színházi kritikusok céhe

2024 április 8., 10:15
Színház hír Szerző: Fidelio/MTI

Hernyák György kapja idén a Színházi Kritikusok Céhének életműdíját

A Jászai Mari-díjas vajdasági rendező, az Újvidék Művészeti Akadémia tanára ősszel veheti át az elismerést a Színikritikusok Díja gáláján. A művészt Nánay István laudálta. 
2024 február 7., 15:25
Színház hír Szerző: Fidelio

„Nem értünk egyet a független színházak és a nem független színházak különválasztásában” – nyílt levelet írt a Színházi Kritikusok Céhe

Ötödik válogatóként a Színházi Kritikusok Céhét kérték fel a jövőre Kaposváron megvalósuló Országos Színházi Találkozó szervezői, hogy javasoljanak két független színházi előadást a mezőnybe. A szakírók levélben reagáltak a megkeresésre.
2023 szeptember 18., 09:25
Színház hír Szerző: Fidelio

Tarolt az Örkény és a Weöres Sándor Színház a Színikritikusok díjátadóján

A Színházi Kritikusok Céhe idén 44. alkalommal, a Katona József Színházban adta át a Színikritikusok díját, amellyel a 2022/2023-as évad kiemelkedő színházi teljesítményeit ismerte el.
2023 szeptember 6., 14:20
Színház hír Szerző: Fidelio

Dömötör András, Eke Angéla és Gabnai Katalin is a Színikritikusok díjára gyűjt adományt

A tavalyi adománygyűjtő kampány révén szeptember 17-én idén is meg tudják rendezni a Színikritikusok díjának gáláját. A Színházi Kritikusok Céhe egyúttal megkezdte újabb kampányát a jövő évi díjátadó érdekében.
2023 augusztus 23., 13:05
Színház hír Szerző: (va)

Vidnyánszky Attila nem kér a Kritikusok Céhének jelöléséből

Levélben utasította vissza Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója a Színházi Kritikusok Céhétől kapott egyik jelölést a kritikusdíjra, amelyet a színház Don Juan című előadásának díszletéért kapott.
2023 augusztus 1., 14:45
Színház hír Szerző: Fidelio

Megvannak a Színikritikusok díja várományosai – hét kategóriában jelölték az Örkény Színházat

A Színházi Kritikusok Céhe idén 44. alkalommal adja át a Színikritikusok díját, amellyel a 2022/2023-as évad kiemelkedő színházi teljesítményeit ismeri el.
2023 július 24., 11:05
Színház hír Szerző: Fidelio

A Kócos macskaember-kölyök lett a legjobb gyerek-ifjúsági előadás

„A Gólem Színház vállalkozásában szerencsésen adódtak össze az alkotói energiák” – fogalmazott indoklásában a Színházi Kritikusok Céhe. A további kategóriadíjak várományosait augusztusban jelentik be.
2023 július 12., 14:00
Színház hír Szerző: Fidelio

A Soltis Lajos Színház kapja a Színházi Kritikus Céhének Jövő díját

A közösségi színház ideálja sehol nem vált olyan mértékben mindennapi gyakorlattá, sehol nem teljesedett ki annyira, mint a minden értelemben otthonos Soltis Lajos Színházban – fogalmazott laudációjában Ölbei Lívia. 

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Klasszikus

Április 18-án búcsúztatják Eötvös Pétert

A megemlékezésre a Budapest Music Centerben kerül sor, délután négy órai kezdéssel. Az eseményen Kurtág György, Káel Csaba és Kovács Géza mond búcsúbeszédet.
Klasszikus

„A zenét nem interpretálni, hanem megtestesíteni kell” – interjú Barbara Hannigannel

A kanadai születésű szoprán határokat feszegető produkcióval érkezik a Müpába, április 10-én este, a Bartók Tavasz fellépőjeként. A közelgő előadás mellett a magyar kortárs zenéhez fűződő kapcsolatáról is beszélgettünk vele.
Színház

Telex: Szexuális zaklatás ügyében folyik vizsgálat az SZFE-n

A lap értesülései szerint az egyetemen belső vizsgálat indult, mivel egy osztályvezető férfitanár meg nem engedhető kommentárokkal illette a diáklányok külsejét, alakját. Cikkünk frissült az SZFE reakciójával!
Klasszikus

Szimfonikus zsenik koncertje a BFZ-vel és a sztárkarmester Paavo Järvivel

Paavo Järvi édesapja elismert észt karmester volt, egykori szovjet nyaralójukban a kis Paavo időnként összefutott Sosztakoviccsal, Rosztropoviccsal, Arvo Pärttel, Hacsaturjánnal, vagy Emil Gilelsszel.
Színház

Új elnököt választott a Színházi Dolgozók Szakszervezete

A színházi szakmák országosan reprezentatív szakszervezete, az idén 105 éves Színházi Dolgozók Szakszervezete jelentősen megújuláson esett át, miután az április 8-án megtartott tisztújító küldöttgyűlésen megválasztották az új országos ügyvezető elnökséget.

Nyomtatott magazinjaink