színikritikusok díja

2023 szeptember 18., 09:25
Színház hír Szerző: Fidelio

Tarolt az Örkény és a Weöres Sándor Színház a Színikritikusok díjátadóján

A Színházi Kritikusok Céhe idén 44. alkalommal, a Katona József Színházban adta át a Színikritikusok díját, amellyel a 2022/2023-as évad kiemelkedő színházi teljesítményeit ismerte el.
2023 augusztus 1., 14:45
Színház hír Szerző: Fidelio

Megvannak a Színikritikusok díja várományosai – hét kategóriában jelölték az Örkény Színházat

A Színházi Kritikusok Céhe idén 44. alkalommal adja át a Színikritikusok díját, amellyel a 2022/2023-as évad kiemelkedő színházi teljesítményeit ismeri el.
2023 július 24., 11:05
Színház hír Szerző: Fidelio

A Kócos macskaember-kölyök lett a legjobb gyerek-ifjúsági előadás

„A Gólem Színház vállalkozásában szerencsésen adódtak össze az alkotói energiák” – fogalmazott indoklásában a Színházi Kritikusok Céhe. A további kategóriadíjak várományosait augusztusban jelentik be.
2022 október 18., 23:50
Színház hír Szerző: (va)

Olyan, mint a szalontüdő – tükröt tartottak a kritikusnak a díjátadó gálán

Nyolc kategóriában tíz díjat nyert a Katona a színikritikustól. A legjobb előadás megosztva a Melancholy Rooms és a Káli holtak lett, utóbbi A legjobb rendezés díját is elhozta. Pallagi Melitta és Tasnádi Bence a legjobb főszereplők, az Életműdíjat Cserhalmi György kapta.
2022 szeptember 7., 14:55
Színház hír Szerző: Fidelio

Már több mint egymillió forint gyűlt össze a Színikritkusok díjának fennmaradásáért

Szeptember 1-jén nagyszabású adománygyűjtő kampányba kezdett a Színházi Kritikusok Céhe az egyetlen független szakmai díj jövőjéért. A kezdeményezéshez számos alkotó, többek között Alföldi Róbert, Fodor Tamás, Székely Kriszta, Vidovszky György, Bodor Johanna és Tompa Andrea csatlakozott.
2022 augusztus 22., 10:30
Színház hír Szerző: Fidelio

Rekordszámú jelöléssel várja a Katona József Színház a Színikritikusok díjának eredményét

Idén 43. alkalommal adja át a Színházi Kritikusok Céhe a Színikritikus díját, melynek gáláját a Katona József Színház 17, a díjátadónak helyet adó Örkény színház 5 jelöléssel várja. Az eredményhirdetés október 18-án lesz.
2021 szeptember 13., 16:40
Színház hír Szerző: Fidelio

Negyvenkettedik alkalommal adták át a Színikritikusok Díját

A Színházi Kritikusok Céhe az Örkény Színház Kertész utcai Shaxpeare-mosó című előadását ítélte a legjobbnak, de díjat érdemelt a Freeszfe Egyesület közössége, illetve megemlékeztek Lengyel Annáról is .
2021 július 29., 09:40
Színház hír Szerző: Fidelio

Kihirdették a színikritikusok a legjobb színészi alakítás díjazottját

A Színházi Kritikusok Céhe tagjainak szavazatai alapján Béres Márta kapja a legjobb színészi alakítás díját, az Anna Karenina című előadás címszerepéért.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Vizuál

A magyar zenetörténet csillagai is bekerülnek a Zene Háza új, dívákról szóló kiállításába

Marton Éva, Zsédenyi Adrienn Zséda, Rúzsa Magdi, Koncz Zsuzsa és még sok más díva személyes történetét is bemutatja a Magyar Zene Háza május 17-én nyíló, új kiállítása, a Dívák & Ikonok.
Jazz/World

Mit jelent európainak lenni? – interjú Oláh Krisztián zongoraművésszel, a Ludus Europae zeneszerzőjével

Az idei JazzFest Budapest egyik legizgalmasabb programja a Ludus Europae című, huszonhét szereplős darab, amelynek ősbemutatója április 30-án pontban éjfélkor lesz a budapesti Merlin Színházban.
Klasszikus

Elisabeth Leonskaja áprilisban ingyenes, nyilvános mesterkurzust tart a Concerto Mesteriskola keretében

Két koncerttel és a zeneszerető közönség számára is ingyenesen látogatható mesterkurzussal érkezik Elisabeth Leonskaja a Concerto Budapesthez ezen a tavaszon.
Vizuál

KÉP-regény: Teljes KO

A Fidelio sorozatában hétről-hétre új fotóját – és annak történetét – osztja meg velünk a Morphoblog szerzője, morpho, azaz Hegedűs Ákos. Ezúttal egy különösen csavaros nap eseményeit idézi fel, amely során ki akarták rúgni munkahelyéről. De vajon mi köze ehhez Kovács „Kokó” Istvánnak?
Klasszikus

Képeslap Itáliából – olasz zeneszerzők művei csendülnek fel a MÁV Szimfonikus Zenekar koncertjén

Április 18-án a Müpában ad koncertet a MÁV Szimfonikus zenekar, az est során Rossini, Respighi, illetve Paganini műveit hallhatja a közönség. Az együttest Antonello Allemandi dirigálja, közreműködik Kelemen Barnabás. A zenekar a hangverseny részeként köszönti Fodor Ákos nagybőgőművészt. 

Nyomtatott magazinjaink