarazene Tanszékének vezetője. Szólistaként megfordult Európa rangos koncerttermeiben, bemutatkozott Tokióban, Moszkvában, New Yorkban; turnézott Indiában; Vietnámban pedig az első magyar muzsikus volt, aki megszólaltatta Bartók műveit. A Liszt-díjas zongoraművésszel, Fülei Balázzsal, Liszt Ferenc születésének napján, október 22-én beszélgettünk.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Színház hír

Életünk képei a Jurányi Házban

Pass Andrea legújabb drámája, a Finálé egy kilencéves kisfiú, Pál Berci rejtélyes halála és egy legendás sztárpedagógus, Káldi Helga bukása köré szerveződik. A történetben képzelet és valóság széttört mozaikdarabokként keverednek össze és alakítanak ki egy alternatív igazságot a Jurányi Ház színpadán.
Színház ajánló

El Kazovszkij díszlet- és jelmeztervei az OSZMI-ban

Ismeretterjesztő sorozatot indított az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, melyben a színháztörténeti gyűjtemény egy-egy darabját mutatják be. November 5-én EL Kazovszkij színházi vonatkozású munkáit ismerhetik meg az érdeklődők.
Színház ajánló

Kurázsi mama a Jurányiban küzd a túlélésért

A Narratíva társulat 2019-ben bemutatott előadása, a Kurázsi és gyerekei október 26-án látható a Jurányi Házban.
Színház gyász

Elhunyt Venczel Vera

A Jászai Mari-díjas színművész idén márciusban töltötte be 75. életévét. Több mint ötven éven át volt a Vígszínház tagja, halálának hírét színháza tette közzé.
Színház ajánló

Új bemutatóval ünnepli Szakonyi Károlyt a Rózsavölgyi Szalon

Október 26-án, Szakonyi Károly 90. születésnapján mutatja be a Rózsavölgyi Szalon a drámaíró A hatodik napon című darabját, melyet Dicső Dániel rendező és Hárs Anna dramaturg bújtatott modern köntösbe.