színházi olimpia

2023 június 16., 11:10
Tánc interjú Szerző: Török Ákos

Egy társulat, amiben nincsenek férfiak – a koreai Mutdance Company művészeti vezetőjével beszélgettünk

A koreai Mutdance Company három előadásból álló esttel érkeznek hazánkba. Vezetőjük, Kim Jung-A elmondta, hogyan tartják elevenen Koreában a hagyományos táncformákat, és milyen előnyök vagy hátrányok származnak abból, hogy az együttesben nincsenek férfiak.
2023 június 12., 15:20
Zenés színház interjú Szerző: Fidelio

Egyszerre magyar és egyetemes – Pataki Andrással beszélgettünk a színházi olimpia záróeseményéről

Egy balettest keretében Bartók Béla Csodálatos mandarinja és Ravel Bolerója zárja a 10. Színházi Olimpiát a Margitszigeten. Pataki András, az est rendezője és ötletgazdája elmondta, miben áll a nemzetközi projekt különlegessége, és mit üzen számunkra.
2023 június 7., 09:40
Színház ajánló Szerző: (x)

Fekete komédiával indul a nyári szezon a Nagyerdei Szabadtéri Színpadon

Június 7-én újra megnyílnak a debreceni Nagyerdei Szabadtéri Színpad kapui. A nyári évadot egy fekete komédiával indítja a szervező Csokonai Színház, amelyet a Zenthe Ferenc Színház visz el Debrecenbe az Országos Színházi Találkozó keretében.
2023 június 5., 10:00
Tánc ajánló Szerző: (x)

Összművészeti ünnepi esttel zárul a 10. Színházi Olimpia

Június 24-én nívós zenei kísérettel megvalósuló táncelőadásokkal és Szent Iván éji mulatsággal zárul az idei év legnagyobb színházi eseménye, a 10. Színházi Olimpia. A színpadi produkcióknak és az azokat követő rendhagyó programoknak a Margitszigeti Színház ad otthont.
2023 május 31., 17:05
Színház interjú Szerző: Kornya István

Történelmi példaadás – Heiner Goebbels együttműködésekről, saját „politikájáról”, meglepetésekről és butaságokról

A német zeneszerző és rendező a Mindaz, ami történt és történhetne című nagyszabású és látványos előadásával szerepel a 10. Színházi Olimpián.
2023 május 15., 15:30
Színház ajánló Szerző: (x)

Júniusi ajánló a 10. Színházi Olimpia programjából

Az áprilistól júliusig tartó 10. Színházi Olimpia 750 produkcióját közel 100 helyszínen láthatjuk országszerte. A nemzetközi színházi fesztiválon számos műfajban találhatunk előadásokat, ebből a színes programkínálatból válogattunk június hónapra.
2023 május 11., 09:20
Színház kritika Szerző: Török Ákos

Ebben bizony, vastagon benne vagyunk

Silviu Purcărete, Európa-szerte ismert rendező, óhatatlanul is magasra teszi a lécet az általa készített előadások számára. Ezúttal a kolozsváriakkal létrehozott Macbettjét láthattuk a Vígszínházban: a hatalom kisstílűségét egy nagystílű előadásban bemutatva.   
2023 május 5., 17:50
Színház interjú Szerző: (tá)

Jöjjenek az ifjú barbárok! – Kozma Andrással, a Színházi Olimpia és a MITEM egyik szervezőjével beszélgettünk

Valamiféle idealizmus nélkül nagyon nehéz megmaradni ebben a világban – vallja a Nemzeti Színház dramaturgja. Fontos találkozásokról, a MITEM elevenségéről és arról is mesélt, mi kellett ahhoz, hogy a Nemzetközi Színházi Olimpia egyik alapítója eljöjjön a rendezvényre.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Színház

Hozzátok térek vissza, mert ide tartozom – beszélgetés Hámori Gabriellával

Hámori Gabriella rengeteget forgatott a színház mellett, kipróbálta, milyen kergetni az amerikai álmot, és színpadi játékában is keresi a filmes jelenlétet. Az Örkény Színház Jászai-díjas színművészével készítettünk interjút.
Vizuál

Átadták a 20. Verzió Filmfesztivál díjait

A jubileumi szemlén idén öt kategóriában versenyeztek a filmek. A Nemzetközi versenyben két díjat is osztottak. A fesztivál a nyertes filmekkel a mozikban november 29-ig, online pedig december 10-ig folytatódik.
Vizuál

Hayao Miyazaki új filmjével kezdődik a 21. Anilogue Animációs Filmfesztivál

A hatnapos budapesti szemlén a közönség a legújabb szórakoztató, illetve művészi animációs alkotások legjavát láthatja. A szervezők emellett kisiskolásoknak és kiskamaszoknak szóló versenyprogrammal is várják a családokat.
Vizuál

Rangos németországi fesztiválon díjazták az Elfogy a levegő című magyar filmet 

Moldovai Katalin első mozifilm rendezése, az Elfogy a levegő kapta az ifjúsági zsűri díját a 72. alkalommal megrendezett Mannheim-Heidelberg Nemzetközi Filmfesztiválon.
Vizuál

Ismét hazánkban láthatóak a holokausztot túlélő Bokor Miklós festményei

November 30-án, a Nemes Galériában nyílik meg a Reflexiók című tárlat, ahol hosszú évtizedek után láthatjuk ismét Magyarországon a 2019-ben elhunyt művész munkáit.

Nyomtatott magazinjaink