Orbán

L1 Kortárs Táncfesztivál: hatodszor

2007.03.03. 00:00

Programkereső

Hatodik alkalommal rendezik meg az L1 Kortárs Táncfesztivált. Március 7 és 11 között a Bakelit Multi Art Center, a MU Színház és idén először a Nemzeti Táncszínház ad otthont a neves nemzetközi koreográfusokat is felvonultató programnak.

Ladjánszki Márta (fotó: Jedlicska Márton)

A Bakelit-beli megnyitót követően Javier Murugarren és Erikk McKenzie Voor Margaretta című produkciójával indul a bemutatók sora, majd a következő napon Dagmar Chalupkova Gradina című szólóját, valamint Haraszti Adrienn és Jenei Gabriella Transz-formációk című, a tánc és a rajz közös interakcióján alapuló előadását láthatja a közönség. Ezt követően Pierre Nadaud Jour de colére (A harag napja) című koreogáfiájával ismerkedhetünk meg, amelynek alkotói (Vojta Švejda (Cz), Frédéric Griot (Fr), Pierre Nadaud (Fr/Cz)) Jób könyvéből kiindulva a táncszínháznál többet, egy irodalmi alkotást hoztak létre.

Március 10-én amerikai-magyar koprodukcióknak ad helyet a Nemzeti Táncszínház, az Amerikából érkező Zenon Dance Company három darabbal lép színpadra. A Vermont couterpoint koreográfusa, Berger Gyula a 70 éves Steve Reich zenéjére újítja fel nyolcvanas években készített koreográfiáját, míg az Only you-t Ladjánszki Márta viszi színpadra. Az est különlegessége, hogy a két L1-es koreográfus először dolgozik a jazz- és moderntáncot professzionálisan művelő Zenon társulat tagjaival. Az amerikai csapat saját estjének címe Coda, ezzel zárul műsoruk. A zárónapon újra a Bakelit Multi Centerbe tér vissza a fesztivál, Mészöly Andrea Imprinting, majd Szabó Réka, Grencsó István, Hajnóczy Csaba és Kenderesi Gabi Jelenések című bemutatójával, valamint a Kampec Dolores koncertjével. A Nemzeti Táncszínház estje 19 órakor, a többi előadás 20 órakor kezdődik.