támogatás

2024 február 16., 09:40
Klasszikus hír Szerző: Fidelio

Nyílt levélben kért támogatást a Belgrádi Filharmonikus Zenekar

Az idei évben századik születésnapját ünneplő együttes február 9-i koncertjén a közönség előtt olvasta fel azt a levelet, amelyben nagyobb állami támogatást és évek óta ígért új koncerttermük megvalósulását kérték.
2024 január 9., 10:00
Vizuál hír Szerző: Fidelio

Hector Berliozról készül film Blaskó Péter és Udvaros Dorottya főszereplésével 

A Nemzeti Filmitnézet Szenes Hanna életéről, a V4-ek középkori előzményeiről, Széchenyi István utolsó napjáról, és Draco, a vériszonyos vámpírgyerek legújabb kalandjairól szóló filmek támogatásáról is döntött.
2023 december 11., 13:30
Könyv hír Szerző: Fidelio

Adománygyűjtő estet szervez a Szépírók Társasága

A négyszáz tagot számláló irodalmi-kulturális szervezet szegedi, valamint emigrációban élő tagjai olvasnak fel december 14-én a Grand Caféban. A Szépírók Társaságát egyúttal online is támogathatjuk. 
2023 november 2., 11:20
Könyv hír Szerző: Fidelio

NKA a Szépírók Társaságának: Nem feladatunk a kulturális szervezetek teljes működési költségét finanszírozni

Közleményben utasította vissza a Nemzeti Kulturális Alap a Szépírók Társasága állítását, miszerint politikai okok miatt nem szavaztak meg számukra támogatást. 
2023 október 31., 09:50
Könyv hír Szerző: Fidelio

Politikai támadást és elhallgattatást kiált a Szépírók Társasága, miután nem kaptak támogatást az NKA-tól

Közleményt adott ki a Szépírók Tásasága, miután a Nemzeti Kulturális Alap Szépirodalom Kollégiuma nem ítélt meg támogatást a 2024-es évre benyújtott pályázatukra.
2023 augusztus 8., 09:45
Jazz/World hír Szerző: (va)

Súlyos közúti balesetet szenvedett a Mehringer zenekar, adománygyűjtést szerveznek a megsegítésükre

Az együttes augusztus 4-én szenvedett közúti balesetet, amelyben a zenekar tagjai megsérültek, egyikük állapota életveszélyes.
2023 augusztus 4., 14:05
Színház hír Szerző: Fidelio

A túlélés olimpiája – lehetetlen helyzettel küzd a Proton Színház

Az intézmény a közösségi oldalán számolt be róla, hogy bár a működési támogatás, amit kaptak, nem fedezi a költségeiket, mégis egy bemutatót és az év során tizenöt előadást kell tartaniuk, hogy ne kelljen visszafizetni azt.
2022 október 24., 10:10
Színház hír Szerző: Fidelio

Továbbra is bizonytalan az Átrium jövője

Közösségi oldalán tájékoztatta közönségét az Átrium: csak december 31-ig biztos az intézmény folyamatos működése, mivel továbbra sem ítélték meg nekik az előadó-művészeti szervezetek többlettámogatását.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Klasszikus

„Ha az ember idős, már sokkal szabadabb” – születésnapi interjú a 80 éves Vidovszky Lászlóval

Nemrég ünnepelte nyolcvanadik születésnapját, március 2-án pedig a Zeneakadémia is koncerttel köszönti Vidovszky László Kossuth-díjas zeneszerzőt. A jeles alkalom apropóján pályája indulásairól, zeneszerzői motivációiról és alapelveiről kérdeztük a komponistát.
Színház

Átadták a Kortárs Magyar Dráma-díjat: Pintér Béla és Horváth János Antal az idei kitüntetettek

A Radnóti Zsuzsa dramaturg alapította elismerést idén Pintér Béla érdemelte ki több évtizedes munkásságáért és színpadi szövegeiért. Különdíjat kapott Horváth János Antal, a Loupe Színházi Társulás alapítótagja.
Színház

Miért kell eljutni a tragédiáig? – Budaörsön rendezi meg a Hamletet Alföldi Róbert

Megtartották a h.ml.t. című előadás próbáját. Shakespeare drámáját április 20-án mutatják be a Budaörsi Latinovits Színházban, de a premiert még megelőzi egy nyílt próba márciusban, a Színházak Éjszakáján.
Vizuál

Ezekkel a kiállításokkal várja idén a látogatókat a Szépművészeti és a Nemzeti Galéria

Az ókori Mezopotámia örökségét bemutató nagyszabású tárlattal, Munkácsy Mihály születésének 180. évfordulója előtt tisztelgő emlékkiállítással, valamint Anna Margit életművéből nyíló tárlattal is készülnek.
Klasszikus

„Egy álmom válik valóra” – interjú Mohai Bálint fagottművésszel

A Concerto Budapest szimfonikus zenekar március 3-i Mozart-napjának nyitókoncertjén csendül fel az örök érvényű mester Esz-dúr sinfonia concertantéja oboára, klarinétra, kürtre és fagottra (K. 297b). Ennek apropóján beszélgettünk az együttes szólamvezetőjével.

Nyomtatott magazinjaink