Színház

Visszhangzó tapsok Tihanyban

2011.07.08. 09:10
Ajánlom
Az évek óta teltházakat szórakoztató Bujtor István Szabadtéri Színpad idén is országos sikerű előadásokkal várja nézőit!

Az elmúlt években nagy sikert aratott Tihanyi Szabadtéri Játékok előadásai idén is jelentkeznek, július 08-től - aug. 27-ig minden pénteken és szombaton.
Igazi nyári csemegéket ígér a program: Esőember, Balfácánt vacsorára!, Hat hét hat tánc, Mágnás Miska, Hyppolit, a lakáj, A nagy négyes, A doktor úr... A színre kerülő darabok szereplői országos kedvencek: Molnár Piroska, Vári Éva, Kulka János, Nagy Ervin, Kézdy György, Mikó István, Nagy Gábor, Benkő Péter, Hűvösvölgyi Ildikó, Koltai Róbert, Voith Ági, Galla Miklós, Gregor Bernadett, Magyar Attila, Trokán Péter, Tordai Teri, Kautzky Armand, Koncz Gábor, Pikali Gerda, Frajt Edit, Márton András, Nemcsák Károly, Pásztor Erzsi, Szacsvay László, Benedek Miklós, és még sokan mások.

5A376ECF-3710-4D09-82AE-68CA757F44B4

Esőember - Kulka János, Nagy Ervin

A tavalyi óriási sikerre való tekintettel ismét látható lesz a Budapest Bár, (2 előadással is, köztük a Hoppá! című új lemezbemutató koncert) és az Experidance az Ezeregyév című előadással.

Látható lesz továbbá az idén 60 éves Magyar Állami Népi Együttes kifejezetten a jubileumra készített válogatása, amely az elmúlt 60 év legsikeresebb műsorszámaiból lett összeállítva, valamint a Quimby együttes újszerű műsora a Quimby Teátrum.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elhunyt Magyar Gábor gordonkaművész

Életének 60. évében, 2021. február 23-án súlyos betegség után elhunyt Magyar Gábor, az Opera Zenekar gordonkaművésze.
Klasszikus

Ők részesülnek állami zenei ösztöndíjban

Idén 23 fiatal részesül állami zenei ösztöndíjba: Fischer Annie zenei előadóművészeti ösztöndíjban tizenhárman, Kodály Zoltán zenei alkotói ösztöndíjban heten, Lakatos Ablakos Dezső dzsessz-előadóművészeti ösztöndíjban hárman.
Könyv

Nem véleményezheti az új érettségi vizsgamodellt a Magyartanárok Egyesülete

Növekszik a magolandó anyag mennyisége az új érettségi vizsgamodellben, az olvasás öröme helyett a „műcímek bemagolása” lesz a cél a Magyartanárok Egyesülete szerint. Hiába mondanák el a véleményüket, nem kaptak erre lehetőséget.
Színház

Ingyenes stream-előadásként láthatók a Magyar Színház jelenetíró pályázatának döntősei

A Pesti Magyar Színház 2020 novemberében jelenetíró pályázatot hirdetett, melynek témája a karantén utáni élet volt. A beérkezett 193 pályamű közül a legjobb 7 bemutatkozási lehetőséget is kap, melyet az érdeklődők a színház Facebook-oldalán és honlapján ingyenesen megtekinthetnek.
Vizuál

Itt nézheti meg a Természetes fény első előzetesét!

Megérkezett a Závada Pál regényéből készült film első előzetese. Nagy Dénes filmje a Berlinale versenyprogramjában is szerepel. Egy II. világháborús alakulatról szól, amely a keleti fronton teljesít szolgálatot.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Színház hír

Új honlap segíti a vidéki színházak megismerését

A honlappal nem csak megismerhetővé válik a Budapesten kívül működő teátrumok munkája, de egyben segíti is a társulatok együttműködését.
Színház interjú

Psotás fények és árnyak

Öt évvel ezelőtt, 2016. február 25-én, 86 éves korában hunyt el a magyar színházművészet egyik legegyedibb és utánozhatatlan alakja, Psota Irén, akinek neve már életében fogalommá vált. Utolsó éveiben visszavonultan élt, elzárkózott a nyilvánosság elől, emiatt is különleges ez a 2009-ben készült beszélgetés, amelyben bepillanthatunk egy nagy művész hétköznapjaiba. Egy valódi, megismételhetetlen legendára emlékezünk ezzel az írással.
Színház magazin

Valóság és képzelet határán – 145 éve színpadon a Peer Gynt

A romantika és a korai modernizmus határán egyensúlyozó Peer Gynt Henrik Ibsen egyik legismertebb és legtöbbet játszott darabja. Bár a szerző a drámát már 1867-ben papírra vetette, bemutatójára egészen 1876. február 24-ig kellett várni.
Színház hír

Podcastsorozat indul a Játékszínben

A streamelt előadások után online hallgatható interjúkkal szeretné közelebb hozni a közönséghez a színészeket a Játékszín. A keddenként jelentkező PodCasting házigazdája Várnai Péter.
Színház interjú

„Úgy érzem, hogy jó helyen vagyok” – interjú Brunczlik Péterrel

Brunczlik Péter kellékesként került a József Attila Színházba, de arcát a közönség is jól ismerheti, hiszen számtalan előadásban találkozhattak már vele kisebb-nagyobb szerepben. Az indulásról és a szakmai kihívásokról is beszélgettünk. (X)