Színház

Világsztárok és hazai nagyok a Margitszigeti Színház kínálatában

Margitszigeti Színház
2022.06.01. 15:15
Ajánlom
A Margitszigeti Szabadtéri Színház 2022-es évadában ismét világsztárokkal és hazai elismert művészekkel találkozhat a közönség! Ki ne kapná fel a fejét ilyen felsorolás láttán? Aida Garifullina, Maria Agresta, Francesco Meli, Victor Solomon, Pier Giorgio Morandi, Sümegi Eszter, Bretz Gábor és Kálmándy Mihály.

És a sort folytatva, olyan művek, mint Tosca és Attila opera, Kőszívű – A Baradlay-legenda, Elisabeth, Mozart! musical, Mária evangéliuma, Esthajnal lemezbemutató, Pink Martini koncert. És ez még nem minden!

Operabemutatók és szimfonikus koncertek 

A Margitszigeti Színház saját produkciókat, dramatikus szcenírozott, félszcenírozott előadásokat hoz létre, illetve koprodukciós konstrukcióban is dolgozik. Így idén – többek között –

látható lesz Puccini egyik legnépszerűbb operája, a Tosca és Verdi Attila operabemutatója, ez utóbbi már harmadszor, de mindig kissé más megfogalmazásban kerül színre a szabadtéri színházban.

Margitszigeti Szabadtéri Színpad

A Margitszigeti Színház nézőtere (Fotó/Forrás: Fürjes Viktória / BYNF)

A kivételes tehetségű tenorral, a fényes karriert befutó hírességgel, Francesco Melivel, és a hazai csillaggal, Sümegi Eszterrel, valamint az operarajongók által méltán szeretett baritonnal, Kálmándy Mihállyal mutatjuk be Puccini Toscáját. Verdi drámai erejű, magyar vonatkozású operája, az Attila új bemutatóként tér vissza 18 év után a Margitsziget nagyszínpadára. Attila, a hunok királya címszerepében a nemzetközi színpadok állandó vendége, és a hazai operarajongók által kedvelt tekintélyes hangú és karakterű basszus, Bretz Gábor debütál. Partnere, Odabella szerepében a világ legkiválóbb színpadain mindig hangos sikert arató szoprán, Maria Agresta tündököl majd. Mindezeken felül a nagy népszerűségnek örvendő, már

hagyományos, Best Opera Songs – Operagála című kihagyhatatlan nagyprodukciónk is színre kerül. Sztárfellépője egy ma kiemelten népszerű, és a méltán világhírű, lenyűgöző szoprán, Placidó Domingo felfedezettje: Aida Garifullina.

A magyar közönség elé Puccini, Verdi, Gounod, Bellini, Rossini legszebb áriáival lép majd. Az est karmestere Pier Giorgo Morandi, aki a világ legkiválóbb operaházaiban vezényel rendszeresen.  A Nemzeti Filharmonikus Zenekar a szimfonikus nyitókoncerttel érkezik, immár hagyományosan, Héja Domonkos karmesterrel. 

Ősbemutatók és budapesti szabadtéri bemutatók

A nyár egyik legizgalmasabb bemutatója, mely egyben ősbemutató is, a Szente Vajk által színre álmodott Kőszívű – a Baradlay-legenda című musical, kiváló dallamokkal és művészekkel, főbb szerepeit Miklósa Erika, Polyák Lilla, Feke Pál, Szerednyey Béla, Náray Erika, Veréb Tamás, Ember Márk, Fehér Tibor, Gubik Petra, Kovács Gyopár, Katona Kinga, Nagy Sándor, Serbán Attila, Berettyán Sándor és Barabás Kiss Zoltán alakítják.

carminaburana-171056.jpg

Carmina Burana (Fotó/Forrás: Margitszigeti Színház)

Michael Kunze és Sylvester Levay két kiemelkedően népszerű musicalje az Elisabeth és a Mozart! is debütál Budapesten, kizárólag a Margitszigeten. Szintén Szente Vajk rendezi a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház és a Margitszigeti Színház közös szabadtéri bemutatóját, az Elisabeth-musicalt. A nagyszabású showban a Halál lép elő főszereplővé. Alakját a valódi Sisi által írt versek ihlették. A darabban Elisabeth figuráját Polyák Lilla lenyűgöző érzékenységgel alakítja, így valódi csoda születik a színpadon. A további szereplők: Bori Réka, Orth Péter, Koltai-Nagy Balázs, Serbán Attila, Kovács Gyopár és Szemenyei János. 

