Zelma, Rajmund

Nemzetközi Táncvásár Düsseldorfban

2006.08.16. 00:00

Programkereső

Németország legjelentősebb szakmai seregszemléjét, a Nemzetközi Táncvásárt idén augusztus 16. és 19. között rendezik meg Düsseldorfban.

A táncvásár amellett, hogy kitűnő lehetőséget biztosít a személyes kapcsolatteremtésre, gazdag „showcase” kínálatával hozzájárul, hogy szakmailag is megfelelőképpen tudjuk értékelni a hazai együttesek produkcióit, illetve remek figyelemfelkeltő lehetőség is. A szervezők fontosnak tartják továbbá, hogy a tánc ne csak mint árucikk, hanem mint művészet, illetve mint lehetséges életpálya, munkahely is megjelenjen a vásáron. A táncos filmek vetítése mellett szakmai beszélgetések egészítik ki a programot.

A Nemzeti Táncszínház idén is szeretné kihasználni ezt az alkalmat arra, hogy a magyar táncművészetet – különös tekintettel a kortárs táncra – nemzetközi szinten is népszerűsítse. Mivel a Nemzeti Táncszínház standot bérel a vásáron, idén először módjában állt együtteseket nevezni a kiemelt programok közé. A vásár Ladjánszki Márta „Majdnem 3”, és Juhász Zsolt „Székek” című koreográfiáját, az L1 (Berger Gyula, Jávorka Ádám) és a Dunaújvárosi Táncszínház előadását válogatta be a programba. Juhász Zsolt koreográfiája a düsseldorfi Robert Schumann Saalban augusztus 18-án 12.00 órakor, Ladjánszki Márta produkciója augusztus 18-án 19.30 órai kezdettel lesz látható.

Szabó Réka a „New Artist Speak” című programban képviseli majd Magyarországot, továbbá egy rövid workshop keretében a magyar folklór és kortárs tánctechnikák oktatására nyílik majd lehetősége néhány magyar táncművésznek.