SzínházTV

2022 november 2., 09:40
Zenés színház ajánló Szerző: Fidelio

Visszatér A Játékkészítő

Újra látható a 2014-ben és 2015-ben hatalmas érdeklődés mellett bemutatott szuperprodukció, A Játékkészítő című családi mesemusical – ezúttal azonban a színpadi keretekből kilépve, egy látványos musicalfilm formájában, a SzínházTV felületén. Premier november 4-én.
2022 október 26., 14:20
Színház ajánló Szerző: Fidelio

Sirály – Csehov klasszikusa Székely Kriszta rendezésében a SzínházTV-n

A SzínházTV heti premierelőadásai ősszel több száz embert ültettek már a képernyők elé. Október 28-án ismét egy nagy klasszikus érkezik: Csehov Sirálya Székely Kriszta tolmácsolásában. A főbb szerepekben Radó Denise, Csákvári Krisztián, Biró Domimika és Barabás Botond látható.
2022 október 19., 13:50
Színház ajánló Szerző: SzínházTV

Lev Tolsztoj remekműve a SzínházTV-n

Október 21-én érkezik a SzínházTV-re a látványos, lélegzetelállító, high-tech zenei produkció, az Anna Karenina premierje. A 19. század második felében játszódó, szenvedélyes szerelmi történet a Moszkvai Operett Színház előadásában látható, magyar felirattal.
2022 október 12., 16:50
Színház ajánló Szerző: SzínházTV

Őszi premierdömping a SzínházTV-n

Immár a harmadik évadát kezdte meg a SzínházTV idén ősszel. A színházi programokat egyedi, filmes megoldásban feldolgozó online platform már az első két évad alatt is több tízezer nézőt ültetett a képernyők elé. Október 14-én, pénteken egy különleges vígjátékkal kedveskednek a nézőknek.
2022 október 7., 16:30
Színház podcast Szerző: (va)

„Az alkotás a lényeg” – Radnai Márk, a SzínházTV alapítója a Fülbemászóban

Hogyan alakultak át a színházfogyasztási szokásaink az elmúlt években? Megfér-e együtt az online és a fizikai valójában létező színház? Szükség van még egyáltalán közvetítésekre a Covid után? Erről is beszélgettünk Radnai Márkkal, a SzínházTV alapítójával és művészeti igazgatójával a Fidelio Fülbemászóban.
2022 október 6., 12:10
Színház ajánló Szerző: SzínházTV

Magyar és külföldi színházi sikerdarabok a SzínházTV-n

Vígjáték, dráma, halhatatlan színészlegendák és fiatal tehetségek: az immár harmadik évadát megkezdő online platform külön érdekessége, hogy nemcsak a magyar színházak sikerdarabjait hozza el az otthonokba, hanem külföldi előadásokat is. Most hétvégén például a világ egyik legsikeresebb produkcióját.
2022 szeptember 30., 14:05
Színház ajánló Szerző: SzínházTV

SzínházTV – a színház Netflixe

Immár a harmadik évadával jelentkezik a színházi előadásokat online platformon, egyedi, filmes megfogalmazásban feldolgozó SzínházTV. Az őszi időszakban hét új premierrel készülnek az alkotók, az első bemutatóra október 1-jén kerül sor, a Katona József Színház Othello című produkciójával.
2022 szeptember 28., 16:10
Színház játék Szerző: SzínházTV

Játék! – Ádám és Éva, kifordítva

Október 14-én érkezik a SzínházTV online felületére Vinnai András Garzonpánik című darabja, Szabó Győzővel, Klem Viktorral és Pálos Hannával a főszerepben. Játsszon a Fidelióval, és kövesse Ön is az előadást kényelmesen, a kanapéjáról!

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Vizuál

Denis Villeneuve már a tökéletességet ostromolja – megnéztük a Dűne második részét

Az első fejezethez hasonlóan a Dűne: Második rész ugyancsak összművészeti remekmű lett, amelyben a szórakoztatás és a művészi koncepció varázslatos összhangba került. Denis Villeneue nagyeposza egy valódi audiovizuális orgia, amely minden alkotóelemében a tökéletességre törekszik.
Klasszikus

Kér egy csésze Bachot?

Az Anima Musicae Kamarazenekar rendhagyó Bach-estre hívja az érdeklődőket az Óbudai Társaskörbe március 21-én, a mester 339. születésnapja alkalmából.
Színház

Átadták a Kortárs Magyar Dráma-díjat: Pintér Béla és Horváth János Antal az idei kitüntetettek

A Radnóti Zsuzsa dramaturg alapította elismerést idén Pintér Béla érdemelte ki több évtizedes munkásságáért és színpadi szövegeiért. Különdíjat kapott Horváth János Antal, a Loupe Színházi Társulás alapítótagja.
Klasszikus

Tiszteletbeli lovagi címmel tüntették ki Vlagyimir Jurovszkij karmestert

A Bajor Állami Opera főzeneigazgatója és a Berlini Rádiózenekar művészeti vezetője tizenhárom évig vezette a Glyndebourne-i Operafesztivált, és tizenöt évig állt a Londoni Filharmonikus Zenekar élén.
Színház

Miért kell eljutni a tragédiáig? – Budaörsön rendezi meg a Hamletet Alföldi Róbert

Megtartották a h.ml.t. című előadás próbáját. Shakespeare drámáját április 20-án mutatják be a Budaörsi Latinovits Színházban, de a premiert még megelőzi egy nyílt próba márciusban, a Színházak Éjszakáján.

Nyomtatott magazinjaink