A Mozart! musicalt, a Veszprémi Petőfi Színházzal közös szabadtéri bemutatót két alkalommal is élvezheti a közönség. A musical két kiváló szereposztással érkezik: Kádár Szabolcs János/Nikita Braga, Hirschl Laura, Horváth Dániel, Kardffy Aisha, Keresztes Gábor/Cservenák Vilmos, Szederjesi Teodóra/Füredi Nikolett, Keller Márton lép fel a darabban.

Tolcsvay László, Müller Péter és Müller Péter Sziámi Mária evangéliuma című rockoperája Juronics Tamás rendezésében kerül színre. Főbb szerepeibenFüredi Nikolett, Kocsis Dénes, Feke Pál, Ódor Kristóf és Novák Péter látható-hallható majd.

Az egykori Ghymes zenekar alapító tagja, a Kossuth-díjas Szarka Tamás Esthajnal című lemezbemutató koncertjét a szerző zenekara, a Parno Graszt együttessel közösen adja elő, eddig még sosem hallott dallamokkal, új zenei különlegességekkel, Reviczky Gábor színművész és Tóth Gabi sztárénekes közreműködésével. 

A 100 Tagú Cigányzenekar is a Margitsziget impozáns színpadán ünnepli megalakulásának 35 éves évfordulóját, melyet Berki László cigányprímás alapítónak szentel. 

Emellett a Margitszigeten tartja a Szent Efrém Férfikar is 20 éves grandiózus jubileumát, 400 fős kórussal, Viktor Solomon sztárvendéggel kísérten.

Margitsziget-171057.jpg

Pink Martini (Fotó/Forrás: Margitszigeti Színház)

Táncprodukciók

A Maribori Balettegyüttestőlkét karizmatikus darabot láthat a közönség a Margitszigeten. A Carmina Burana és a Tavaszi áldozat Edward Clug román koreográfus modern adaptációjában kerülnek bemutatásra, karizmatikus táncosok előadásában, július 1-jén. Érkezik a Duna Karnevál Gála is, amely mesés látvánnyal bíró produkció, külföldi és hazai táncegyüttesek közel 300 művészének egyedülálló, közös műsora. 

Zene, könnyedség, nyári kikapcsolódás

A könnyűzene sztárjai szinte minden műfajban megcsillannak majd a nagy múltú deszkákon. A nagy visszatérők mellett, mint Fenyő Miklós, Dés László, Geszti Péter, Caramel, a Budapest Bár, idén bulihangulatot varázsol majd az Irie Maffia, a Magashegyi Underground, a Magna Cum Laude, a Cotton Club Singers is. A Pink Martini pedig 2022 nyarán, három év után pezsdíti fel újra a közönséget a Margitszigeten.

A Margitszigeti Színház 2022-ben is máshol nem látható előadásokra invitálja a látogatóit Budapest szívébe, a Margitsziget páratlan természeti környezetében álló színházába, melynek csodás adottságai, mérete, színházi hajójárata és kikötője, a kilátó- és kiállítótérként is működő műemlék Víztornya, közel 3000 fős nézőtere, impozáns otthont nyújt művészeknek és közönségnek egyaránt.

Margitszigeti Színház

További információk és jegyvásárlás itt»»

Támogatott tartalom.

Fejléckép: Attila (fotó/forrás: Margitszigeti Színház)

Margitszigeti Színház

Budapest reprezentatív nyári színháza a Margitszigeten a Margitszigeti Színház.

A Margitszigeti Színház Nkft. az 1938-ban megnyitott és azóta üzemelő, épített, aréna jellegű nézőterű színház üzemeltetője, melynek területén áll a műemlék Víztorony-kilátó.

A nyári színház fontos és jelentős helyet tölt be a főváros életében, mint a gazdagon zöld környezetben álló közösségi helyszín is, és mint a városban élő polgárok kedvelt szórakozóhelye, amely a hazai és külföldi közönség kiszolgálásban egyaránt fontos kulturális központnak tekinthető.

A patinás nyári színház a 2013-ban elvégzett, jelentős felújítást követően immár 3000 fő néző fogadására alkalmas. A fedett, nagyméretű, technikailag jól felszerelt színpad a szcenírozott előadások, operák, valamint operett-, musical-, balett- és táncelőadások színpadra állítására kiváló helyszín.

A színház fő profilja elsősorban a nagyprodukciók bemutatása, a klasszikus zenei szimfonikus koncertek mellett a könnyűzenei események meghívása is. A produkciók létrehozása, bemutatása saját vállalkozásban történik, több esetben együttműködésben a hazai színházakkal, mint például az Magyar Állami Operaházzal és a Nemzeti Filharmonikus Zenekarral, valamint a nemzetközi színtérről meghívott külföldi művészekkel és társulatokkal.  Számos nagy bemutató és nemzetközileg elismert művész fellépése színesíti és gazdagítja a nyár közel négy hónapjában nyitott nyári színház minőségi és választékos kínálatát.

