születésnap

2023 szeptember 4., 09:50
Klasszikus hír Szerző: Fidelio/MTI

Ünnepi hangversenyen köszöntötték a kilencvenéves Vásáry Tamást

A Zeneakadémián tartott ünnepségen a Kossuth-díjas zongoraművész, karmester a Magyar Rádió Művészeti Együtteseinek vezényelte Beethoven 9. szimfóniáját.
2023 augusztus 16., 13:45
Zenés színház magazin Szerző: Fidelio

Barlay Zsuzsa Liszt-díjas operaénekes 90 éves

Barlay Zsuzsa Liszt-díjas operaénekes, érdemes művész, a Magyar Állami Operaház örökös tagja augusztus 16-án ünnepli 90. születésnapját.
2023 július 7., 14:35
Színház magazin Szerző: Fidelio/MTI

„Sose akartam sztár lenni" – Kassai Ilona 95 éves

1928. július 8-án látta meg a napvilágot a színésznő, akihez a színház- és a filmrajongókat is számos élmény köt, mindezek mellett pedig olyan jelentős művészeket szinkronizált, mint Maggie Smith vagy Angela Lansbury. Kassai Ilonát rövid pályaképpel köszöntjük.
2023 június 16., 12:00
Zenés színház hír Szerző: Fidelio/MTI

Marton Évát köszönti 80. születésnapján a közmédia

Az M5 kulturális csatorna és a Kossuth Rádió tematikus műsorokkal tiszteleg Marton Éva előtt.
2023 június 9., 15:05
Színház magazin Szerző: Fidelio

Minden jött, amikor jönnie kellett – Hűvösvölgyi Ildikó 70 éves

A Kossuth-díjas színművész nem csupán színészként alkotott maradandót – prózában, zenés színházban és filmekben egyaránt ­–, de pedagógusként, zenei tárgyú portréi és rádiós műsora révén is hozzájárult a magyar kultúra gyarapodásához. Június 9-én ünnepli 70. születésnapját.
2023 május 26., 17:10
Színház magazin Szerző: Fidelio

A színész, akinek védjeggyé vált a vezetékneve – Gálvölgyi János 75 éves

„Az nem lehet, hogy bemegyek ma este, és nem leszek jó” – mondta egy interjúban Gálvölgyi János. Mert a név kötelez, és Gálvölgyi János nem véletlenül lett „a Gálvölgyi”. A színművész május 26-án ünnepli hetvenötödik születésnapját. 
2023 május 14., 09:25
Színház magazin Szerző: (tá)

A színész, aki a Pokolból is kincseket hozott fel – Gyabronka József 70 éves

Gyabronka tud valamit, amire a ma itt élőknek igen nagy szüksége van – ezt Gabnai Katalin írta a színművész egyik alakítása kapcsán. Gyabronka József május 14-én tölti be a 70. életévét – és valóban nagy szükségünk van rá.
2023 május 5., 14:50
Színház interjú Szerző: Várhegyi András

„A színpadi jelenlét minden pillanata egyszerre születés és halál” – beszélgetés Hegedűs D. Gézával 70. születésnapja apropóján

Május 7-én ünnepli hetvenedik születésnapját egyik legjelentősebb színművészünk, Hegedűs D. Géza. Találkozásokról és búcsúzásokról, az állandó megújulás igényéről és a pillanatban való létezésről beszélgettünk a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésszel.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Klasszikus

Senki sem pótolható – Maxim Jemeljanyicsev és az Európai Kamarazenekar koncertje Kismartonban

Bravúros beugrással tartották meg a kismartoni Herbstgold Fesztivál koncertjét. A fiatal és igen impulzív karmester, Maxim Jemeljanyicsev sikeresen elterelte a közönség figyelmét arról, hogy igazából valaki helyett áll a színpadon.
Színház

Öt fiatal művész kapott Junior Prima Díjat a színház-, film- és táncművészet területén

Szeptember 21-én tartották az átadóünnepséget, amely során öt harminc év alatti művész eddigi teljesítményét ismerték el Junior Prima Díjjal. A kitüntetettek között színész, rendező, illetve díszlet- és jelmeztervező is van.
Zenés színház

Elhunyt Stephen Gould

A világhírű hőstenor néhány hete jelentette be, hogy gyógyíthatatlan betegsége miatt visszavonul a színpadtól. Halálát a Bayreuthi Ünnepi Játékok tette közzé.
Könyv

„A krimi reneszánszát éli” – Patkó Ágnes és Hidas Bence a Lírástudók vendégei

A napokban jelentek meg első könyveik: a két bűnügyi regényről, a műfaj újjáéledéséről és a lehetséges folytatásokról is beszélgettek a Lírástudók legújabb adásában, amiben a könyvesboltok újdonságai között is segítünk eligazodni.
Színház

Ó kapitány, kapitányom – utolsó bemutatójára készül az Átriumban a Kultúrbrigád

A Holt költők társasága színpadi adaptációjával a társulat a mai oktatási rendszer alapvetői kérdéseire keresi a választ. Az előadás október 14-én debütál Vidovszky György rendezésében. 

Nyomtatott magazinjaink