Színház

VersPiknik - A Magyar Költészet Napja a Ferencvárosban

2011.04.09. 09:00
Ajánlom
József Attila születésének évfordulóján ismét költői képektől színes, rímekben gazdag programmal készül a Ferencváros.

Talán többen nem tudják, hogy József Attila a 9. kerület szívében, a Gát utcában született és élte kamaszkorát. Szülei a Soroksári úton dolgoztak, laktak a Páva utcában, a Ferenc téren, a Bokréta utcában, József Attila az Ipar utcában járt elemi iskolába, a Mester utcai Világ moziban árult vizet, ott, ahol a „Mama" takarított...

A helyszín és a költészet szeretete változatlan, épp csak eltelt százhat év. Vasárnap (április 10.) és a Magyar Költészet Napján számtalan izgalmas családi programmal, gyermekeknek és felnőtteknek szóló koncertekkel, közös verselésekkel és játékokkal, rajzkiállításokkal és meglepetés-performanszokkal ünnepel a városrész.

Vasárnap fellép az Alma zenekar és a negyedik X-en is túl járó Kaláka együttes, felolvasó-délutánt tart "Vers az utcán!" címmel és bátrakra váró mikrofonnal a Ráday könyvesház, valamint a HOPPart lepi meg a Ráday utcai kávézókban ülőket.

Hétfőn az addigi programok koszorúzással, kiállításmegnyitóval és színházi előadásokkal bővülnek. A Pinceszínházban Jordán Tamás előadásában tekinthető meg a Szabad-ötletek jegyzéke két ülésben, majd a Grencsó Open Kollektív koncertjével lélegezhet fel a közönség.

A programok ingyenesek (kiv. Pinceszínház)!

Részletes műsor itt tekinthető meg.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Rendeltek egy pepperonit, a pizzafutár egy Beethoven-szonátát is eljátszott ráadásként

Íme egy sztori arról, hogy az is arany lehet, ami nem fénylik. A tizennyolc éves Bryce Dudal pizzát kézbesített Detroitban, amikor észrevette, hogy a házban egy zongora áll. Nem tudott ellenállni.
Vizuál

24 óra alatt eltűnt a legújabb utcai Banksy-mű

Az egyik legismertebb kortárs művész minden munkájának feltűnése eseményszámba megy. Ilyen hamar viszont ritkán tűnnek el alkotásai.
Klasszikus

Ma kezdődik a Kaposfest

A kamarazenei irodalom alapműveire helyezik a hangsúlyt a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon (Kaposfest), amelyre augusztus 13. és 19. között kilencedik alkalommal kerül sor a somogyi megyeszékhelyen.
Zenés színház

Ritka hangfelvétel került elő Birgit Nilsson svéd operaénekesnőtől

Egyedülálló hangfelvétel került elő a legendás svéd szoprán, Birgit Nilsson (1918-2005) korai szakaszából, a hatperces operarészletet CD-n adják ki az énekesnő születésének 100. évfordulója alkalmából.
Jazz/World

„Sokszor szitokszó a klasszikusok számára az, ha valaki jazz-zenész”

Sárik Péter jazz-zongoristával a Ritmus és hang blogon jelent meg tartalmas interjú Sümegi Noémi tollából, amelyben egyebek mellett a jazz „policájról”, zörgős cukorkákról, valamint a klasszikus és jazz-zenészek viszonyáról is szó esett a szeptember 21-ei Bartók-lemezbemutató kapcsán, ami a Zeneakadémián lesz.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Színház nemzeti színház

Cserhalmi György marad a rendezésnél

A Nemzeti Színház új évadában Örkény István Macskajátékát állítja színpadra Udvaros Dorottya és Bánsági Ildikó főszereplésével jövő tavasszal. Színészként viszont továbbra sem találkozunk vele.
Színház thealter fesztivál

Szabadkai előadást is díjaztak az idei THEALTER-en

A közönség-, Kritikus- és Junior-díj mellett a fesztivál önkéntesei is díjazták kedvenc produkciójukat, valamint három Különdíjat is odaítélt a fesztivál.
Színház gyász

Elhunyt Kerényi Imre

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas rendező, színigazgató hosszú, türelemmel viselt betegség után, életének 75. évében családja körében hunyt el.
Színház kritika

Törőcsik Mari ott sem volt, mégis főszereplő lett a Sztalker előadásában

Nem gyerekjáték, hanem igazi férfimunka volt az ifj. Vidnyánszky Attila és Vecsei Miklós vezette Sztalker Csoport bemutatkozó előadása, a Míg fekszem kiterítve, amely az Ördögkatlan fesztiválon debütált.
Színház ian mckellen

Ian McKellen saját élettörténeteivel kárpótolta az elmaradt előadás nézőit

Kisebb sérülés miatt ki kellett hagynia a Lear király egyik előadását Ian McKellennek a londoni West Enden, de a színész megkérte a közönséget, hogy hallgassák meg pályafutása legemlékezetesebb történeteit.