Színház

VÍGMAJÁLIS - Mindenki a fedélzetre!

2011.04.29. 12:41
Ajánlom
Idén május elsején ünnepli 115. születésnapját a Vígszínház!

Mint már hagyománnyá vált ezen a napon 15 órától a Vígszínház társulatának tagjai dalokkal és versekkel kedveskednek nézőiknek a színház előtt. A kerek évforduló alkalmából Víg-családi emlékalbum is készül. Hozzon ajándékba egy fotót magáról, vagy bármilyen, Víghez kötődő élményéről, emlékezetes pillanatáról és tűzze ki a Ditrói Mór utcában felállított paravánokra!

A délután folyamán Eszenyi Enikő ismerteti a 2011/2012-es évad új bemutatóit, majd a Vígszínház társulata a megújulás és a termékenység szimbólumaként májusfát állít, melyet a következő évad előadásaihoz kapcsolódó szalagokkal díszít fel. Röviddel ezután kezdetét veszi a zenés műsor, melynek fellépői: Bata Éva, Borbiczki Ferenc, Börcsök Enikő, Csőre Gábor, Eszenyi Enikő, Fesztbaum Béla, Géczi Zoltán, Gyuriska János, Halász Judit, Harkányi Endre, Hegedűs D. Géza, Hegyi Barbara, Hullan Zsuzsa, Igó Éva, Józan László, Juhász István, Kern András, Kovács Patrícia, Kútvölgyi Erzsébet, Láng Annamária, Lukács Sándor, Majsai-Nyilas Tünde, Mészáros Máté, Molnár Áron, Pápai Erika, Rétfalvi Tamás e.h., Tarr Judit, Tasnádi Bence e.h., Tahi Tóth László, Tornyi Ildikó, Vallai Péter, Varju Kálmán, Venczel Vera lesznek.

A rendezvény alatt meg lehet vásárolni a következő évadra szóló bérleteket, melyeket kérésre, a Vígszínház művészei a helyszínen dedikálnak.

Programkereső

Legnépszerűbb

Plusz

Lemondott Lőrinczy György az NKA alelnöki posztjáról

Az Origo értesülései szerint Kásler Miklós miniszter elfogadta Lőrinczy György indokait a lemondást illetően.
Klasszikus

Bencze Máté döntős a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyében

A Magyarországot képviselő fiatal szaxofonos az öt döntős közé jutott a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyén Edinburghben.
Könyv

Könyvtáros osztag kutatja fel a könyveket, amikre csak halványan emlékeznek az olvasók

Előfordult már, hogy egyszerűen nem tudott kiverni a fejéből egy könyvet? Néhány részletére emlékezett, de a címre vagy a szerzőre egyáltalán nem. A New York-i Közkönyvtár a legképtelenebb esetekben is próbál segíteni.
Vizuál

Réz András: Az utolsó mozielőadás

Nem kell pánikolni, ez az írás nem Peter Bogdanovich azonos című 1971-es filmjének elemzése. És nem is apokaliptikus vízió, amelyben az utolsó mozielőadást a világvége miatt nem követik továbbiak. Hanem Réz András elmélkedik a mozi jövőjéről.
Klasszikus

Jelenleg ez a tizenkilenc éves fiú a világ legtöbbet hallgatott csellistája

Már ami a lemezeladási adatokat illeti. Sheku Kanneh-Mason fellépett a brit királyi esküvőn, és 100 ezer példányban adták el a debütáló lemezét. Még nem töltötte be a huszadik életévét.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Színház ajánló

Évadvégi kavalkád Zsámbékon

Hinták, Woyzeck, Álom újratöltve. Szerdától szerdáig három előadás látható a Zsámbéki Színházi Bázis egyik legizgalmasabb játszóhelyén, a Műemlék Rakétabázison.
Színház nagyvárad

220 éves a nagyváradi magyar színjátszás

Két bemutatóval, színháztörténeti beszélgetésekkel, nyílt társulati gyűléssel, megemlékezésekkel eleveníti fel Nagyvárad magyar nyelvű színjátszásának kezdeteit augusztus 21. és 26. között a Szigligeti Színház.
Színház interjú

„Egy fantasztikus korszaknak bukkantam a nyomára” – interjú Szikora Jánossal

Idén már hatodik alaklommal rendezi meg a Koronázási Szertartásjátékot a Vörösmarty Színház igazgatója. Az augusztus 18-i bemutató apropóján Szikora János beszélt a kezdetekről, az idei év újdonságairól és a darab nemzeti öntudatformáló szerepéről.
Színház börtönszínház

Újra börtönszínházi társulatoké a József Attila Színház színpada

A produkciókat a színjátszó fogvatartottak hozzátartozói is megtekinthetik.
Színház vidék

Vidéki előadások Budapesten

A Thália Színház szervezésében a Pesti Magyar Színház épületében rendezik meg idén szeptember 3–9. között a népszerű színházi fesztivált, amelyen hét nap alatt nyolc előadás várja majd a közönséget.