A színház célja a válogatással, hogy lehetőség szerint minden korosztály, kultúrát fogyasztó és színházba járó közönség megtalálja a kedvére való produkciót.

A Margitszigeti Színház Mindenki színháza.

Legolvasottabb

Zenés színház

Súlyosan megsérült a Budapesti Operettszínház egyik táncosa a terézvárosi házomlásnál

Június 27-én, a reggeli órákban leomlott egy ház tetőszerkezete a 6. kerületi az Aradi utca és Jókai utca sarkán. A leeső szerkezeti elemek a Jókai utcára zuhantak, maguk alá temetve a Budapesti Operettszínház egyik táncművészét, aki éppen próbára tartott.
Színház

„Kételyek és kétségek visznek előre” – Beszélgetés Blaskó Péterrel

Hamarosan a Nemzeti Színházban is látható lesz Blaskó Péter „családi előadása”, a GRANE – Képzelgések a Peer Gynt nyomán, amelyet lánya, Blaskó Borbála rendezett, és fia is szerepel a Bethlen Téri Színház produkciójában. A színművésszel ősztől Hubay Miklós Ők tudják, mi a szerelem című drámájában is találkozhatunk, Udvaros Dorottya oldalán.
Klasszikus

Új vizekre hajózhatunk a Nemzeti Filharmonikusok új évadában

Régi és új zene, különleges hangszeres művek és egész estés operaprodukciók, beavatókoncertek és kórushangversenyek várják a közönséget a 2022/23-as évadában a Nemzeti Filharmonikusok koncertjein.
Vizuál

Itt születik a zseni – Megnéztük Baz Luhrmann Elvis-filmjét

Ki volt Elvis? És miért lehet fontos nekünk, itt és most? Egyáltalán mit tudunk a Királyról – teszi fel a kérdést Baz Luhrmann rendező, aki hollywoodi szuperprodukcióban dolgozta fel Elvis Presley életét. A vibráló, feszítő, eksztatikus alkotást a nyár egyik legjobb filmjének tartjuk.
Vizuál

Last Minute kiállítások június utolsó hetére

Ezúttal olyan ritkaságszámba menő csoportos és egyéni tárlatokra hívjuk fel a figyelmet, amelyek ezen a héten még megnézhetők. A válogatásban szerepel vadonatúj kiállítótér rég nem látott művésszel, jól ismert galéria 24 kortárs művész munkáját bemutató tárlattal, valamint digitális művészeti triennálé.

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Színház hír

Utca viseli ezentúl Törőcsik Mari nevét Velemben

A Vas megyei település képviselő-testülete június 22-én határozott arról, hogy új utcával bővül a község, melyet Törőcsik Mariról neveznek el – tudatta a Blikk.
Színház ajánló

Nyári vigasságok Szentendrén – városszerte színház és minden más

Június 30-i bemutatójukkal kezdődik és egészen augusztus 25-ig tart a Szentendrei Teátrum 2022-es évada. Több saját produkció, izgalmas vendégelőadások, gyermekprogramok, jazz, világ- és klasszikus zenei koncertek várják az érdeklődőket, több helyszínen.
Színház hír

A Jókai utcai házomlás miatt elmarad a 6SZÍN előadása

A nézők és színészek biztonsága érdekében a színház lemondta a június 27-i Előttem az élet című előadását.
Színház ajánló

Ifjú barbárok ősbemutató Gyulán

A Gyulai Várszínház a Kolozsvári Állami Magyar Színházzal testvérszínházi megállapodást kötött, melynek hozadéka egy bemutató és kölcsönös vendégjátékok. A közösen létrehozott bemutató az Ifjú barbárok című előadás lesz július 9-én, Vecsei H. Miklós művének ősbemutatója, ifj. Vidnyánszky Attila rendezésében.
Színház interjú

„Kételyek és kétségek visznek előre” – Beszélgetés Blaskó Péterrel

Hamarosan a Nemzeti Színházban is látható lesz Blaskó Péter „családi előadása”, a GRANE – Képzelgések a Peer Gynt nyomán, amelyet lánya, Blaskó Borbála rendezett, és fia is szerepel a Bethlen Téri Színház produkciójában. A színművésszel ősztől Hubay Miklós Ők tudják, mi a szerelem című drámájában is találkozhatunk, Udvaros Dorottya oldalán.