Csilla, Noémi

Veszett Világ – A MÁNE legújabb műsora

2003.05.22. 00:00

Programkereső

Június 1-én este 7 órakor a Thália színházban mutatja be a Magyar Állami Népi Együttes Melis László és Mihályi Gábor dramatikus táncjátékát, a Veszett Világ-ot.

A Thália Színház nézőtere

A Gonosz által egymástól erőszakkal elválasztott szerelmesek históriáját elmesélő darabban az elrabolt Lány és a keresésére induló Fiú gyötrő kétségek és meg-megújuló remények között járja be a maga útját. A táncjátékban megszólaló dalok – melyeknek szövegei javarészt Kallós Zoltán gyűjtéséből valók - olykor a jelenetek részeként hangzanak el, máskor pedig kommentálják, összegzik, vagy épp ellenpontozzák a látottakat.

A két felvonásos, tizenegy tételből álló előadás a reális és a szürreális határvidékén járva sok esetben nyitva hagyja a kérdést, hogy amit látunk álom-e, avagy valóság. Melis László kortárs, etnikus zenéje, valamint Mihályi Gábor és alkotótársainak a magyar balladák világát felelevenítő koreográfiája egységes stílusba foglalva idézi meg és fogalmazza újra a magyar és a különböző közép-kelet-európai népek folklór-hagyományait.