támogatás

2022 október 24., 10:10
Színház hír Szerző: Fidelio

Továbbra is bizonytalan az Átrium jövője

Közösségi oldalán tájékoztatta közönségét az Átrium: csak december 31-ig biztos az intézmény folyamatos működése, mivel továbbra sem ítélték meg nekik az előadó-művészeti szervezetek többlettámogatását.
2022 október 4., 16:00
Színház hír Szerző: Fidelio

Független társulatokat támogat a Pro Cultura Urbis Közalapítvány

Budapest egyesítésének 150. évfordulójához kapcsolódva a Pro Cultura Urbis Közalapítvány (PCU), amelynek egyik feladata a független művészeti szcéna bevonása az emlékévbe, 150 millió forintos támogatást nyújt a terület képviselőinek, emellett 2011 után először újra átadják a „Pro Cultura Urbis”-díjat.
2022 augusztus 1., 13:05
Színház hír Szerző: Fidelio

Az ellehetetlenülés szélén a Freeszfe Egyesület

Komoly anyagi nehézségekkel küzd a szervezet, a legkisebb adomány is segítség lehet – írta meg a Magyar Hangra hivatkozva a Színház Online.
2022 július 29., 15:20
Színház hír Szerző: Fidelio

Közösségi gyűjtést szerveznek a TeatRom Fesztivál megmentéséért

Az eredetileg nyolcnaposra tervezett, végül négy napban megvalósuló szemlét a szervezők a saját vagyonukból finanszírozzák, a teljes program megvalósításához pedig a közösség segítségét kérik.
2022 július 26., 15:00
Színház hír Szerző: Fidelio

A kormányzat ígéretet tett a független színházak támogatására

Napokon belül megérkezhetnek a megítélt kormányzati támogatások az érintett minősítéssel nem rendelkező előadóművészeti szervezetekhez, köztük több fővárosi és vidéki színházhoz – tudatta a Kulturális és Innovációs Minisztérium.
2022 július 11., 11:00
Színház hír Szerző: Fidelio

Már több mint 3500 támogató állt ki az Átrium mellett

A június 27. és július 10. között eltelt két hétben 61 millió forint gyűlt össze az Átrium javára.
2022 július 8., 16:05
Színház hír Szerző: Fidelio

Veszélyben a független társulatok

Az Átrium után immár harmincegy független színházi műhely jelezte, hogy állami támogatás hiányában komoly anyagi gondokkal küzd, ami veszélyezteti a működésüket – hívta fel a figyelmet a hvg.hu.
2022 július 7., 10:45
Színház hír Szerző: Fidelio

Mentőövet dob a főváros az állami támogatás nélkül maradt színházaknak

150 millió forintos támogatási alapot hoz létre a bajba jutott független színházak megmentéséért a Fővárosi Önkormányzat. Hangsúlyozzák azonban, nem hajlandók átvállalni a kormányzati finanszírozási felelősséget. 

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Plusz

Prima Primissima Díjat kapott Keller András, Hager Ritta és Gálffi László is

Tíz kategóriában vehették át a Prima Primissima Díjakat a magyar szellemi élet, a művészet, a tudomány és a sport jeles képviselői a Müpában tartott gálaesten. Mások mellett elismerésben részesült Dobai Péter költő, író, dramaturg és a Bartók Rádió is.
Plusz

Cate Blanchett Virág Emesétől tanult zongorázni a Tár című filmhez

A színésznő egy fiktív női karmestert alakít a Todd Field által rendezett életrajzi filmben. A figura életre keltéséhez karmesteri és zongoratanulmányokat is folytatott, ez utóbbit Virág Emese segítségével.
Plusz

Szabó T. Anna: „Elkötelezem magam az irodalommal. Mindörökké.”

Egy 1988-ból származó naplórészletet osztott meg néhány nappal ezelőtt közösségi oldalán Szabó T. Anna költő.
Klasszikus

Pozsonyban díjazták a Magyar Rádió Gyermekkórusát

A Pozsonyban megrendezett nemzetközi kórusversenyen 16 éven aluli kategóriában a legmagasabb minősítést kapta a Magyar Rádió Gyermekkórusa, akik Walter Judit és Dinyés Soma karnagyok vezényletével adták elő műsorukat.
Plusz

Irányt mutat és befogad – 50 éves a Marczi

1972 decemberében nyitotta meg kapuját a Marczibányi téren felépített Ifjúsági és Úttörőház. A „Marczi” azóta fogalommá vált – köszönhetően annak a megszámlálhatatlan, sokszor újszerű, progresszív vagy éppen érzékenyítő kulturális programnak, amellyel már nemcsak a fiatalokat, hanem minden korosztályt megszólítanak.

Nyomtatott magazinjaink