Színház

Vidnyánszky Attila is megszólalt a tárgyalás után: "Minden lényegi kérdésben mást gondolunk"

2020.09.03. 14:20
Ajánlom
A direktor szerint a diákok és a tanárok nem tudják elképzelni, hogy az új kuratórium gondolatai is beépüljenek a képzésbe. 

Korábban már megírtuk, hogy szerda délután a kuratórium elnöke, Vidnyánszky Attila beszélgetést kezdeményezett az SZFE lemondott vezetésének képviseletével, ahol Upor László, Bagossy László és Németh Gábor jelent meg. Vidnyánszky ma reggel a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának vendége volt, és elmondta: nem sikerült konszenzusra jutni tegnap. 

Nem közeledtek az álláspontok az SZFE lemondott vezetése és a kuratórium között

Kapcsolódó

Nem közeledtek az álláspontok az SZFE lemondott vezetése és a kuratórium között

A tanári kar törekszik az oktatás biztosítására, de komoly problémát jelent az oktatók távozása.

„Minden lényegi kérdésben mást gondolunk, az egyetlen pozitív hozadéka a találkozónak az volt, hogy abban mindkét fél egyetértett abban, hogy hétfőn el kell kezdeni az oktatást

- fogalmazott a színházigazgató. „Szeptember végéig a mostani vezetőség működik, az ő felelősségük, hogy elinduljon az oktatás és rend legyen. Ez a tegnapi beszélgetés végeredménye, és egy nagyon fájó, keserű íz az ember szájában és szívében, mert nem közeledünk egymáshoz. Ez valamifajta reménytelenségérzést ébreszt az emberben."

Vidnyánszky szerint az SZFE intézményében évtizedek óta kizárólagosság uralkodik, és generációk tapasztalata, hogy emiatt nem kerülhetnek be.

„Milyen autonómia és parlamentarizmus az, hogy kizárólag egyszínűség uralkodik, miközben a nyitottság és szabad gondolatok tárházának mondatik az intézmény. Ehhez képest egy végtelenül bezárt, végtelenül kirekesztő attitűd, amit az ember folyamatosan érez” 

– állította a rendező.

A direktor hozzátette, a diákok és a tanárok nem tudják elképzelni, hogy az új kuratórium gondolatai is beépüljenek a képzésbe. 

Íme a teljes műsor:

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

A Churchill és Garbo bemutatójával nyit újra a Rózsavölgyi Szalon

„A művészet az emberiségben megnyilvánuló nagyság. A művészet túléli a politikát. A művészet mindent túlél.” Ezt Winston Churchill mondja a Churchill és Garbo című darabban, amelyet május 17-én mutat be a Rózsavölgyi Szalon, ezzel újra kinyitva kapuját a közönség előtt.
Színház

Megújult műsorral érkezik a Szegedi Szabadtéri Játékok

A pandémia és a bizonytalan pályázati támogatások miatt módosul a Szegedi Szabadtéri Játékok idei évada – tudatta Barnák László, a fesztivál ügyvezető igazgatója.
Színház

Napokon belül eldőlhet, hogy ki kapja a Nemzet Színésze címet

Törőcsik Mari halálával nem csupán egy kivételes művész távozott, a Nemzet Színészei is kevesebben lettek. Az új tag személyéről várhatóan május 11-én döntenek majd.
Vizuál

Hamarosan a mozikban Gothár Péter új filmje, a Hét kis véletlen

Gothár Péter filmjei érzékeny vizuális és zenei világ megteremtésére vállalkoznak, ezt ígéri új munkája, a Hét kis véletlen is. A filmet május 13-tól előjátsszák a mozik, az országos premiert május 20-án tartják.
Vizuál

A 125. évfordulóján nyitja meg újra kapuit a Műcsarnok

Különleges programokkal ünnepli nyitásának 125. évfordulóját és az újranyitást a Műcsarnok, május 4-én.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Színház életműdíj

A belső ember öltöztetője – Szakács Györgyi a Színházi Kritikusok Céhének életműdíjasa

A céh tagjai titkos szavazással ítélték oda az életműdíjat a Kossuth- és Jászai Mari-díjas jelmeztervezőnek, csaknem félszáz mozi és tévéfilm, valamint félezer színházi bemutató ruháinak megálmodójának.
Színház hír

Izgalmas előadásokat ígér a Városmajori Színházi Szemle

Hat előadás kapott helyet a Városmajori Színházi Szemle versenyprogramjában. A könnyed, de minőségi szórakozást ígérő produkciók augusztus 25. és szeptember 9. között mutatkoznak be a Városmajori Szabadtéri Színpadon.
Színház ajánló

Kulka Jánossal látható online A nép ellensége

A Katona József Színház 2013-ban bemutatott Ibsen-darabját Zsámbéki Gábor rendezte, az előadás felvétele megtekinthető május 6. 19 órától május 8. 23 óráig az eszinhaz.hu-n.
Színház hír

Ismét megtörték a csendet - folytatódott a Fame-casting a Vörösmarty Színházban

Vasárnap 21 kiválasztott részvételével folytatódott a Vörösmarty Színház Fame-castingja. A válogatóhoz ezúttal a Fehérvár Tv stábja is csatlakozott, május 8-án ugyanis egy egyórás műsorban lehet majd visszanézni a versenyzőket.
Színház hír

Napokon belül eldőlhet, hogy ki kapja a Nemzet Színésze címet

Törőcsik Mari halálával nem csupán egy kivételes művész távozott, a Nemzet Színészei is kevesebben lettek. Az új tag személyéről várhatóan május 11-én döntenek majd.