Színház

Vidnyánszky Attila is megszólalt a tárgyalás után: "Minden lényegi kérdésben mást gondolunk"

2020.09.03. 14:20
Ajánlom
A direktor szerint a diákok és a tanárok nem tudják elképzelni, hogy az új kuratórium gondolatai is beépüljenek a képzésbe. 

Korábban már megírtuk, hogy szerda délután a kuratórium elnöke, Vidnyánszky Attila beszélgetést kezdeményezett az SZFE lemondott vezetésének képviseletével, ahol Upor László, Bagossy László és Németh Gábor jelent meg. Vidnyánszky ma reggel a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának vendége volt, és elmondta: nem sikerült konszenzusra jutni tegnap. 

Nem közeledtek az álláspontok az SZFE lemondott vezetése és a kuratórium között

Kapcsolódó

Nem közeledtek az álláspontok az SZFE lemondott vezetése és a kuratórium között

A tanári kar törekszik az oktatás biztosítására, de komoly problémát jelent az oktatók távozása.

„Minden lényegi kérdésben mást gondolunk, az egyetlen pozitív hozadéka a találkozónak az volt, hogy abban mindkét fél egyetértett abban, hogy hétfőn el kell kezdeni az oktatást

- fogalmazott a színházigazgató. „Szeptember végéig a mostani vezetőség működik, az ő felelősségük, hogy elinduljon az oktatás és rend legyen. Ez a tegnapi beszélgetés végeredménye, és egy nagyon fájó, keserű íz az ember szájában és szívében, mert nem közeledünk egymáshoz. Ez valamifajta reménytelenségérzést ébreszt az emberben."

Vidnyánszky szerint az SZFE intézményében évtizedek óta kizárólagosság uralkodik, és generációk tapasztalata, hogy emiatt nem kerülhetnek be.

„Milyen autonómia és parlamentarizmus az, hogy kizárólag egyszínűség uralkodik, miközben a nyitottság és szabad gondolatok tárházának mondatik az intézmény. Ehhez képest egy végtelenül bezárt, végtelenül kirekesztő attitűd, amit az ember folyamatosan érez” 

– állította a rendező.

A direktor hozzátette, a diákok és a tanárok nem tudják elképzelni, hogy az új kuratórium gondolatai is beépüljenek a képzésbe. 

Íme a teljes műsor:

Programkereső

Legolvasottabb

Plusz

Kulka János tanítja újra beszélni a sztrókon átesett Lang Györgyit

Az énekesnő erről a Klubrádió Ötös című műsorában beszélt Falusi Mariannak, akivel korábban együtt vezették a műsort – számolt be róla a Színház Online.
Klasszikus

59 éves korában elhunyt Patkós Sándor fagottművész

Tragikus hirtelenséggel, életének 59. évében, január 26-án elhunyt Patkós Sándor fagottművész, a Budapesti Fesztiválzenekar alapító tagja.
Színház

Az eltűnt idő nyomába ered Hajduk Károly

Jancsó Júlia fordítása nyomán elevenedik meg Marcel Proust kultikus műve, Az eltűnt idő nyomában Fischer Iván Lakásszínházában, február 5-én.
Tánc

Élőben, a színpadon festenek majd a Feledi Project legújabb táncszínházi bemutatójában

Feledi János Csehov Sirályát állítja színpadra február 7-én a Nemzeti Táncszínházban. Az előadás érdekessége, hogy Bánki Ákos festőművész a teljes előadás alatt a színpadon fog festeni.
Klasszikus

Kurtág György életműve előtt tisztelegnek a BMC-ben

A zeneszerző fia, ifjabb Kurtág György, Kiss Péter zongoraművész, valamint egy francia művészekből álló kamaraegyüttes ad koncertet a Budapest Music Centerben február 18-án.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Színház interjú

„Nem kell mindenkinek egyformának lennie” – interjú Balázs Andreával

Január 28-án mutatja be a Karinthy Színház a Budapest Playhouse független produkciós műhellyel közösen, Iványi Árpád rendezésében Neil LaBute szatirikus komédiáját, melynek főszerepét Balázs Andrea alakítja. Az Olivier-díjra is jelölt FAT PIG (Kövér disznó) a mai társadalmat veszi górcső alá, és többek között azt a kérdést feszegeti, hogy milyen hatással vannak ránk a társadalmi elvárások. A színésznővel idealizálásról, testképzavarról és az előadás mély mondanivalójáról is beszélgettünk.
Színház ajánló

Önmegvalósítás kutyabőrben – monodráma Kafka nyomán a 3K-ban

Vadász Krisztina előadása a fizikai és a prózai színház nyelvén beszél az önmegvalósítás és önállóság nehézségeiről, a megerősítésekről, illetve azok hiányáról, szabadságról és az igazság fáradhatatlan kutatásáról. A monodráma február 18-tól látható a 3K Kulturális Központban.
Színház hír

Megszűnik a k2 Színház

A független színházi műhely tizenkét év után fejezi be működését – áll a társulat rövid közleményében.
Színház ajánló

Az eltűnt idő nyomába ered Hajduk Károly

Jancsó Júlia fordítása nyomán elevenedik meg Marcel Proust kultikus műve, Az eltűnt idő nyomában Fischer Iván Lakásszínházában, február 5-én.
Színház hír

Márciustól csillag őrzi Kaszás Attila nevét a komáromi mozi előtt

Alig pár hónappal azután, hogy a városhoz kötődő művészek előtt tisztelegve felavatták az első csillagot, új névvel gazdagodik a mozi előtti tér – jelentette be közösségi oldalán Keszegh Béla polgármester.